KLAUS IOHANNIS: "Cred că, după atâţia ani, e nevoie de o îmbunătăţire, o modernizare a Constituţiei"

G.D.
Politică / 12 mai 2022

Sursa foto: www.presidency.ro

Sursa foto: www.presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat că este necesară o modernizare a Constituţiei, însă trebuie să existe un draft în Parlament cu aceste modificări, iar discuţiile cu privire la modificarea Legii fundamentale trebuie să fie unele aşezate pentru ca statul să poată funcţiona apoi mai bine, notează News.ro.

"Cred că, după atâţia ani, e nevoie de o îmbunătăţire, o modernizare a Constituţiei, însă nu îmi doresc să cădeţi în capcana discuţiilor de dragul discuţiilor. E o temă foarte importantă, foarte sensibilă, dar în acelaşi timp deschisă pentru tot felul de scenarii şi interpretări. Până nu avem un draft în Parlament nu putem vorbi despre asta. S-a vehiculat scenariul alegerilor anticipate, noţiunea nici nu există în Constituţie. Trebuie să clarificăm ce înseamnă alegeri anticipate, când şi cine declaşează alegerile acestea. Un ministru interimar poate sta 45 de zile, dar dacă criza durează 145 de zile ce facem? Rămânem fără Guvern? E absurd. Chiar poziţia preşedintelui, discuţia există de când am scăpat de comunism şi discuţia este vrem preşedinte ales de popor cu puteri multe sau vrem preşedinte ales de Parlament care are o poziţie mai degrabă protocolară. Deocambdată suntem în situaţia în care suntem. Preşedintele este ales de popor are atribuţiile pe care le are", a declarat preşedintele Klaus Iohannis, întrebat astăzi după vizită la Spitalul Clinic Colentina din Bucureşti, cu prilejul Zilei Internaţionale a Asistentului Medical dacă s-ar impune o discuţie despre modificarea Constituţiei.

El a mai spus că "această chestiune nu se poate tranşa de mass-media, ci de discuţiile din Parlament. Dar discuţia e una foarte complicată şi va duce la foarte multă învolburare în spaţiul public".

"Da, e nevoie de anumite schimbări în Constituţie şi e nevoie de discuţii aşezate pentru a face statul să funcţioneze mai bine", a completat şeful statului.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Cred ca dupa atatia ani este cazul sa plecati de la Cotroceni si sa lasati poporul asta in pace si Constitutia asisderea.Toti veniti cu minciuni,ba ca nu e baza constitutionala pentru alegeri anticipate,UDMR cica se aliaza cu USR pentru deviza ,,fara penali in functii publice,,de parca vreunul dintre voi e usa de biserica....Am impresia ca vreti sa lasati prapad in urma ,daca am crezut ca Basescu a fost cel mai rau,acum mi-am schimbat parerea.Plecati linistit cand va vine timpul si lasati-ne in pace!Un singur lucru puteti face pentru tara asta:nu mai faceti nimic,nu mai ziceti nimic,nu mai luati hotarari in numele poporului pe care nu-l mai reprezentati demult!

    1. De ce îi vorbești cu dumneavoastră lighioanei din figură? Dulapul nu merită decât injuriile și flegmele românilor.

      De fapt merită altceva, dar n-o să zic aici ce.  

    Ce mai vreți sa vindeți sau sa amanetati? Ați terminat cu toata industria toate resursele și acum v-a mai rămas doar suveranitatea?

    Nu modificam nimic vandutilor.....Plecati toti politicienii unde a intarcat mutu iapa si lasati ne in pace vandutilor....

    sluga asta proasta si harnica nu a facut destul rau, i-au mai pus in agenda si alte lucruri de distrus pe aici.

    nici nu stiu la ce mai trebuie , constitutia e la bruxelles , ce va mai faceti praf cu Constitutia ?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb