KLAUS IOHANNIS, DESPRE MOŢIUNEA DE CENZURĂ:  "Este un gest politic iresponsabil, de uz intern pentru PSD"

G.M.
Ziarul BURSA #Politică / 20 august 2020

"Este un gest politic iresponsabil, de uz intern pentru PSD"

Dacă ţara este cuprinsă de o epidemie şi de o criză economică, nu vii din opoziţie să depui moţiune de cenzură la adresa Guvernului, a afirmat preşedintele Klaus Iohannis, cu prillejul unei conferinţe de presă ţinută la Palatul Cotroceni.

Klaus Iohannis a precizat: "Acest gest arată că PSD nu este doar cinic, este şi iresponsabil. PSD vrea să arate că mai este acolo, dar nu are soluţii pentru ţară şi pentru români, ci caută soluţii pentru baronii care se simt deconectaţi de la resursele publice şi probabil suferă. (...) Este un gest politic iresponsabil, de uz intern pentru PSD. Moţiunea arată că marele partid parlamentar PSD este şi cinic şi iresponsabil".

Preşedintele a menţionat că există dubii cu privire la constituţionalitatea demersului social-democraţilor, deoarece, în ultimii 30 de ani, nu s-a depus o astfel de moţiune în timpul vacanţei parlamentare sau a unei sesiuni extraordinare, dar a precizat că privitor la acest lucru părerile specialiştilor sunt împărţite.

Şeful statului s-a referit, în cadrul conferinţei de presă, şi la disputele dintre majoritatea parlamentară din jurul PSD şi Guvern cu privire la majorarea valorii punctului de pensie şi la dublarea alocaţiilor copiilor.

"Evident că toată lumea îşi doreşte să câştige mai bine şi guvernanţii îşi doresc să dea bani mai mulţi pensionarilor şi copiilor, dar trebuie să existe aceşti bani. Nu e posibil să împarţi bani care nu există şi este clar că, în acest moment, nu se pot mări cheltuielile. Eu am spus de la început că nu putem să avem o situaţie în care categoriile cele mai vulnerabile - copiii şi pensionarii - să achite nota de plată a epidemiei şi recesiunii economice. Cu toate că marea majoritate a specialiştilor şi economiştilor nu a susţinut aceste măriri, am solicitat Guvernului să le majoreze atât cât se poate. Iar Guvernul a venit cu majorarea alocaţiilor în etape - o soluţie foarte potrivită - şi avem şi o majorare a punctului de pensie. Este o majorare atât cât s-a putut acum. Mai încolo, când economia îşi va reveni, se vor căuta soluţii pentru majorări ulterioare", a declarat Klaus Iohannis.

Domnia sa a precizat că şi-ar dori ca fiecare copil din ţară să primească mult mai mulţi bani, dar în acest moment sumele respective nu există în bugetul de stat. De aceea, în opinia preşedintelui ţării, respingerea de către Parlament a OUG 123/2020 privind etapizarea dublării alocaţiilor copiilor este "o abordare pesedistă de un populism grosolan (...), care nu poate fi citită decât în cheie electoralistă".

Referitor la alegerile locale din 27 septembrie, Klaus Iohannis a spus că speră că, prin măsurile luate, se va reduce numărul de infectări noi zilnice cu noul coronavirus şi că autorităţile centrale vor avea posibilitatea să ia măsuri care să facă sigură procedura de vot.

"Nici aceste alegeri nu vor fi ca până acum. Se va purta mască, se va sta la o distanţă rezonabilă, vor fi reguli speciale, ce vor fi uşor respectate şi, în acele condiţii, alegerile se pot organiza în relativă siguranţă", a spus preşedintele ţării.

Klaus Iohannis a reiterat în legătură cu aceste alegeri ce a afirmat şi săptămâna trecută referitor la traseismul politic din ultima vreme care a dus la intrarea în PNL a aproape 100 de primari aleşi în 2016 din partea PSD.

"Nu am girat racolările de la PSD, ba dimpotrivă. M-am exprimat clar, franc, împotriva traseismului politic. Nu am girat niciodată un traseism politic, nu am de gând să o fac. Eu sunt împotriva traseismului politic. Acei parlamentari, primari sau consilieri care au trecut de la un partid la altul vor trebui să explice propriului electorat acest lucru. Eu, preşedintele, nu sunt în niciun partid şi nu pot să intervin şi să spun să încurajeze trecerea politicienilor dintr-o parte în alta. Dar public am dreptul să îmi exprim opinia. Eu, preşedintele Klaus Iohannis, sunt împotriva traseismului politic din motive electoraliste", a afirmat şeful statului.

El a precizat că se poate întâmpla ca unii politicieni sau aleşi să îşi schimbe doctrina, dar acest fapt este o situaţie rarisimă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb