KLAUS IOHANNIS: ''Drapelul tricolor semnifică legătura neîntreruptă dintre trecutul, prezentul şi viitorul nostru''

G.U.
Politică / 26 iunie 2021

''Drapelul tricolor semnifică legătura neîntreruptă dintre trecutul, prezentul şi viitorul nostru''

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, astăzi, un mesaj cu prilejul Zilei Drapelului Naţional, arătând că acesta a fost martorul celor mai importante momente ale României moderne şi "semnifică legătura neîntreruptă dintre trecutul, prezentul şi viitorul nostru", potrivit Agerpres.

Potrivit preşedintelui, Ziua Drapelului Naţional reprezintă un prilej pentru a manifesta preţuirea faţă de unul dintre cele mai importante simboluri naţionale.

"Alături de Stemă şi Imn, Drapelul este parte a identităţii noastre şi semnifică unitatea naţiunii române, independenţa, suveranitatea şi indivizibilitatea statului, legătura neîntreruptă dintre trecutul, prezentul şi viitorul nostru. Urmaş al vechilor steaguri de luptă, întruchipare a libertăţii şi neatârnării, Drapelul Naţional a fost martorul celor mai importante momente ale României moderne. Sub culorile sale, naţiunea noastră şi-a câştigat independenţa, a realizat Marea Unire, a depăşit evenimentele de cumpănă ale celor două războaie mondiale şi a reuşit accederea în NATO şi în Uniunea Europeană", a precizat Iohannis.

Conform preşedintelui, celebrarea constituie şi un moment de comemorare a sacrificiului suprem pe care înaintaşii noştri l-au făcut în numele ţării, notează sursa citată.

"Acum, Drapelul României flutură alături de cele ale marilor naţiuni, cu care ţara noastră împărtăşeşte aceleaşi principii şi idealuri şi alături de care contribuie la stabilitatea şi securitatea Europei, dar şi a unor zone de conflict din lume. Dragi români, Drapelul Naţional este cel care ne aduce împreună, indiferent de locul în care ne aflăm, şi ne face mândri că aparţinem naţiunii române. Să rămânem uniţi în jurul acestui simbol şi, sub culorile sale, să ducem mai departe aspiraţiile şi năzuinţele poporului român. La mulţi ani României şi tricolorului nostru!", transmite Klaus Iohannis

Palatul Cotroceni va fi iluminat sâmbătă, începând cu ora 21,00, în culorile drapelului, în contextul zilei naţionale de celebrare a acestui simbol, informează Administraţia Prezidenţială, prin intermediul unui comunicat.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. as propune asezarea pe drapel a stemei Romaniei (vulturul cu sceptrul si sabia)

    steagul Romaniei e confundabil cu cel al Ciad-ului (Africa).  

    evaluati oportunitatea asezarii pe stema Romaniei a tuturor provinciilor istorice ale Romaniei (din interiorul granitelor actuale si din exteriorul granitelor actuale).  

    luati masuri imediat!  

    Traiasca Republica Romania ???????? .

    Te doare pe tine, Plavane, de drapelul, tara si neamul acestai, exact acolo unde Anton a turnat beton! Macar, scuteste-i cu gargara asta ieftina pe inaintasii romanilor care si-au dat viata pt tara si neam, si lasa-i sa isi doarma somnul de veci linistiti si sa nu se mai rascoleasca in morminte, vazand ce s-a ales de independenta, suveranitatea, credinta si soarta acestui neam, pt care ei si-au jertfit vietile! Plavane dulapule, iti recomand ca, atunci cand se arboreaza drapelul si intoneaza imnul national, sa nu mai stea cu palma la piept, ci sa ti-o duci la cur,  adica exact acolo unde te doare de tara si neamul acesta! 

    He,he,he, las-o da.acului (nea Ilie), da-o in ... ma-sii. Te doare pe tine undeva de drapel si tara.

    Tu, coalitia pe care ai conceput-o si guvernul tau, sunteti o calamitate pentru romani si o rusine pentru omenire.  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb