KLAUS IOHANNIS: "Educaţia este calea spre succes, nu corupţia"

Gabriel Tănase
Ziarul BURSA #Politică / 12 septembrie 2016

Klaus Iohannis

Klaus Iohannis

Actualizare 14:43 Şeful statului: "Nu se poate să avem un sistem de educaţie performant cu dascăli plătiţi la limita de jos"

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat astăzi că nu poate exista un sistem de educaţie performant în ţara noastră atât timp cât dascălii sunt plătiţi la limita de jos a veniturilor salariale.

"Nu ştiu dacă pensiile speciale pentru profesori sunt o soluţie. Eu cred că salariile decente pentru profesori reprezintă o soluţie care implicit duce la pensii decente", a declarat şeful statului, întrebat cu privire la un proiect de lege ce prevede pensii speciale pentru profesori.

Iohannis a subliniat că un sistem al educaţiei performant este posibil doar în contextul în care profesorii au salarii decente. Potrivit unor surse din media, şeful statului a precizat: "Societatea aşteaptă de la dascăli să ofere tot şi să educe tinerele generaţii. Pe de altă parte, trebuie să fim foarte conştienţi de faptul că şi dascălii aşteaptă ceva de la societate. Aşteaptă să fie luaţi în seamă, să fie înţeleşi, să fie respectaţi şi nu se poate să avem un sistem de educaţie performant cu dascăli care sunt plătiţi la limita de jos a veniturilor salariale din România.(...) Nu se aşteaptă niciun profesor să se îmbogăţească din meseria de dascăl, dar cred că este rezonabil ca un dascăl să se aştepte ca din salariul pe care îl câştigă să poată trăi decent".

(M.K.)

------------

Educaţia este calea spre succes şi nu corupţia sau nepotismul, a transmis astăzi preşedintele Klaus Iohannis, cu ocazia începerii noului an şcolar.

Preşedintele le-a mai cerut autorităţilor să ia urgent măsuri, astfel încât unităţile de învăţământ să asigure toate condiţiile de siguranţă.

"Luaţi toate măsurile ca în România să nu mai existe şcoli fără autorizaţie sanitară sau fără securitate împotriva incendiilor. Vreau să le oferim elevilor o şcoală de calitate, iar profesorilor o şcoală în care să se simtă respectaţi", a spus Klaus Iohannis la liceul "Mihai Eminescu" din Capitală, potrivit Digi24.ro.

El a spus că trebuie asigurate condiţii "măcar decente" pentru elevii din ţara noastră.

"Unele lucruri s-au mişcat cu greu, dar unele nu s-au mişcat deloc", a avertizat şeful statului, adăugând că este "imperios necesar" ca elevii să înveţe în şcoli în care sunt îndeplinite toate condiţiile de siguranţă.

"Acest lucru va presupune ordine în sistem, coordonare între autorităţile centrale şi locale, planuri concrete şi foarte multă responsabilitate", a mai spus Klaus Iohannis.

Preşedintele a precizat: "Pare că şcoala nu e cea mai importantă pentru succes, pare că nu întotdeauna competenţa şi aprecierea duc la prosperitate. Mesajul pe care doresc să vi-l dau astăzi, este că educaţia este calea spre succes şi trebuie să fie calea spre succes în România noastră, nu corupţia, nepotismul, şmecherismul, ci educaţia, munca, determinarea şi onestitatea".

Acesta a adăugat: "Toţi avem o responsabilitate pentru a transforma această idee în realitate. Ca preşedinte asta mi-am propus pentru România - o societate bazată pe valori. Cu acest gând am lansat proiectul România Educată, e adaptată nevoilor din societate şi dă şansa unui viitor mai bun pentru ai noştri. România educată este despre valori şi viziunea din care vor rezulta şi soluţii".

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Bine spui cumetre, dar face cineva ceva in privinta asta? Dam 250 mil euro pe an pe diurne in irak si afganistan + mld euro furturi la lumina zilei si educatia o lasam la pamant. Traiasca romania furata si mintita

    de asta, Prima Doamna e bagata in afaceri imobiliare dubioase? apropo, Prima Doamna beneficiaza de imunitate?

    1. Ce are una alta? Nu exista noțiunea de prima doamna.

    Un necalificat castiga in tara mai mult cu 40 de ore suplimentare decat un profesor.

    Necalificatul daca pleaca afara la spalat auto, o duce bine.

    De ce sa mai faci studii superioare in tara cand multinationalele vor doar necalificati? 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb