KLAUS IOHANNIS: "Guvernele PSD au umplut ţara de incompetenţi în funcţii"

George Marinescu
Ziarul BURSA #Politică / 5 septembrie 2019

"Guvernele PSD au umplut ţara de incompetenţi în funcţii"

În timp ce foarte mulţi dintre analişti şi politicieni aşteptau ca preşedintele Klaus Iohannis să respingă propunerile de interimari făcute de premierul Viorica Dăncilă pentru posturile de miniştri lăsate libere de demisionarii din ALDE, Iohannis a vorbit despre cazul Caracal, despre nefuncţionarea statului, despre funcţiile publice "scoa-se la mezat" de liderii PSD şi despre "guvernarea eşuată" a social-democraţilor.

Preşedintele a spus că tragedia de la Caracal a arătat disfuncţionalităţile existente în instituţiile statului: corupţia şi indiferenţa. El a spus că este nemulţumit că Guvernul a respins propunerile făcute de Administraţia Prezidenţială cu privire la rezolvarea unor chestiuni sistemice şi a aruncat vina pentru acest eşec pe baronii social-democraţi.

Klaus Iohannis a declarat: "Pesediştii au abandonat propunerile de rezolvare a unor probleme sistemice, când baronii au înţeles că asta înseamnă renunţarea la controlul justiţiei şi poliţiei. PSD refuză să facă paşii necesari pentru a corecta gravele carenţe create prin deciziile liderilor săi".

Preşedintele susţine că în acest moment are loc o luptă surdă a celor din PSD pentru a rămâne la putere cu orice preţ şi că toată această bătălie este dată în detrimentul intereselor cetăţenilor români care doresc autostrăzi, spitale şi alte investiţii majore.

Klaus Iohannis a precizat: "PSD nu e preocupat de toate aceste lucruri de maxim interes, ci doar de a-şi securiza puterea, scoţând funcţiile publice la mezat. Aşa arată o guvernare eşuată. (...) Azi, Poliţia are probleme de credibilitate, din cauza politizării excesive. Am ajuns aici pentru că guvernele PSD au umplut ţara de incompetenţi în funcţii".

El a criticat faptul că parlamentarii PSD refuză abrogarea legii recursului compensatoriu, pe baza căreia mii de infractori au ieşit din puşcării, înainte de executarea în întregime a pedepsei, şi câteva sute dintre aceştia au recidivat comiţând noi fapte penale, multe dintre aces-tea cu violenţă.

Preşedintele consideră că guvernul PSD a făcut rău ţării şi ar fi trebuit să plece de la Palatul Victoria şi că, în acest moment, este nevoie de resetarea statului, de o altă guvernare, pro-europeană, deoarece social-democraţii duc România într-o direcţie greşită.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. ASTA ,, DISCERNE CU PERCEPȚIA FLERULUI CANIN " ȘI grivei....

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb