KLAUS IOHANNIS, MESAJ DE ZIUA MAGHIARILOR DE PRETUTINDENI: ''Cultivând armonia interetnică, vom consolida o societate puternică şi prosperă''

G.U.
Politică / 15 martie 2021

''Cultivând armonia interetnică, vom consolida o societate puternică şi prosperă''

Preşedintele Klaus Iohannis a adresat, astăzi, un mesaj cu prilejul Zilei Maghiarilor de Pretutindeni, în care a arătat că, prin cultivarea armoniei interetnice, se va consolida o societate "puternică" şi "prosperă", informează Agerpres.

"Pentru dumneavoastră, cetăţenii români de etnie maghiară, ziua de astăzi este una care vă oferă prilejul de a reafirma valorile pe care le preţuiţi şi care v-au unit ca popor, precum şi de a prezenta cu mândrie identitatea care v-a consacrat în istorie şi în cultura universală", a afirmat Iohannis, în mesaj.

Şeful statului a remarcat contribuţia "semnificativă" a minorităţii maghiare din România şi a reprezentanţilor săi politici la paşii importanţi făcuţi de ţara noastră în integrarea europeană, în recuperarea valorilor democratice şi în aşezarea societăţii noastre pe temelia respectului drepturilor omului şi protecţiei minorităţilor, notează sursa citată.

"Acestea sunt fundamente ale parcursului nostru comun pentru un viitor european, care arată înţelegerea profundă a învăţămintelor trecutului", a evidenţiat preşedintele Iohannis.

El a subliniat că lupta împotriva pandemiei de COVID-19 şi eforturile solidare de depăşire a greutăţilor perioadei sunt o dovadă că românii şi maghiarii pot să-şi fructifice calităţile şi potenţialul uman deosebite.

"Împreună, prin cultivarea armoniei interetnice, vom consolida o societate puternică şi prosperă, un proiect comun în cadrul căruia minoritatea maghiară din România îşi are locul şi contribuţiile sale remarcabile", a evidenţiat şeful statului.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Stăpâne. Am umblat mult prin străinătate ssli nicăieri pe glob nu am văzut sa se sărbătorească ziua unor minorități. Germania ta natala este populata cu circa 30% cu turci. A sărbătorit vreodată Germania ziua turcilor.? Franța este în proporție de 35% populata de arabi. Ai auzit tu ca Franța sa sărbătorească ziua arabilor.? A Eric, un sfert, este populata cu hispanic, a sărbătorit vreodată ziua acestora.? Hitler, unchiul tău, a sărbătorit vreodată ziua evreilor.? Numai voi fasciști de dreapta de azi, ii sărbătoriți pe ei care deși trăiesc i România și care de ziua noastră națională, coboară drapelul național în berna, TRĂDĂTORILOR.!

    Domn profesor, las-o .. Ai sarit cu picioarele pe Constitutia Romaniei si acum ne dai lectii?

    Vorba marelui Dinica : du-te... i. 

    "Este incredibil, dragi români, ce se întâmplă în Parlament!

    PSD a ajutat UDMR să treacă prin Camera Deputaților o lege care dă autonomie Ținutului Secuiesc. 

    Este incredibil ce înțelegeri se fac în Parlamentul României! 

    În timp ce noi ne luptăm cu pandemia de coronavirus, ne luptăm pentru viețile românilor, PSD se luptă să dea Ardealul ungurilor! 

    Jo napot kívanok, Marcel Ciolacu! Oare ce v-a promis liderul de la Budapesta în schimbul acestei înțelegeri?" 29 aprilie, 2020 

    Este incredibil cum poate trece Plavanul, de la acuzatii dure de intelegeri intre PSD si bozgori privind cedarea Ardealului, la vrajeala corectitudinii politice: ''Cultivând armonia interetnică, vom consolida o societate puternică şi prosperă''! Inseamna ca Plavanache a retractat totul, inghitindu-si vechile declaratii precum broscoiul raios, dupa cum i-au cerut sefii sai din afara Coloniei ! 

    le doresc exact ce le-au dorit si ei romanilor de-a lungul timpului

    nu vrei mai sasule vertical sa le lingi popneata daca tot esti atat de consecvent?

    esti o fiinta verticala cu capul in jos sau mai degraba esti un biet tarator, adica un vierme lesiant care se da cu schiurile in pandemie spre ciuda lui cutulica! 

    dar de romanii din secuime cand vei auzi 

    de nevoile lor cand te vei interesa? 

    stii cumva ce inseamna natiunea romana? 

    cred ca nu si nici nu te intereseza

    mare greseala au facut romanii cand te-au votat! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb