KLAUS IOHANNIS: "Nu cred că în acest moment este potrivit să atacăm ucrainenii pe baza unor date incerte, privind scandalul Bâstroe"

G.D.
Politică / 22 februarie 2023

"Nu cred că în acest moment este potrivit să atacăm ucrainenii pe baza unor date incerte, privind scandalul Bâstroe"

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, astăzi, referindu-se la scandalul legat de Canalul Bâstroe, că ucrainenii trebuie să fie sprijiniţi în acest moment, nu certaţi, iar discuţia trebuie făcută cu date certe, referitoare la lucrările care au efectiv loc, informează News.ro.

"Ucrainenii au solicitat să existe discuţii şi cu Ministerul Transporturilor şi de Externe. Aceste discuţii nu au avut loc, dar ai noştri, inflamaţi şi hotărâţi, fac afirmaţii care nu au un temei dovedit. (...) E bine să se verifice, dar cred că e legitim să se verifice împreună cu ei. Cred că este foarte bine ca politicienii noştri înainte să ţină discursuri inflamate să lase experţii să vadă ce se întâmplă real acolo, dacă se respectă sau nu legislaţia internaţională, să discute cu Comisia Europeană pentru a lua măsurile care se impun. Nu cred că e potrivit să atacăm ucrainenii pe baza unor date neverificate. Nu cred că în acest moment este potrivit să atacăm ucrainenii pe baza unor date incerte. Ei acum nu au nevoie să fie certaţi, au nevoie de sprijin. Nu vreau să se tolereze lucrări care pun în pericol biodiversitatea Dunării, dar nu cred că e bine să ne ambalăm fără să ştim ce se întâmplă aici. Îi invit pe toţi cei preocupaţi să aştepte până se întâlnesc experţii, discută, şi vin cu un plan de măsuri. E abordarea cea mai corectă şi care duce la rezultate. Calea este cea diplomatică, calmă şi cu experţi", a afirmat Klaus Iohannis, întrebat astăzi la Varşovia despre subiect.

Referitor la lucrările ilegale care s-ar face acolo, şeful statului a precizat: "Despre lucrări voi fi înştiinţat atunci când îmi confirmă experţii ce anume lucrări se fac. Ştie şi Ministerul Transporturilor cam din octombrie. Ei ne-au anunţat oficial că vor să fac dragări şi lucrări de întreţinere. Nu e absolut nimic nou aici. Cei care au încercat să facă o mare problemă din asta nu cred că au înţeles miza acestei perioade şi nici nu mi se pare că preocuparea pentru Delta e preocuparea numărul 1 pentru ei".

Întrebat dacă rotaţia guvernamentală va schimba perspectiva faţă de Ucraina, Klaus Iohannis a declarat: "Eu sunt foarte mulţumit că există această coaliţie, că România este guvernată, este stabilă, că acest guvern are o majoritate solidă în Parlament şi că am evitat să intrăm în recesiune".

Opinia Cititorului ( 18 )

  1. nimic nou. tot fara sira spinarii !

    1. Avem talent la alegerea politicienilor de 34 de ani

      Am votat pentru el,dar aștept foarte mult să dispară.

      Cum sa votezi cu jegul asta? Nu cumva ai votat si cu usr?

      Nu, votati PSD, PNL si UDMR tra.da.to.rii Romaniei.

      IOHANNIS nu a fost ales de poporul roman,el,este copia fidela a MASCARICIULUI care conduce azi ucraina,care si el le-a fost impus ucrainienilor de catre OCULTA MONDIALA. Domnule CIOLACU,prin actiunile lui IOHANNIS de DESTRAMARE a statului roman,acesta intruneste perfect elementele constitutive ale infractiunii de TRADARE. Asa ca,in calitate de presedinte al camerei deputatilor,aveti obligatia sa incepeti in parlament demascarea si apoi arestarea TRADATORULUI care daca isi va duce la capat mandatul,acesta o sa DESTRUCTUREZE statul roman pe care incet dar sigur,la vandut noilor sai STAPANI. Daca nu puteti dumneavoastra ma intreb de ce militarii acestei tari care au jurat credinta romaniei si romanilor nu trec la destructurarea INTERLOPILOR care conduc azi romania,lasand tara in mainile strainilor.!

    Ba da, dacă sunt hoți!

    Atât.

    Ukraina este un stat creat artificial care creeaza probleme tuturor tarilor vecine…. Iohannis este vandut acultei mondiale…. Stapanii lui au dat ordin ca Ukraina este de neatins si poate sa faca ce vrea muschii ei… Romania nu conteaza…

    În curând Iohanis de bună voie va ceda și Transilvania.

    1. Nu vorbeste el.E un difuzor al celorce l-au promovat acolo unde este.mai bine zis un papagal.

    Tra.da.tor.

    Trebuie mers cu o barca pe teren și măsurat și filmat cu cat sa adâncit canalul că sa avem date sigure. După topirea zăpezilor in mod normal nivelul ar fii trebuit să crească un pic. Și în funcțiile de rezultate trebuie făcut pasul următor.

    1. In sfarsit cineva care spune un lucru logic!

      Ce glumet. Pai ucrainienii spun oficial ca au adancit canalul de la 3,9 m la 6,5 m. Iohannis tu esti ma, incerci sa justifici de ce nu faceti nimic. Normal sa facem o comisie sa ingropam tot.

      Ad literam "rebuie mers cu o barca pe teren":-)

    Romania a ajutat atat de mult Ucraina cu asistenta pt refugiati, echipamente, provizii etc, putem trece si bunavointa legat de Bastroe tot ca ajutor economic. Este evident ca se tem de un atac asupra Odesei si sudul tarii, si fac ce pot acum.

    1. Aha,fac tot ce pot pe spinarea altora.Autoritatile romane arata bunavointa in acest sens insa poporul roman niciodata si vor fi compostati la alegeri,in special PNL-ul!Pe noi ne intereseaza de Delta noastra ,nu de interesele lor,au toate o limita,maine,poimaine va trebui sa dormim pe strada si sa le dam lor casele noastre,ca de,sunt in razboi,pana unde poate merge ajutorul,iata intrebarea!Asta este,sa-si duca fiecare crucea,mie mi-a parut rau pentru ei inca de la inceputul razboiului dar degeaba, sunt exact asa cum i-a descris Staty.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb