KLAUS IOHANNIS: "Nu cred că va trece moţiunea"

M.A.
Politică / 20 ianuarie 2020

Klaus Iohannis

Klaus Iohannis

Actualizare - Florin Cîţu: "Nu sunt bani pentru dublarea alocatiilor./ Avem bani în buget pentru pensii."

---

Actualizare - Despre creşterea alocaţiilor - "E foarte important ca Guvernul să găsească resurse pentru creşterea alocaţiilor."

---

Actualizare - Despre creşterea pensiilor - "Este o chestiune analizată de Guvern, dar e dorinţa comună să creştem pensiile."

---

Actualizare - Klaus Iohannis: "Am trimis la Parlament scrisoarea privind convocarea sesiunii extraordinare, între 27 şi 31 ianuarie, pentru angajarea răspunderii pe alegerea primarilor în două tururi."

---

Actualizare - Klaus Iohannis: "Personal îmi doresc ca Ludovic Orban să ramană premier. Îmi doresc un Guvern liberal."

---

Actualizare - Klaus Iohannis: "Dacă va trece moţiunea sau nu, vom vedea si Guvernul va analiza situaţia şi va veni cu o alternativă."

---

Preşedintele Klaus Iohannis susţine o declaraţie de presă, luni, la Palatul Cotroceni.

Potrivit Digi 24 este de aşteptat ca preşedintele să anunţe că va convoca Parlamentul în sesiune extraordinară pentru a lua act de angajarea răspunderii pentru proiectul de lege privind alegerea primarilor în două tururi.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat joi seară, după ce Guvernul şi-a asumat angajarea răspunderii pe alegerea primarilor în două tururi, că imediat ce proiectul de lege va fi trimis la Parlament îi va cere acestuia să se reunească într-o şedinţă extraordinară pentru adoptarea legii.

"Astăzi guvernul a decis să-şi angajeze răspunderea pe modificarea legii alegerii primarilor. Se doreşte revenirea la alegerea corectă, democratică şi normală. O alegere potrivită şi sprijin guvernul în acest demers. Este după părerea mea calea corectă de alegere a unui primar, în două tururi, în aşa fel încât cel puţin jumătate plus una dintr-o comunitate să aleagă persoana care va fi primar. Încurajez guvernul să meargă mai departe. Astăzi s-a decis în guvern că se va angaja răspunderea, în foarte puţin timp cum va fi trimis proiectul la Parlament şi imediat eu voi cere Parlamentului să se reunească într-o sesiune extraordinară" a declarat săptămâna trecută Klaus Iohannis.

După ce va fi convocat Parlamentul în sesiune extraordinară urmează să fie stabilit calendarul angajării răspunderii. Ulterior, partidele care nu sunt de acord cu modificarea legislaţiei electorale pot depune o moţiune de cenzură.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. Tocmai ati pierdut 10% din scorul electoral la parlamentare domnilor de la PNL. Multumim domnule Iohannis ca i-ati adus la putere pe PNListi fara alegeri parlamentare ca sa se erodeze bine de tot. Pe pensionari i-ati dezamagit. Pe ITisti i-ati dezamagit. Pe tinerii parinti i-ati dezamagit. Stau si ma intreb cine o sa va mai voteze, desteptilor?

    Stiti ce spune lumea ? Pentru corvete si rachete aveti bani, dar ca sa mariti alocatiile copiilor nu aveti. Bravo, domnule Iohannis ! Va multumim ca ati ajutat PSD sa castige din nou alegerile parlamentare la fel ca in 2016 cu „guvernul meu” Ciolos. 

    Si vorba lui Basescu, si daca reusiti sa faceti alegeri anticipate deodata cu alegerile locale, calculul arata ca tot PSD este avantajat. Bravo , filozofilor !  

    1. Matale nu esti de ziarul bursa....sa citesti alte fituisti conform intelegerii matale.....

      Nu stiu daca nu ai marja de eroare de 10%. Adevarul este ca nu putem decit sa facem pariu la timpul asta. Nu cred ca nu apare ceva neasteptat de data asta si motiunea nu trece. Cred ca niste pesedei deja au fost cumparati de penali si impreuna se recunosc ca penali toti. Asa ca sa stam linistiti si sa vedem care dintre ei sint mai corupti si care a luat mai multi bani. Poate vine si momentul cinstei in parlamentul rusinii nationale !!!

    un presedinte de partid pe banii tuturor contribuabililor

    1. De ce nu unul de tara?

    Putin a ,, ajuns"și pe lună;instant modifică constituția; schimbă orânduirea ca șosetele.

    1. Putin e tzar sa mai adaug?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb