Klaus Iohannis participă, joi şi vineri, la reuniunea Consiliului European

S.B.
Politică / 26 iunie

Klaus Iohannis participă, joi şi vineri, la reuniunea Consiliului European

Preşedintele Klaus Iohannis,va participa, în perioada 27-28 iunie 2024, la reuniunea Consiliului European, care va avea loc la Bruxelles, Regatul Belgiei. Agenda reuniunii include teme de actualitate, precum situaţia din Ucraina, securitatea şi apărarea Uniunii Europene, situaţia din Orientul Mijlociu, competitivitatea, fenomenul migraţiei, Marea Neagră, Republica Moldova şi aspecte legate de ameninţările hibride, informează news.ro.

Şeful statului va reitera necesitatea continuării sprijinului pentru Ucraina, pe toate dimensiunile, cu un accent particular pe asigurarea unui răspuns adecvat la nevoile militare imediate şi va accentua importanţa continuării sprijinului pentru Republica Moldova, atât la nivel european, cât şi în plan bilateral.

"Preşedintele României, Klaus Iohannis, va participa, în perioada 27-28 iunie 2024, la reuniunea Consiliului European, care va avea loc la Bruxelles, Regatul Belgiei.Agenda Consiliului European include teme de actualitate, precum situaţia din Ucraina, securitatea şi apărarea Uniunii Europene, situaţia din Orientul Mijlociu, competitivitatea, fenomenul migraţiei, Marea Neagră, Republica Moldova şi aspecte legate de ameninţările hibride. De asemenea, liderii UE vor continua discuţiile privind noul ciclu instituţional al Uniunii, respectiv numirile la conducerea instituţiilor europene, în urma recentelor alegeri europene. Totodată, membrii Consiliului European vor avea discuţii în vederea adoptării Agendei Strategice pentru perioada 2024-2029 şi a Foii de Parcurs pentru reforma internă a UE", anunţă Administraţia Prezidenţială într-un comunicat oficial.

Referitor la Ucraina, Preşedintele Klaus Iohannis va reitera necesitatea continuării sprijinului pe toate dimensiunile, cu un accent particular pe asigurarea unui răspuns adecvat la nevoile militare imediate.

"Totodată, Preşedintele României va accentua importanţa continuării sprijinului pentru Republica Moldova, atât la nivel european, cât şi în plan bilateral", mai spune Administraţia Prezidenţială.

"În domeniul securităţii şi apărării, liderii Uniunii Europene vor continua discuţiile de la Consiliul European din martie 2024. În context, Preşedintele Klaus Iohannis va pleda pentru o acţiune puternică a Uniunii în vederea întăririi capacităţilor sale de apărare, în deplină complementaritate cu NATO. Având în vedere faptul că Marea Neagră a intrat într-o nouă dinamică, din punct de vedere politic, securitar şi al conectivităţii, Preşedintele României va sublinia importanţa crucială a Mării Negre pentru securitatea regională, dar şi pentru securitatea întregii Uniuni Europene şi va pleda pentru o nouă abordare strategică a Mării Negre la nivel european", se menţionează în comunicat.

În privinţa situaţiei din Orientul Mijlociu, Preşedintele Klaus Iohannis va insista ca UE să rămână în continuare angajată în regiune şi să contribuie la aplanarea conflictului şi la evitarea extinderii acestuia în zonă, ceea ce ar afecta direct securitatea Uniunii. De asemenea, Preşedintele României se va pronunţa pentru demararea unui proces politic ireversibil bazat pe soluţia celor două state.

"În ceea ce priveşte viitorul ciclu instituţional al Uniunii Europene, Preşedintele Klaus Iohannis se va pronunţa pentru o abordare constructivă şi pentru o tranziţie rapidă şi lină între cele două cicluri instituţionale, care să ţină seama de interesul comun al statelor membre, precum şi de aşteptările legitime ale cetăţenilor europeni, care şi-au demonstrat ataşamentul proeuropean cu ocazia alegerilor din 6-9 iunie 2024", subliniază Administraţia Prezidenţială.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Romania ar trebui sa multumeasca presedintekui Iohannis .Am devenit de netrecut avind in Rep .Moldova ,Ucraina ,Franta si SUA aliatii care ne ofera stabilitate si care ne asigura existenta statului numit Romania aflat in granitele ei cunoscute .Fara Iohannis si fara aliati eram acum prada vulturilor din jurul nostru slavi sau veniti cindva de prin stepele Mongoliei .

    1. Si cu lustruitul la pantofi,sa fie tacamul complet!

      Ota conducatorului iubit! 

      Nu sunt de acord cu tine absolut deloc , stimabile. Nu ai stiut pe cine votezi cu 60% atunci cînd l-ai votat ? De ce „stăpînii„ trebuie mereu și mereu sa dicteze aici ? Stie mai bine RUTKE di spatele usilor inchise ce trebuie facut aici, ce se poate face aici,ce simțim noi aici ca se poate face ?SAȘII , care stau si au stat aici de 800 de ani , nu au nici un cuvînt de spus ??? Am zeci de prieteni si membri ai familei mele care suntem ”CORCITURI ” cum zic românii „curati „, noi ce să facem fdacă nu ne trage ața spre BRUXELLES ?! Ne luăm o parte de ARDEAL înla intonarea IMNULUI ROMÂNIEI spinare și fugim ? UNDE ? Nu l-a huiduit nimeni pe IOHANNIS pînă acum cînd pune mîna la inimă la intonarea IMNULUI ROMÂNIEI. Ne0a dat un exemplu . Acum si la fotbal toti punem mîna la inimă ! E un gest ...urît , așa-i ?

      Cum ar trebui sa fie, asa ... dupa tine? Si cine e Rutke? Si cum sa-ti iei o parte din Ardeal? ce esti pulter sa iei ce nu-i al tau?

      Nu fă pe prostul și nu mă asemăna pe mine cu PUTLER al tau !! Tocmai asta spuneam ca nu avem unde fugii și nu poti face bucăti din ARDEAL ! Nu poți trage de el nici din EST , nici din VEST ca să- l rupi Dar să stii limpede un lucru :Sașii au venit in Ardeal in 1200 și au pus umărul la clădit statalitatea Transilvaniei si nu au agreat in marea lor majoritate nedreptățile față de români. La Brașov , pastorul LUDWIG W .ROTH a fost executat de Curtea Vieneză că nu a vrut să se lepede de români .la 1848. NU Ruttke trebuia pus sef la NATO pe ușa din dos .Acolo trebuia să fie IOHANNIS: Bine s-a gîndit el ți în interesul nostru al tuturor care trăim AICI !! PRICEPI DECI cum ar trebui să fie ...așa după mine ?

    Dulapu ar trebui închis.Oricum nu mai are nimic de spus

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb