KLAUS IOHANNIS:  "Vom reintra în stare de urgenţă, când specialiştii vor spune că nu există altă soluţie"

George Marinescu
Ziarul BURSA #Politică / 30 iulie 2020

"Vom reintra în stare de urgenţă, când specialiştii vor spune că nu există altă soluţie"

Decizia reintrării în starea de urgenţă se poate lua în măsura în care specialiştii vor susţine că nu există o altă soluţie, a declarat, ieri, preşedintele Klaus Iohannis, cu prilejul unei conferinţe de presă susţinută la Palatul Cotroceni.

Klaus Iohannis a spus: "Cred că împreună vom reuşi să stăpânim rezonabil această epidemie. Reintrarea în starea de urgenţă o consider o ultimă soluţie, când nu avem nicio posibilitate de reintrare în condiţiile de stăpânire a răspândirii pandemiei. Nu consider că situaţia este scăpată de sub control, însă numărul actual de focare este foarte mare, dar consider că sistemul medical face faţă. Am covocat pentru mâine (n.r. - astăzi) o şedinţă pentru a verifica situaţie pe zone şi localităţi. Mă voi întâlni cu ministrul de Interne şi cu şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă pentru o analiză la zi a situaţiei. Deocamdată nu am semnale că lucrurile sunt scăpate de sub control".

Preşedintele a precizat că ne aflăm într-un moment critic, în care avem 1200 cazuri zilnice de infectare, să situaţia este extrem de gravă şi că epidemia trebuie ţinută sub control.

Klaus Iohannis a menţionat: "Am ajuns de la câteva sute de cazuri pe zi, la 1200. Trebuie făcut ceva. (...) Aceste măsuri sunt relativ simple. Una dintre acestea este purtarea măştii de protecţie. Alta este păstrarea distanţării fizice. Trebuie să fim realişti în legătură cu ce vrem: vrem să dăm frâu liber bolii sau să îngrădim pandemia? Noi ne dorim îngrădirea răspândirii acestei pandemii".

Şeful statului susţine că guvernul Orban a gestionat bine pandemia în starea de urgenţă, dar că odată cu intrarea în starea de alertă au intervenit o seride de decizii ale Curţii Constituţionale şi o serie de modificări legislative care au făcut gestiunea pandemiei mai dificilă.

"O etapă negativă a fost disputa în Parlament pe legea carantinei şi izolării. Chiar dacă voi fi acuzat de declaraţii politice în pandemie, legea a fost elaborată de Guvern, iar în Parlament PSD a tras de timp într-un mod cinic pe care nu l-a bănuit nimeni. Social-democraţii au ţinut această lege săptămâni în Parlament, iar publicul a avut impresia că lucrurile nu sunt grave. Au apărut politicieni care au incitat deschis la nesupunere inducând în public impresia că lucrurile nu sunt grave, că măsurile respective nu sunt necesare. Atunci foarte multe persoane detectate pozitiv au părăsit spitalele. PSD, cu un cinism inimaginabil, a tergiversat adoptarea acestei legislaţii, iar situaţia epidemiologică s-a deteriorat grav şi aşa am ajuns la cele 1200 de cazuri zilnice şi din păcate această evoluţie va mai dura toată vara. (...) Am văzut politicieni care încearcă să spună populaţiei că această pandemie este exacerbată. Cred că au greşit profund şi s-au speriat şi ei de ce a rezultat. Din păcate, există politicieni cinici care folosesc crize sanitare din motive electorale", a precizat Klaus Iohannis.

Domnia sa a menţionat că autorităţile intenţionează să achiziţioneze viitorul vaccin anti-Covid şi medicamentele necesare pentru tratament şi că Ministerul Sănătăţii a întreprins paşii necesari în acest sens, iar ţara noastră este prinsă în procedura de achiziţie de la nivel european.

Preşedintele a ţinut să arate că, din cauza actualei pandemii, noul an şcolar şi noul an universitat nu vor începe în condiţii normale. El a arătat că ar fi foarte complicat să avem numai şcoală online şi că, din discuţiile care se poartă în acest moment, se pare că ne vom îndrepta către un scenariu mixt, în funcţie de condiţiile locale. Strategiile privind desfăşurarea viitorului an şcolar vor fi stabilite în maximum două săptămâni şi vor conţine măsuri necesare pentru siguranţa copiilor, pentru siguranţa cadrelor didactice şi pentru un proces educaţional de calitate, a spus preşedintele Klaus Iohannis.

Opinia Cititorului ( 9 )

  1. probabil perioada 10-20 august 2020

    N-au nume și ,, pronume "....???

    ,mai draga iohanis

    tu cand vei intra de unde ai iesit cu ceva vreme in urma? 

    1. Matale dorești să plece iohanis....

      Dorești să vină valoroasele: veorica , dan , olguța , sevil , etc ?! 

      Asta a avut 5 ani pana acum sa demonstreze ceva si degeaba :))

      Ti se pare Johannis mai breaz decat exemplele dumitale?

    Pt. O bere : confirmă....

    penibilul s-a plimbat fara masca tot timpul la consiliul european cand toti ceilalti erau cu masca si aici o arde cu masca. cica acolo era safe fara....aici se pare ca virusul bantuie la cotroceni. pe vremuri bantuia cucuveaua, acum virusul.... sub forma unui sas arogant. asa e cand se urca scroafa in copac,,,,,

    1. si cand magarul nu-si vede de treaba lui

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb