KMG International a deschis trei noi staţii în Moldova

Elena Deacu
Internaţional / 23 februarie 2015

Rompetrol Moldova, parte a KMG International, a deschis recent 3 staţii de distribuţie în orasele Chişinău şi Vulcăneşti, iar pentru sfârşitul acestei luni, compania planifică punerea în funcţiune a încă unei staţii, ajungând astfel să opereze o reţea de 69 de puncte de alimentare.

Două dintre benzinării sunt situate în Chişinău, pe strada str. Tudor Vladimirescu nr. 4 şi strada Socoleni nr 2/6, iar cea de a treia este în oraşul Vulcăneşti, pe strada Lenin nr 78. Staţiile comercializează carburanţi de calitate produşi la rafinăria Petromidia (Efix, EfixS, benzina Premium 95, motorina Euro 5), cât şi diverse produse şi servicii în cadrul magazinelor construite în cadrul staţiilor. De asemenea, Rompetrol Moldova comercializează GPL în peste jumătate din staţiile operate, acest produs fiind importat din Kazakhstan.

În urma punerii în funcţiune a celor 3 staţii, au fost create 27 noi locuri de muncă.

Rompetrol Moldova are cea mai mare acoperire în municipiul Chişinău, cu jumătate din numărul total de staţii amplasate în capitală, fiind lider la acest capitol faţă de ceilalţi operatori importanţi de pe piaţa produselor petroliere din Republica Moldova.

În 2014, Rompetrol Moldova a deschis 6 staţii noi şi 4 magazine în cadrul staţiilor existente. Extinderea reţelei în 2014 şi îmbunătăţirea performanţei prin majorarea vânzărilor medii per staţii au dus la creşterea vânzărilor în staţiile Rompetrol Moldova cu aproximativ 39% faţă de anul precedent şi majorarea cotei de piaţă cu aproximativ 35%.

Pe lângă staţiile de distribuţie, dintre care 4 vând exclusiv GPL, compania deţine şi un depozit petrolier în Chişinău, un depozit GPL în satul Târnova, Donduşeni şi 20 magazine în cadrul staţiilor.

Pe parcursul anului 2014, Rompetrol Moldova a achitat drepturi de import şi TVA din vânzări de peste 31 milioane USD şi a efectuat plaţi la fondul social şi medical de cca 926,000 USD.

Potrivit datelor Serviciului Vamal, în 2014, Rompetrol Moldova a ocupat locul 3 în clasamentul general al celor mai mari importatori din Republica Moldova.

Până la finele anul 2015, Rompetrol Moldova are ca obiectiv continuarea extinderii reţelei de benzinarii şi a modernizării staţiilor existente, inclusiv deschiderea a 8 noi magazine în incinta staţiilor de alimentare, ceea ce va permite consolidarea poziţiei sale de lider pe piaţa Republicii Moldova.

Rompetrol Moldova este prezentă pe piaţa locală din 2002, având peste 600 de angajaţi. De asemenea, este prima companie petrolieră din Republica Moldova ce operează în acord cu standardele internaţionale ISO, obţinând în 2012 certificarea pentru managementului calităţii, mediului şi a sănătăţii în muncă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

11 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9752
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5471
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3043
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9437
Gram de aur (XAU)Gram de aur385.5996

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
hipo.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb