Knauf Insulation a început construcţia noii fabrici din Târnăveni

G.D.
Companii #Construcţii / 29 martie 2023

Knauf Insulation a început construcţia noii fabrici din Târnăveni

Knauf Insulation, parte a Grupului Knauf, a dat startul construcţiei noii unităţi de producţie din Târnăveni, ce urmează a fi finalizată şi pusă în funcţiune în 2024, conform unui comunicat remis redacţiei. Noua fabrică, care va avea o capacitate de producţie de peste 100 milioane metri pătraţi, va angaja peste 100 de persoane , de la muncitori calificaţi, la ingineri automatizare sau mentenanţă.

Potrivit sursei citate, în luna martie a anului trecut, Knauf Insulation a devenit oficial proprietarul fostei fabrici de vată minerală Gecsat S.A. din Târnăveni. În prima etapă, finalizată anul trecut, s-au investit peste 4 milioane de euro în modernizarea şi retehnologizarea fabricii existente, preluată de companie la începutul anului, pentru a creşte producţia de la 7.000 de tone pe an de vată minerală la 10.000 de tone.

Construcţia noii unităţi de producţie, demarată la începutul lui 2023, după obţinerea tuturor avizelor necesare, urmează a fi finalizată în 2024 şi va fi cea mai modernă fabrică de vată minerală de sticlă Knauf Insulation din Europa Centrală şi de Est. Unitatea de producţie va crea peste 100 de noi locuri de muncă şi va asigura o producţie anuală de peste 75.000 de tone de vată minerală cu scopul de a deservi atât necesarul intern, cât şi pieţele din Europa Centrală şi de Est. Compania a început concomitent cu demararea construcţiei şi procesul de recrutare al personalului necesar noii fabrici, pe o platformă online dedicată comunităţii locale www.knaufinsulation-tarnaveni.ro .

Investiţia totală în proiectul Kanuf Insuation din Târnăveni, judeţul Mureş, se ridică la peste 135 milioane de euro şi va avea un impact important asupra cifrei de afaceri a companiei, care se va suplimenta cu peste 50 milioane euro anual.

"Anul acesta am făcut incă un pas foarte important pentru business-ul nostru din România, cu impact direct la nivel de comunitate locală şi nu numai. Implementarea investiţiei va avea un efect multiplicator în economie prin antrenarea altor investiţii conexe şi dezvoltarea furnizorilor locali de produse şi servicii din regiune. Mai mult, misiunea noastră este să devenim cu pilon central în dezvoltarea durabilă a oraşului Târnăveni şi nu numai, a judeţului Mureş. Asta înseamnă, pe lângă investiţii comunitare, asigurarea de condiţii superioare şi sigure pentru angajaţi, un mediu de lucru profesional, la standardele globale Knauf Insulation", declară Adrian Garofeanu, Director General al Knauf Insulation România şi Bulgaria.

Knauf Insulation îşi propune să obţină performanţa la cele mai înalte standarde de calitate, în fiecare punct de lucru pe care îl are, implicându-se constant în comunităţile în care îşi desfăşoară activitatea. În acest sens, atât pentru lucrările de modernizare ale sit-ului din Târnăveni, cât şi pentru construcţia noii unităţi de producţie, compania colabrează cu furnizori subcontractaţi la nivel local, cât şi naţional, generând un impact pozitiv direct în economia locală, subliniază sursa citată.

În continuare, procesul de construcţie al fabricii va respecta întru totul siguranţa şi integritatea personalului, dar şi cele mai înalte standarde de responsabilitate ecologică pentru un viitor mai sustenabil, în conformitate cu angajamentul companiei "Pentru o lume mai bună".

În cadrul strategiei de sustenabilitate "Pentru o lume mai bună", compania se implică de peste un deceniu în acţiuni construite în jurul a trei piloni esenţiali: daune zero asupra mediului, prin reducerea consumului de energie şi a emisiilor de carbon, reciclarea deşeurilor de producţie, încorporând principiile economiei circulare şi susţinerea de campanii constante pentru clădiri mai bune şi mai durabile. În ultimii zece ani, compania a reuşit reducerea cu 23% a consumului de energie, cu 67% a deşeurilor produse şi o scădere de 43% a emisiilor de combustibil.

Mai mult decât atât, în urma de demolare şi modernizare a fostei fabrici Gecsat din Târnăveni, anul trecut, Knauf Insulation, a reuşit recuperarea şi reciclarea a peste 23.000 metri cubi de deşeuri de cărămidă şi beton, se menţionează în comunicat.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb