"Korea Development Bank" vrea să susţină salvarea diviziei sud-coreene a "General Motors"

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 18 aprilie 2018

"Korea Development Bank" vrea să susţină salvarea diviziei sud-coreene a "General Motors"

"Korea Development Bank" (KDB) intenţionează să semneze, până pe 27 aprilie, un acord preliminar pentru susţinerea financiară a diviziei sud-coreene a "General Motors" Co. (GM) din SUA, conform preşedintelui KDB, Lee Dong-Gull, citat de Reuters.

GM a propus, în luna februarie, o investiţie de 2,8 miliarde de dolari în operaţiunile sud-coreene, care sunt pe pierderi de mai bine de zece ani. GM i-a cerut Seulului să furnizeze fonduri pentru această restructurare, în funcţie de deţinerea sa în compania auto.

GM SUA controlează 77% din divizia sud-coreeană, "GM Korea", în timp ce KDB are în proprietate o participaţie de 17%. Principalul partener chinez al GM, "SAIC Motor" Corp., deţine restul de 6%.

Lee Dong-Gull, preşedintele KDB, a declarat pentru Reuters că banca ar putea oferi aproximativ 500 de miliarde de woni (468,42 milioane de dolari), proporţional cu participaţia sa de 17% din "GM Korea", ca să ajute la finanţarea investiţiei propuse de GM.

Este pentru prima dată când KDB a ridicat posibilitatea sprijinirii financiare a "GM Korea" şi a oferit un interval de timp pentru o decizie în acest sens. KDB şi autorităţile sud-coreene nu au avut vreo implicare până acum în susţinerea "GM Korea", însă pierderile diviziei au tot crescut, iar producătorul de automobile din SUA a adus în atenţie perspectiva depunerii cererii de declarare a falimentului acesteia.

"Dacă GM va injecta capital în divizie, vom injecta şi noi. Dacă GM va acorda împrumuturi diviziei, atunci vom acorda şi noi împrumuturi", a spus oficialul băncii sud-coreene, adăugând că KDB preferă să participe la o ofertă de drepturi, decât să acorde împrumuturi.

"Putem ajunge la un acord foarte important până în 27 aprilie, fie că este vorba de o promisiune verbală, fie de un memorandum de înţelegere condiţionat", a oficialul băncii.

GM a şocat Coreea de Sud în luna februarie, cu intenţia sa de a închide o fabrică locală şi de a lăsa soarta altor trei unităţi neclară. Compania caută finanţare guvernamentală şi stimulente, precum şi reducerea costurilor cu forţa de muncă pentru a salva divizia care, în 2017, a înregistrat o pierdere netă de 1,1 miliarde de dolari.

"GM Korea" a fost una dintre cele mai importante baze de producţie şi inginerie ale GM în Asia, după ce, în 2002, compania americană a achiziţionat producătorul falit de maşini "Daewoo Motors" din Coreea de Sud. Dar, divizia a fost afectată în ultimii ani de renunţarea de către GM la brandul Chevy din Europa, măsură care a lovit exporturile "GM Korea" către această piaţa majoră.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb