Korodi s-a întâlnit cu o delegaţie din China pentru semnarea unui Memorandum pe Mediu

A.C.
Macroeconomie #Mediu / 14 aprilie 2014

Attila Korodi, ministrul Mediului şi Schimbărilor Climatice (MMSC), s-a întâlnit, în această după amiază, la sediul MMSC, cu delegaţia Chinei, condusă de Zhao Shucong, şeful Administraţiei Naţionale pentru Silvicultură din China unde s-a semnat Memorandumul de Înţelegere între Administraţia de Stat pentru Silvicultură din China, MMSC şi Departamentul pentru Ape, Păduri şi Piscicultură din România privind cooperarea în domeniul silviculturii, conservării zonelor umede şi protecţiei vieţii sălbatice, se arată într-un comunicat emis astăzi.

Korodi a declarat: "Măsurile de protecţie şi conservare a pădurilor nu pot fi privite şi luate în mod unilateral. Aceste acţiuni sunt în strânsă legătură sau pot conduce implicit la asigurarea implementării prevederilor unor Convenţii relevante. Mă refer numai la două dintre acestea, menţionate şi în preambulul Memorandumului pe care îl vom semna: Convenţia CITES, care vizează protecţia şi conservarea speciilor faunei şi florei sălbatice pe cale de dispariţie, prin controlul comerţului cu aceste specii şi stabilirea condiţiilor privind importul, exportul sau reexportul acestora, precum şi Convenţia RAMSAR, al cărei scop este de a proteja biodiversitea şi de a menţine într-o stare de conservare favorabilă zonele umede ca habitat al păsărilor acvatice. Iată câteva direcţii şi posibilităţi de cooperare. Acestea vor contribui nu numai la dezvoltarea colaborării noastre bilaterale, în beneficiul comun, dar semnarea acestui Memorandum va conduce şi la facilitarea şi eficientizarea cooperării şi a acţiunilor necesar să fie multiplicate la nivel international".

Potrivit comunicatului, Ministrul Mediului a subliniat faptul că "schimburile de informaţii şi experienţă, organizarea de conferinţe, seminarii, simpozioane sunt forme de cooperare care ne ajuta să ne clarificăm sau să găsim răspunsuri la anumite probleme de interes comun, contribuind în acelaşi timp la consolidarea colaborăriidintre cele două instituţii".

Ministrul delegat pentru Ape, Păduri şi Piscicultură, Doina Pană, prezentă la eveniment, a subliniat faptul că "Memorandumul semnat astăzi în domeniul protecţiei pădurilor, conservarea zonelor umede şi protecţia vieţii sălbatice face obiectul unor abordări care necesită colaborare la nivel mondial".

"Sunt convinsă că, prin punerea în aplicare a formelor de colaborare stabilite în acest Memorandum, ambele Părţi vor avea de câştigat iar schimbul de specialişti în domeniu, schimburi de rezultate tehnice şi cercetări vor duce la rezultate benefice pentru ambele state", a mai declarat aceasta.

Şeful Administraţiei Naţionale pentru Silvicultură din Republica Populară Chineză, Zhao Shucong a declarat: "România este o ţară bogată în păduri şi biodiversitate, aveţi experienţă utilă în ceea ce priveşte protecţia biodiversităţii, a zonelor umede şi a vieţii sălbatice şi merită să învăţăm din această experienţă. China este o ţară cu o populaţie numeroasă, în curs de dezvoltare iar problema ecologiei e foarte importantă, şi chiar vitală pentru dezvoltarea economică a ţării. Suntem profund conştienţi de semnificaţia protecţiei mediului în dezvoltarea unei ţări. Pot să spun că semnarea acestui Memorandum de Înţelegere este un bun început şi, asa cum spune şi un proverb chinez, un bun început înseamnă o colaborare de succes".

Memorandum de Înţelegere include colaborarea în domeniul politicilor şi a legislaţiei privind pădurile, managementul sustenabil al pădurilor ca măsură de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră şi adaptare la efectele schimbărilor climatice precum şi protecţia pădurilor.

Cele două instituţii de mediu, din România şi China vor colabora în ceea ce priveşte reforma şi dezvoltarea silviculturii rurale, reconstrucţia ecologică şi reabilitarea terenurilor degradate, conservarea zonelor umede şi protecţia vieţii sălbatice precum şi educaţia şi cercetarea în domeniul pădurilor, se mai arată în comunicat.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Cum sa taie frunza la caini .......... sau cum se doineste din frunza ?  

    .... adica la peste 12 ore de zbor, poporul roman ar avea ocazia sa vada cu ochii lui, ca chinezii i-ar putea da lectii in orice domeniu al vietii .......... si nicidecum viceversa. 

    Singurul lucru pe care chinezii l-ar putea invata de la romani este:  

    LENEA, DE_LASAREA, DEZ_INTERESUL. 

    .... opreasca Cesterea Economico-Sociala. 

    Eu le spun, ca daca China va fi fortata ca sa-si opreasca Cresterea Economico-Sociala (cica pentru a opri Incalzirea Globala) atunci China va trebui ca sa compenseze acest dezechilibru prin: 

    CRESTEREA MILITARA ! 

    Si atunci chiar ar da toata lumea de Dreaq`. Nu doar de Fi-su, ci si de Tat-su! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9765
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8238
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2821
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8800
Gram de aur (XAU)Gram de aur420.2344

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb