Kovesi, între audierea internă şi candidatura europeană

G.M.
Ziarul BURSA #Politică / 18 februarie 2019

Laura Codruţa Kovesi nu cedează presiunii la care este supusă de aproape doi ani de factorii politici, ministrul justiţiei şi, mai nou, de Secţia de Inves-tigare a Magistraţilor. Imediat după apariţia în faţa procurorilor din cadrul noii secţii a Parchetului General, fosta şefă a Direcţiei Naţionale Anticorupţie s-a deplasat la Bruxelles pentru a-şi susţine candidatura la funcţia de şef al Parchetului European.

Ulterior, Secţia pentru Investigarea Magistraţilor a extins cercetările în dosarul Laurei Codruţa Kovesi şi face cercetări in rem în privinţa unui comunicat de presă transmis de Parchetul General în ianuarie 2017 privind aducerea în ţară a lui Nicolae Popa. Faptele anchetate sunt favorizarea făptuitorului şi fals în declaraţii.

Laura Codruţa Kovesi a fost audiată vineri de Secţia de anchetare a magistraţilor, după ce Sebastian Ghiţă a susţinut că aceasta i-ar fi cerut să plătească avionul pentru aducerea în ţară a lui Nicolae Popa. Kovesi a precizat că, în timpul audierilor, i s-a adus la cunoştinţă calitatea de suspect sub acuzaţiile de abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă.

Imediat după audieri, Kovesi a declarat că a recuzat-o pe Adina Florea, care instrumentează această cauză şi l-a recuzat şi pe şeful Secţiei de Investigare a Magistraţilor, procurorul Gheorghe Stan. Curios este că acesta din urmă a respins recuzarea Adinei Florea, deşi era incompatibil să se pronunţe atât timp cât Kovesi îl recuzase şi pe el.

În decembrie 2018, Sebastian Ghiţă a reclamat-o la Secţia pentru anchetarea magistraţilor pe Laura Codruţa Kovesi, susţinând că aceasta i-ar fi cerut să plătească avionul pentru aducerea în ţară a lui Nicolae Popa. Ghiţă mai spunea că are martori, dar şi o factură ca dovadă în acest sens.

Nicolae Popa a fost condamnat în lipsă, în anul 2000, la 15 ani de închisoare, pentru fraudă, iar în anul 2006, alături de Ioana Maria Vlas, în legătură cu prăbuşirea Fondului Naţional de Investiţii, în urma căreia mai mult de 100.000 de români şi-au pierdut banii investiţi, iar statul român, care garantase, a fost obligat să plătească circa o sută de milioane de euro compensaţii. Popa a fost adus în ţară, din Jakarta, în anul 2011.

Primele acuzaţii la adresa fostei şefe a DNA privind aducerea în ţară a lui Nicolae Popa au fost lansate de Ghiţă în ianuarie 2017. Sebastian Ghiţă anunţa că aducerea lui Nicolae Popa din Indonezia s-a făcut cu un avion plătit de o firmă privată.

Secţia de Investigare a Magistraţilor cercetează acest aspect, deşi în 11 decembrie 2018, Inspectoratul General al Poliţiei Române a emis un comunicat în care susţine că instituţia publică a achitat factura de 234.207,30 lei emisă de Ion Ţriac Air, în cazul trans-portului lui Nicolae Popa. Poliţiştii au purtat negocierile cu trei operatori economici de profil în acest caz, criteriul de atribuire fiind preţul cel mai scăzut, se mai arăta în comunicatul IGPR.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Te rog:

    1. Fiecare salariat să fie cotizant la un sindicat din privat pe cheltuiala firmei. Cca 9 lei/ luna. Dacă nu pune amenda 10 000 lei/ salariat/luna. Sindicatul să fie altul decât cel al firmei de preferat. 

    2. Interzi lucrul de noapte unde nu este strictă nevoie. 

    Îți spun toate astea ca am văzut varice la 33 de ani, gras-obez , ochi roși..., dureri de picioare la 25 de ani etc. 

    Acești oameni sunt pe mâna doctorilor? 

    Asta înseamnă și bani la buget, cotizația e mizilic. Inclusiv contracte pe 2h dacă există să cotizeze. 

    În 30 de zile să fie functională, OG, Lege ce o fi. 

    Mulțumesc anticipat. 

    Mulțumesc Bursa. 

    .

    Părere la articol: mi se pare subiectul cam răsuflat. 

    G.M. o fi de la Gafa Mare?

    In temeiul prevederilor art.67 alin. 2 teza a II a din Codul de procedura penala, procurorul general Augustin Lazăr a respins cererea de recuzare a şefului Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie, Gheorghe Stan, făcută de Laura Codruţa Kovesi, întrucât "legiuitorul a prevăzut expres că este inadmisibilă recuzarea procurorului chemat să decidă asupra recuzării".

    Capisci G.M.? 

Comanda carte
danescu.ro
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9755
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7397
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3041
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0232
Gram de aur (XAU)Gram de aur403.6495

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb