KOVESI, LA ICCJ:  "CSM a stabilit că nu am comis nicio abatere disciplinară"

T.T.
Anticorupţie / 18 martie 2019

Laura Codruţa Kovesi (Sursa foto: Twitter)

Laura Codruţa Kovesi (Sursa foto: Twitter)

Fostul procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), Laura Codruţa Kovesi, s-a prezentat, astăzi, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), unde s-a judecat contestaţia Inspecţiei Judiciare la una dintre acţiunile disciplinare formulate şi respinse de Consiliul Superior al Magistraturii.

"Astăzi s-a judecat una dintre acţiunile disciplinare care a fost finalizată de către CSM. CSM a stabilit că nu am comis nicio abatere disciplinară, este vorba despre un control pe care l-am dispus în cadrul DNA. Printre alte activităţi dispuse, am dispus ca un consilier care avea calitatea de judecător, dar era detaşat la DNA, să facă o evaluare pe aspecte de jurisprudenţă, având în vedere că era o practică judiciară neunitară în interiorul insttuţiei. Cam aceasta este abaterea disciplinară, o să vedem soluţia", a spus Kovesi, la ieşirea din sediul ICCJ, relatează News.ro.

Întrebată dacă se teme de răspunsul instanţei la contestaţia Inspecţiei Judiciare, Kovesi a răsuns: "Este vorba de o decizie luată cu unanimitate de Secţia pentru procurori, aşteptăm să vedem decizia instanţei".

Secţia pentru procurori a CSM a respins, până acum, două acţiuni disciplinare împotriva lui Kovesi.

Într-unul dintre cazuri, i se imputa că a refuzat de mai multe ori să se prezinte la audierile Comisiei parlamentare de anchetă privind alegerile prezidenţiale din 2009, IJ spunând că, prin neprezentarea la comisie şi prin necomunicarea informaţiilor solicitate, Kovesi a afectat onoarea profesională şi prestigiul funcţiei de magistrat. În 25 iulie, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a respins acţiunea disciplinară.

O altă acţiune disciplinară faţă de Kovesi a fost declanşată în aprilie 2018, inspectorii judiciari susţinând că Laura Codruţa Kovesi a săvârşit o serie de abateri disciplinare referitoare la controalele tematice, după ce şi-ar fi desemnat consilierul judecător Dana Tiţian să facă verificări la două servicii teritoriale. În 13 iunie, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a respins acţiunea disciplinară în acest caz.

Inspecţia Judiciară a contestat la ICCJ hotărârea CSM.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb