KREMLIN: Rusia este deschisă negocierilor cu Ucraina, dar nu va renunţa la regiunile anexate

D.T.
Internaţional / 28 februarie 2023

Rusia este deschisă negocierilor cu Ucraina, dar nu va renunţa la regiunile anexate

Kremlinul şi-a reafirmat astăzi poziţia potrivit căreia Rusia este deschisă negocierilor pentru a se pune capăt conflictului din Ucraina, dar a precizat că noile ''realităţi teritoriale'' nu vor putea fi ignorate, relatează Agerpres.

Purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse, Dmitri Peskov, a declarat presei că Moscova nu va renunţa niciodată la pretenţiile sale asupra a patru regiuni ucrainene pe care Rusia a declarat că le-a anexat anul trecut în urma unor referendumuri considerate false şi ilegale de Kiev şi Occident.

''Există anumite realităţi care au devenit deja un factor intern. Mă refer la noi teritorii. Constituţia Federaţiei Ruse există şi nu poate fi ignorată. Rusia nu va putea niciodată să facă vreun compromis în legătură cu asta, acestea sunt realităţi importante'', a spus Peskov.

În septembrie anul trecut, Rusia a anunţat într-o ceremonie solemnă că a anexat regiunile ucrainene Doneţk, Lugansk, Herson şi Zaporojie. Ulterior, într-un decret constituţional, regiunile respective au fost numite subiecte componente ale Federaţiei Ruse, adaugă sursa.

Dmitri Peskov a adăugat că Rusia va fi deschisă negocierilor în cazul în care Kievul ar accepta controlul Moscovei asupra celor patru regiuni.

''Cu o stare a lucrurilor favorabilă şi o atitudine adecvată din partea ucrainenilor, această chestiune poate fi soluţionată la masa negocierilor. Dar principalul lucru este să ne atingem obiectivele'', a explicat reprezentantul Kremlinului.

Forţele ruse nu deţin controlul integral asupra niciuneia din cele patru regiuni.

La 24 februarie anul trecut, Rusia a lansat o agresiune neprovocată şi nejustificată împotriva Ucrainei vecine. Moscova pretinde că desfăşoară o ''operaţiune militară specială de denazificare'' a ţării vecine şi de protejare a populaţiei rusofone din Ucraina, se mai precizează în sursă.

Kievul a declarat că, înainte de a discuta despre un plan de pace cu Moscova, trupele ruse trebuie să părăsească întregul teritoriu al Ucrainei, inclusiv regiunile anexate anul trecut şi peninsula Crimeea, pe care Rusia a anexat-o în 2014.

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. Tarile occidentale pun presiune pe Ucraina ca sa inceapa

    negocieri de pace cu Rusia,daca nu pot obtine rezultate in 

    contraofensiva inceputa din vara 2022 cu 1 000 000 de soldati, 

    scrie revista germana Bild in 26.02.2023.

    1. Țările occidentale nu au putere de decizie în această chestiune,totul depende de Washington.Nu decide Germania,Franța etc

    Cum esti deschis la negocieri cand vrei sa rămâi cu teritorii din altă tara si pe care nici pe alea nu le posezi in totalitate.

    Diplomatia istorica ruseasca mereu a fost originala in minciuna si fals, dar chiar si in timpul lui Stalin totusi era mai de incredere câteodată decat acum in anumite momente si te puteai cumva baza pe ea. 

    1. Profesorul Andrei Marga ,raspunzad unei intrebari puse la lansarea unei carti la Alba Iulia, a spus ca Ucraina este un stat artificial infiintat, cu teritorii luate de la romani, rusi, polonezi si unguri si se afla in granite nefiresti.

      Cati stiu ca in istoria care se preda in scolile ucrainene, romanii sunt prezentati ca imperialisti ,iar teritoriile istorice romanesti luate cu japca de ucraineni, sunt prezentate ca fiind dintotdeauna ale lor ?

      Comentariile ar trebui facute cu o informare minima si fara a fi partinitori . 

      Tu nefiind partinitor.

      Orice stat atunci cand s-a format a fost considerat artificial. Unele au rezistat, altele nu. 

      Federatia Rusa nu este stat artificial?

    Membrii parlamentului Ucrainei = Jelizaveta Jaszko, Olekszij Honcsarenko

    la conferinta de securitate de la Munchen au declarat ca pot obtine maximum 

    o "victorie a la Pirus" (cu distrugerea totala a tarii) 

    relatat ziaristul Josh Rogin de la Washington Post (ziar de casa a democratilor)

    Sunt multi din randul votantilor AUR care tin cu rusii motivand ca ukraina este stat artificial care detine teritorii romanesti . Pe acesti cretini ii intreb de ce tin cu rusii ? Au dansii vreo certitudine ca , daca rusia cucereste ukraina rerocedeaza roaniei teritoriile ce iau apartinut?

    Votantii AUR invoca acest motiv nu ca ii doare de romanii din ukraina sau de teritoriile romanesti de acolo ci pur si simplu pt ca tin cu rusii . Pe votantii AUR ii intreb 3 lucruri ?

    1-De ce nu sunt corecti si nu spun adevarul ? Teritoriile roanesti din ukraina , si teritoriul republicii moldova au fost luate de rusi de la romania de catre prin tratatul de la 23 august 1940 . Tot prin acel ratat rusii au dat ungurilor ardealul . Traatul ribentrop- molotov recomand sa fie lecturat de cei care tin cu rusii. Si de ce rusii nu restituie tezaurul romaniei 120 tone aur ? 

    1. Pt ca HAUR sunt dusi cu capul. Mai ar vrea si ROEXIT. Si noi am vrea un haurexit din Romania si mutarea in mujicia. De acolo pot sa baune cat vor pro ruzzia si anti romania.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb