Kremlin: SUA fac presiuni asupra Europei în privinţa confiscării activelor ruseşti

F.D.
Internaţional / 11 ianuarie

Kremlin: SUA fac presiuni asupra Europei în privinţa confiscării activelor ruseşti

Kremlinul a acuzat joi SUA că încearcă să exercite presiuni asupra ţărilor europene pentru a susţine ceea ce consideră că este o idee ilegală, respectiv confiscarea de active ruseşti îngheţate pentru a ajuta la finanţarea reconstrucţiei Ucrainei, relatează Reuters.

Conform RIA, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a răspuns la informaţii apărute în media americane, care sugerează că administraţia Biden ar fi susţinut, în principiu, o lege propusă de SUA pentru a facilita o astfel de confiscare.

"Ele (SUA) încearcă să pună presiune pe europeni. Există o situaţie foarte paradoxală aici, dat fiind faptul că majoritatea activelor noastre se află în Europa şi nu în America", a declarat Peskov, citat de RIA.

Europa se va confrunta cu consecinţe juridice "inevitabile" dacă va ceda presiunilor americane, a avertizat el.

De asemenea, RIA l-a citat pe Peskov spunând că Moscova nu a fost informată despre o asemenea evoluţie.

Peskov a reacţionat astfel la informaţii publicate miercuri de Bloomberg, potrivit cărora administraţia preşedintelui american Joe Biden susţine o lege care i-ar permite să confişte o parte din activele ruseşti îngheţate pentru a contribui la finanţarea reconstrucţiei Ucrainei.

După ce preşedintele Vladimir Putin şi-a trimis trupele în Ucraina în februarie 2022, SUA şi aliaţii lor au interzis tranzacţiile cu Banca Centrală a Rusiei şi cu Ministerul de Finanţe rus, blocând aproximativ 300 de miliarde de dolari din activele suverane ruseşti în Occident.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a declarat anterior că Moscova are o listă de active americane, europene şi de altă natură care ar fi confiscate dacă ţările occidentale ar merge mai departe cu planurile de confiscare a activelor ruse.

Se aşteaptă ca liderii Grupului celor şapte cele mai industrializate state din lume (G7) să discute luna viitoare o nouă teorie juridică care ar permite confiscarea activelor ruseşti, au declarat la sfârşitul anului trecut două surse familiare cu aceste planuri şi un oficial britanic.

Peskov a declarat că orice astfel de demers al Occidentului ar echivala cu un "furt", ar încălca dreptul internaţional şi ar submina monedele de rezervă, sistemul financiar global şi economia mondială.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Furt e ce fac rusii in Ucraina.

    1. nu

      isi iau inapoi cadourile catre ucraina  

      rusia a facut cadou donbass si herson in 1922  

      si crimeea in 1954

      mai citeste si istorie nu numai propaganda ... telectualule  

      Și Mongolia poate revendica Budapesta, dar nu prea mai ține argumentul istoric. Rusnacii tăi o iau pe coajă. Donbas și Crimeaa vor fi frumușel aranjate ca după câteva sute de accidente nucleare.

    Rusia daca doreste sa vorbeasca corect poate sa spuna urmatoarele: Cat valoreaza ceea ce v-am luat noi in teritoriu si capacitati plus fluxurile de numerare ce ar fi fost generate pe 5-10 ani in raport cu activele inghetate de "voi".

    asa se pune problema corect. Bine si adaugat si pagubele aferente de razboi. 

    s c c r e t 

    1. Rusia se bazează pe consecințe juridice. Acestea nu i se aplică Rusiei, pentru că Putler se supune doar tribunalului poporului.

      Pleșcov ăsta e cam la fel de ghiduș ca Doru Octavian Dumitru. 

    Daca este asa de bine la mama Russssssssssssia de ce coruptii, oligarhii schmecheri si marea camarila a lui Putler si-au investit banetu' in occidentul "coprupt si putred"?

    De ce nu si-au folosit resursele ca sa dezvolte marea Federatie Rusa...asa cum au facut arabetii destepti din UAE? Ca aveau bani sa faca 10 Dubai-uri!!!

    Si de ce tineretul fuge la greu (inclusiv beizadelele camarilei) din Federatia Rusa? Ca doar nu toti fac parte din comunitatea LGBT+  

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb