Kremlin: "Ţările europene s-ar pune în pericol dacă ar accepta desfăşurarea de rachete americane cu rază lungă de acţiune"

S.B.
Internaţional / 13 iulie

Kremlin: "Ţările europene s-ar pune în pericol dacă ar accepta desfăşurarea de rachete americane cu rază lungă de acţiune"

Ţările europene s-ar pune în pericol, dacă ar accepta desfăşurarea de rachete americane cu rază lungă de acţiune, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, într-o înregistrare video publicată sâmbătă, informează news.ro.

Întrebat de reporterul televiziunii de stat ruse Pavel Zarubin despre posibilitatea ca Statele Unite să desfăşoare rachete hipersonice în Europa, Peskov a declarat: "Avem suficient potenţial pentru a descuraja aceste rachete. Dar capitalele acestor state (europene) sunt potenţiale victime".

Peskov a menţionat că, pe tot parcursul Războiului Rece, rachetele americane cu baza în Europa erau îndreptate spre Rusia, iar rachetele ruseşti erau îndreptate în schimb spre Europa, făcând din ţările continentului principala victimă a oricărui conflict potenţial.

"Europa se destramă acum. Acesta nu este cel mai bun moment pentru Europa. Prin urmare, într-un fel sau altul, istoria se va repeta", a comentat Peskov.

Statele Unite şi Germania au anunţat miercuri, la summitul NATO de la Washington, că vor începe să desfăşoare capacităţi de tir cu rază lungă de acţiune în Germania, în 2026, pentru a-şi demonstra angajamentul faţă de NATO şi faţă de apărarea europeană într-un moment în care Rusia poartă un război în Ucraina.

Reacţionând la acest anunţ, adjunctul ministrului rus de externe, Serghei Riabkov, a declarat că Moscova a anticipat mutarea rachetelor americano-germane, pe care a descris-o ca fiind menită să intimideze Rusia şi să destabilizeze şi mai mult securitatea regională şi relaţiile strategice. "Activitatea necesară pentru pregătirea contramăsurilor de echilibrare de către agenţiile de stat ruse relevante a fost începută cu mult timp înainte şi se desfăşoară în mod sistematic", a declarat Riabkov într-o declaraţie pe site-ul ministerului său. "Fără nervi, fără emoţii, vom dezvolta un răspuns militar, în primul rând, la acest nou joc", a punctat el.

Luna trecută, Putin a declarat că Rusia ar trebui să reia producţia de rachete cu rază intermediară şi mai scurtă de acţiune cu capacitate nucleară şi apoi să analizeze unde să le desfăşoare, după ce SUA au adus rachete similare în Europa şi Asia pentru exerciţii.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. "Avem suficient potenţial pentru a descuraja aceste rachete":-)...mujicii astia desculti nu sunt in stare sa "descurajeze" dronele artizanale ucrainiene si ei vor sa "descurajeze" rachetele americane hipersonice:-)...HIMARS, ATACMS, Stormshadows fara sa fie hipersonice au facut ce au vrut cu apararea mujica, si aici nu vorbim de "fineturi" ca Tomahawk...Niste B-21 ar nivela mujicia fara sa stie cine i-a "vizitat":-)

    1. "Luati-l de pe mine, ca-l omor!"

    "Europa se destrama acum", de obicei cine spune ala e, adica intelegem rusia se destrama acum. hmmm , mai simplu e sa renunte la putler, poate o fereastra se deschide undeva din greseala, si urmatorul da toata vina pe putler, si-au scapat de destramare si de toate problemele.

    1. Putler sălășluiește numai la subsol.

    Europa isi distruge economia,

    incet si sigur, de securitate ei ,

    ce sa mai povestim.e la pamant 

    1. Cum mai merge ambalarea de produse chinezești în Ungaria? Salariul mediu e un pic sub cel din România.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb