Kronospan Sebeş îşi demontează fabrica de formaldehidă

N.I.
Ziarul BURSA #Companii #Bunuri Industriale / 24 octombrie 2007

Kronospan Sebeş îşi demontează fabrica de formaldehidă

Directorul de producţie al Kronospan Sebeş, Adrian Băcilă, a declarat ieri, într-o conferinţă de presă, că firma sa va începe astăzi demontarea fabricii de formaldehidă care a fost ridicată fără autorizaţie de construcţie, transmite NewsIn. Decizia a fost luată de preşedintele Adunării Generale a Acţionarilor Kronospan, care a decis demontarea fabricii până la obţinerea unei autorizaţii de construcţie.

Adrian Băcilă a spus că el personal nu este de acord cu această decizie, deoarece a contestat în instanţă cererea de demolare a fabricii, dar s-a supus deciziei venite din partea preşedintelui Adunării Generale a Acţionarilor Kronospan.

Pe de altă parte, compania a decis finanţarea achiziţionării unui număr de două echipamente de măsurare a nivelului formaldehidei în aer, a căror valoare se va ridica la aproximativ 100.000 euro. Echipamentele vor fi achiziţionate de primăria Sebeş, urmând ca toate costurile să fie suportate de către Kronospan, tocmai pentru a demonstra că firma este dispusă să soluţioneze orice neînţelegere legată de activitatea pe care o derulează.

Reprezentanţii salariaţilor au susţinut şi ei, separat de conducere, o conferinţă de presă, în care şi-au exprimat profunda nemulţumire în privinţa controalelor repetate pe care diferite instituţii al statului le-au făcut în ultimele cinci luni la Kronospan. Ei au spus că au existat nu mai puţin de 10 controale, iar depăşirea nivelului maxim de formaldehidă a fost infirmată cu ocazia ultimului control, când compania a plătit un laborator independent care să facă analiza aerului în paralel cu Garda de Mediu.

Salariaţii ameninţă cu acţiuni de protest şi cu pichetarea Primăriei Sebeş, a Prefecturii Alba, Guvernului României şi Preşedinţiei în cazul în care controalele vor continua. De asemenea, ei susţin că sunt dispuşi să meargă până la Bruxelles pentru a-şi apăra locurile de muncă.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb