Ucrainenii ţin morţiş să ne atragă în conflict direct cu ruşii

KYIV POST BAGĂ ROMÂNIA ÎN GURA URSULUI Ucrainenii ţin morţiş să ne atragă în conflict direct cu ruşii

S.B.
Internaţional #Adevărul - prima victimă / 23 iunie 2022

Publicaţia ucraineană, Kyiv Post, afirmă că România este una dintre ţările lider în livrarea către Ucraina a armamentului american, oferit prin programul lend-lease şi că, de asemenea, România a livrat Ucrainei arme şi echipamente din rezervele proprii. Totodată, publicaţia susţine că România are o întreagă flotă de avioane de luptă de tip MIG-21 şi MIG-29 pe care "nu le foloseşte dar le-ar putea livra Ucrainei".

Deşi articolul pare a avea un caracter laudativ, acesta poate atrage România într-un conflict direct cu Moscova.

Mai jos redăm integral articolul publicat de Kyiv Post.

"Multe ţări oferă Ucrainei un ajutor considerabil, dar o mare parte din acesta rămâne în afara domeniului public sau se dizolvă într-o multitudine de ştiri.

Una dintre ţările al cărei ajutor important merită atenţia noastră este România, care sprijină şi ajută ucrainenii în toate felurile posibile încă din primele zile de război. Este una dintre ţările lider în transportul de mărfuri din SUA de tip împrumut-închiriere către Ucraina şi a treia ţară de tranzit ca mărime pentru livrarea de arme şi echipamente.

Încă din primele zile de război, preşedintele Klaus Iohannis a asigurat Kievul de sprijinul deplin al României pentru integrarea Ucrainei în UE. În cadrul recentei întâlniri de la Kiev cu Volodymyr Zelensky, Iohannis l-a asigurat că România doreşte ca Ucraina să devină candidată la UE în cel mai scurt timp posibil.

Mai mult, pentru a oferi Ucrainei arme letale din rezervele româneşti, Ministerul Apărării a iniţiat amendamente la rezoluţia guvernamentală care să permită furnizarea de arme nu numai ţărilor NATO, ci şi aliaţilor şi partenerilor Alianţei.

România deţine câteva zeci de avioane de luptă MiG-21 şi Lancer, plus 15 avioane de vânătoare MiG-29 pe care nu le foloseşte, dar le-ar putea preda Ucrainei. Oficialii guvernamentali români promovează, de asemenea, în mod activ eforturile pentru livrarea către Ucraina a sistemelor М142 HIMARS fabricate în SUA. Pe lângă muniţie, veste antiglonţ şi căşti, România furnizează Ucrainei combustibil, echipament medical şi dezinfectanţi. Camioane cu ajutoare umanitare ajung, de asemenea, în mod regulat în Ucraina.

Încă din primele zile ale invaziei Rusiei, guvernul român şi comunitatea română din Bucovina, sud-vestul Ucrainei, au trimis arme, produse alimentare şi alte lucruri esenţiale soldaţilor ucraineni care luptă pe linia frontului.

În plus, voluntarii au înfiinţat un punct de ajutor la punctul de trecere a frontierei Porubne, unde refugiaţilor ucraineni li se oferă tot ce au nevoie - de la hrană şi îmbrăcăminte până la transport şi cazare. România a acceptat peste 800.000 de refugiaţi ucraineni care sunt liberi să intre în ţară prin orice puncte oficiale de trecere a frontierei.

Prin intermediul organizaţiei neguvernamentale "Code for Romania", creată în parteneriat cu Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă a MAI, Organizaţia Internaţională pentru Migraţie şi Consiliul Naţional pentru Afacerile Refugiaţilor, civili care fug de războiul din Ucraina şi caută refugiu în România pot găsi toate informaţiile necesare de care au nevoie. Ucrainenii pot obţine, de asemenea, studii medii, superioare şi superioare în România, cu predare în limba ucraineană disponibilă la 45 de şcoli şi cinci universităţi.

De asemenea, guvernul român a oferit ucrainenilor transport public gratuit şi servicii medicale, a lansat programe speciale de întreţinere a copiilor şi a extins oportunităţile de angajare pentru ucraineni. Acum, ucrainenii nu trebuie să obţină un permis de muncă separat dacă vor rămâne în ţară mai puţin de nouă luni.

Refugiaţii ucraineni primesc ajutor substanţial de la Asociaţia locală a Ucrainenilor, care îi găzduieşte în sediul propriu, precum şi în satele şi oraşele cu comunităţi etnice ucrainene, dar şi de la numeroase ONG-uri, biserici, proprietari de hoteluri şi români de rând din toată ţara.

Voluntarii organizează activ o varietate de evenimente de strângere de fonduri şi de caritate. În timpul unui concert de la Arena Naţională din Bucureşti, au fost strânşi peste 750.000 de euro pentru a ajuta ucrainenii.

Pentru a facilita tranzitul refugiaţilor ucraineni prin România, zborurile către Moldova au fost reluate acum. Guvernul a declarat, de asemenea, că este pregătit să trateze soldaţii ucraineni răniţi în spitalele din România.

UE a desemnat România drept un hub de ajutor civil pentru Ucraina. Acest ajutor, odată colectat în UE, ajunge în Ucraina prin punctele de trecere a frontierei, iar organizaţia de caritate Help Ukraine a deschis recent un centru umanitar în oraşul Khust, regiunea transcarpatică, pentru sprijinirea regiunilor sudice ale Ucrainei. Un alt centru de ajutor situat în Suceava, România, primeşte în mod regulat camioane cu ajutor umanitar, precum şi vehicule medicale şi de pompieri din România şi alte ţări UE" se arată în articolul publicat de Kyiv Post.

Opinia Cititorului ( 15 )

  1. ROMANIA nu are MIG-29

    1. MIG-urile 29 ale romanilor zac in balarii la M Kogalniceanu.

      Cerul Romaniei este mereu traversat spre est, noaptea de avioane mari, in special C 130. Oare ce transporta aceste avioane imense spre est?

      Asa ca cele afirmate de presa din Ucraina pot fi adevarate.  

      Russii stiu totul dinainte de a se gandi oricine la ceva, russii stiu inaintea ucrainienilor ce se afla in orice avion, tren sau camion si portbagaj de bicicleta care intra in Ucraina. Russii stiu ca orice transport catre Ucraina nu poate fi decat unul de nuci, iar lor le plac nucile decojite si prajite iar ca urmare le sparg si prajesc cu Kalibr iar apoi spera sa ajunga sa le si adune impreuna cu alte maruntisuri in desagile lor pentru ca fratele cel mare a spus limpede acest lucru, se gandeste doar la bunastarea propriului popor..

    Slugile care administrează România fac orice pentru exterminarea și eliminarea românilor.

    Astea sunt ordinele primite de la oligarhii externi. Iar oligarhia externă controlează cu mână forte mass media. 

    Felicitări cotidianului Bursa care e un fel de rara avis în spațiu media românesc, întrucât găzduiește și alte opinii decât cele venite pe tavă de la ocupanții străini. 

    Informația asta trebuie asumată fără inițiale SB.

    Ori e presă liberă ori nu. 

    Titlul face toți banii:)

    1. Informatia este atribuita cu exactitate.

      Faptul ca autorul de la BURSA semneaza cu initiale tine de managemrntul site-ului si nu are nimic de a face cu ideea ca nu si-ar asuma preluarea articolului din presa ucraineana. 

      N-ai decit sa verifici, nu lansa banuieli din lenevie!

      Si titlul este atribuit cu exactitate?

      Ti se pare ca Bursa ar avea nevoie de indemnuri? Adica de ce ar avea curaj sa publice ditamai artricolul si n-ar avea curaj sa semneze? De cine sa-i fie frica? Comentariul tau contine numeroase prostii...

      Ti se pare ca titlul nu este corect?

      Am citit din doi în doi, nu am văzut că este un articol redat integral (între ghilimele) din ziarul ucrainean.

      Dar concluzia din titlu și rezumatul scris cu italic sunt separate și pentru care am vrut de fapt să-mi exprim felicitările. Acord total din partea unui oarecare cititor. 

      Un pic de incredere si respect fata de BURSA nu ar fi nelalocul lor. Nu de alta, dar de 32 de ani, BURSA rezista aparte, pe propriile picioare - vertical, drept, curat si curajos - intr-o piata neconcurentiala a presei care se prostitueaza.

      Exact. Ce apreciez cel mai mult la Bursa sunt neinregimentarea în "presa de partid și de stat" și publicarea de articole, editoriale și opinii contrare pe diverse teme.

      Această poziție obiectivă si corectă este dovedită și acum când cu războiul din Ucraina. 

      Sunteți tari.

    Nu e clar, pentru mine, de unde trage SB concluzia asta, nu ca n-ar fgi asa, dar totusi ......

    1. Nici chiar rationamentele clare nu sunt clare pentru oricine.

    Se pare ca vom fii tinta.. Ukraina vrea ca Romania sa fie si ea atacat a de Russia... Numai stiu de ce mai zic unii ca avem o tara saraca, ca uite cum trimitem in Ukraina gratis armament munitie carburanti, alimente etc.. Am ajuns rau de tot slugile americanilor.. Tara din lumea a treia...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb