Acţionarii OIL Terminal vor alege, la Adunarea generală din 10/11 octombrie 2016, membrii Consiliului de Administraţie prin metoda votului cumulativ, după ce Ministerul Energiei a completat convocatorul, potrivit unui raport al companiei postat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).
Propunerile Ministerului Energiei pentru funcţia de membru al Consiliului de Administraţie al Oil Terminal sunt: Toma Bogdan Costreie - actualul preşedinte CA al companiei, Cătălin Constantin Grigorescu - membru al CA, Dumitru Matei - membru CA, Iuliana Andronache - actual director general interimar al Electrica, Cristian Florea, bancherul Bogdan Cristian Patriniche.
Conform convocatorului, printre alte puncte ale şedinţei AGOA se mai numără: revocarea, în conformitate cu cu art. 32 pct. (7) din Ordonanţa de Urgenţă nr. 109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 111/2016, a membrilor Consiliului de Administraţie care nu sunt reconfirmaţi prin vot cumulativ ca membri ai acestuia, stabilirea duratei mandatului membrilor Consiliului de Administraţie de patru ani în condiţiile prevăzute de Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 111/2016 şi stabilirea indemnizaţiei fixă lunară a membrilor Consiliului de Administraţie care vor fi desemnaţi prin metoda votului cumulativ.
Şi pentru Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor a Oil Terminal, din 10 octombrie 2016, a fost completată ordinea de zi cu un punct care are în vedere aprobarea realizării de către societate a unui studiu de specialitate având ca obiect stabilirea măsurilor necesare în vederea decontaminării terenurilor pentru care societatea a obţinut certificate de atestare a dreptului de proprietate, evaluarea costurilor cu decontaminarea terenurilor şi evaluarea costurilor cu desfiinţarea construcţiilor şi instalaţiilor existente pe aceste terenuri, iar studiul realizat va fi utilizat la întocmirea unui nou raport de evaluare a terenurilor pentru care societatea a dobândit certificatele de atestare a dreptului de proprietate.
Recent, Sorin Viorel Ciutureanu, directorul general al companiei, a refuzat să îşi dea demisia, după ce ministrul Energiei, Victor Grigorescu, i-a solicitat acest lucru.
Domnul Ciutureanu ne-a declarat: "Pe toată durata mandatului meu au fost îndeplinite criteriile şi obiectivele de performanţă specifice asumate în contractul de mandat. În patru ani, societatea a înregistrat constant o creştere economico-financiară, ca urmare a aplicării strategiei manageriale asumată la preluarea mandatului".
Sorin Ciutureanu, director general interimar al Oil Terminal, a obţinut prelungirea mandatului său până la numirea unui nou manager pe baza ordonanţei de urgenţă 109/2011, dar nu mai mult de patru ani.
Compania este deţinută în proporţie de 59,6222% de statul român, printre ceilalţi acţionari ai Oil Terminal numărându-se şi fondul de investiţii Broadhurst Investments.
1. ciocoii vechi si noi
(mesaj trimis de anonim în data de 23.09.2016, 05:25)
abc