La bordul aeronavei deturnate de regimul Lukaşenko se aflau agenţi ai KGB-ului belarus

G.B
Internaţional / 24 mai 2021

La bordul aeronavei deturnate de regimul Lukaşenko se aflau agenţi ai KGB-ului belarus

Directorul Ryanair susţine că la bordul aeronavei deturnate ieri de regimul Lukaşenko pentru arestarea disidentului Roman Protasevici, s-ar fi aflat agenţi ai KGB-ului din Belarus, relatează The Guardian, citată de digi24.

Michael O'Leary CEO al Ryanair spune că "pare că intenţia autorităţilor a fost reţinerea jurnalistului şi persoanei care îl acompania. Noi credem că din avion s-au debarcat şi agenţi ai KGB".

Remarcile acestuia reprezintă prima confirmare oficială a informaţiilor conform cărora patru alţi pasageri au coborât din avion la Minsk, după aterizarea de urgenţă a aeronavei. Se crede, din acest motiv, că Protasevici era urmărit de serviciile din Belarus înainte ca avionul să fie deturnat.

Astăzi a fost dezvăluit că Protasevici călătorea împreună cu iubita sa, Sofia Sapega, cetăţeană a Rusiei care studiază în Lituania. Sapega a fost şi ea oprită de autorităţile din Belarus, însă nu se ştie încă dacă şi ea a fost arestată sau acuzată de vreo infracţiune. Universitatea din Lituania la care Sapega îşi pregătea lucrarea de disertaţie a cerut eliberarea ei.

Belarusul a trimis, ieri, un avion de vânătoare MiG-29 pentru a intercepta o aeronavă comercială la bordul căreia se afla Roman Protasevici, opozant al regimului lui Aleksandr Lukaşenko. Aeronava, care efectua o cursă Atena - Vilnius, a fost interceptată în spaţiul aerian belarus, sub pretextul că la bord ar fi o bombă, şi obligată să aterizeze pe aeroportul din Minsk. La aterizare, jurnalistul Roman Protasevici a fost arestat.

La reuniunea Consiliului European de astăzi va fi discutată deturnarea cursei Ryanair. Adina Vălean, comisar pentru transporturi, a declarat la Digi24 că executivul de la Bruxelles va propune companiilor aeriene din statele membre să evite spaţiul aerian al Belarusului. Ea a mai spus că va face o investigaţie amănunţită, dar din informaţiile pe care le are, nimic n-ar fi justificat deturnarea la Minsk a cursei Atena - Vilnius a companiei Ryanair. În cazul unei urgenţe, cel mai apropiat aeroport era cel din Vilnius.

Aeronava Ryanair efectua o cursă Atena - Vilnius. Mai avea 2 minute până să iasă din spaţiul aerian al Belarusului când a fost interceptată de un avion militar MiG-29 şi redirecţionată către Minsk. Motivul oferit ulterior: o alertă - falsă - privind existenţa unei bombe la bord.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Imperialismul propagandist trebuie pus la pământ de popoarele libere pe toată planeta.

    Orice miscare cu caracter sectar, ocult, modialist trebuie imediat denunțată și scoasă în afara legii popoarelor democratice. 

    Imperialismul propagandist trebuie pus la pământ de popoarele libere pe toată planeta.

    Orice miscare cu caracter sectar, ocult, modialist trebuie imediat denunțată și scoasă în afara legii popoarelor democratice. 

    Michael O'Leary CEO al Ryanair spune că "pare că intenţia autorităţilor a fost reţinerea jurnalistului şi persoanei care îl acompania. Noi credem că din avion s-au debarcat şi agenţi ai KGB".

    Și de unde știe el asta? :)) Sau are și el epoleți? 

    1. E logic,a fost filat,acompaniat,cum altfel ar fi deturnat avionul in stil mafiot?Cine stie ce se intampla daca avionul isi continua cursul,faceau KGB-istii aia criminali ceva,doar au primit ordin de la betivul de Lukasenko.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb