LA FINELE LUNII VIITOARE Sphera Franchise Group va distribui dividende de 35 milioane lei

Andrei Iacomi
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 20 august 2021

Sphera Franchise Group va distribui dividende de 35 milioane lei

Acţionarii au respins propunerea răscumpărării de acţiuni proprii, în vederea implementării unui sistem de remunerare a membrilor conducerii companiei

Sphera Franchise Group (SFG), companie ce operează lanţurile de alimentaţie publică Pizza Hut, KFC şi Taco Bell, va distribui dividende în sumă de 35 milioane de lei, din profitul net nedistribuit al anilor 2019-2020, conform votului acţionarilor de ieri, după cum se arată într-un raport al emitentului postat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Dividendul pe acţiune este de 0,9021 lei, ceea ce raportat la preţul titlului KFC de ieri de la ora 16:30, de 18 lei, oferea un randament brut de 5%. Pentru a beneficia de dividende, investitorii trebuie să deţină acţiuni la data de 17 septembrie, ceea ce înseamnă că ultima zi în care pot fi cumpărate pentru a primit dividende este miercuri, 15 septembrie. Data plăţii este 30 septembrie.

Pe de altă parte, acţionarii Sphera au respins propunerea ca societatea să îşi răscumpere cel mult 80.019 de acţiuni proprii, la preţuri cuprinse între 12,5 lei şi 45 de lei, pentru implementării unui sistem de remunerare a membrilor conducerii companiei. De asemenea, a fost respinsă politica de remunerare a societăţii.

Sphera Franchise Group este unul dintre emitenţii de la BVB ce beneficiază cel mai mult de revenirea economiei şi intensificarea consumului. După ce a fost lovită sever de măsurile impuse de autorităţi pentru limitarea răspândirii pandemiei Covid-19, ceea ce s-a văzut şi în preţul acţiunii ce a atins minimul istoric de 11,9 lei în noiembrie anul trecut, acum, cotaţia SFG se află pe un trend ascendent clar.

Pentru primul trimestru al anului, compania a obţinut un profit de exploatare din restaurante de 15,75 milioane de lei, în creştere cu 111% faţă de cel din primele trei luni ale lui 2020, în timp ce veniturile din restaurante au fost de aproape 211,43 milioane de lei, cu 6,6% peste cele din intervalul ianuarie-martie a anului trecut.

La data de 30 iunie, Tatika Investments (Cipru) avea 28,23% din acţiunile SFG, Computerland România - 20,53% şi Wellkept Group (România) - 16,34%. Tatika Investments şi Wellkept Group sunt deţinute de Radu Dimofte, iar Computerland de Nicolae Badea.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Isi fac insa un obicei din a da dividendele cu intarziere (nu e prima data!). E bine totusi ca le dau daca constata ca nu pot folosi banii astia mai eficient in interesul actionarilor.

    1. Ce este si mai interesant insa e faptul ca nu a fost aprobata rascumpararea propriilor actiuni pentru fidelizarea persoanelor "cheie". Mi se pare surprinzator., nu credeam ca se mai poate intampla si asa ceva pe la bursa din romanica.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb