LA ÎNTRUNIREA INVESTITORILOR STRĂINI, Traian Băsescu i-a atacat dur pe afacerişti

C.I.
Ziarul BURSA #Politică / 12 noiembrie 2010

"A devenit aproape un sport pentru mediul de afaceri să nu respecte legea"

Nerespectarea legii, fie că e vorba de angajarea de forţă de muncă la negru, fie că e vorba de neplata taxelor, a devenit aproape un sport pentru mediul de afaceri, a precizat, ieri, preşedintele Traian Băsescu.

Declaraţia a fost făcută în cadrul conferinţei "Parteneriat pentru o creştere economică în 2011", organizată de Consiliul Investitorilor Străini.

Domnia sa a spus oamenilor de afaceri prezenţi: "Noi considerăm că nu trebuie să punem câte un poliţist la fiecare firmă, câte un inspector de muncă la fiecare firmă (...), dar a devenit aproape un sport pentru mediul de afaceri nerespectarea legii, fie că e vorba de angajarea de forţă de muncă la negru, fie că e vorba de neplata taxelor. (...) Niciun stat n-ar fi capabil să combată eficient evaziunea fiscală şi munca la negru, dacă patronatele n-ar fi extrem de ataşate respectării legii".

Preşedintele Traian Băsescu a criticat patronatele pentru nivelul ridicat al muncii fără forme legale şi le-a cerut să respecte legislaţia în domeniu.

"Este şi o chestiune de responsabilitate a patronatelor. Tot ce auzim astăzi e lista mare de responsabilităţi ale statului. Dar o listă cel puţin egală este şi cea a firmelor. Câţi oameni ar trebui să aibă statul ca să diminueze evaziunea şi munca la negru? Trebuie să fie un parteneriat în soluţionarea acestor probleme", a spus Băsescu.

El şi-a reiterat opinia potrivit căreia Codul Muncii trebuie flexibilizat pentru a permite angajarea şi concedierea de personal mai uşor, cu scopul de a se reduce nivelul muncii "la negru". "Ca discuţie care preocupă în ultima perioadă factorii decidenţi, fie că este vorba de Guvern, Preşedinţie sau Parlament, modificarea Codului Muncii se impune cu stringenţă, flexibilizarea pieţei forţei de muncă. S-a făcut o analiză pe 28.000 de gospodării şi s-a constatat că 1,6 milioane de oameni care pleacă dimineaţa la serviciu nu sunt înregistraţi ca fiind în câmpul muncii", a susţinut preşedintele Traian Băsescu.

Băsescu: Despre economie vorbesc oameni care dezinformează pentru a-şi rezolva interesele meschine

Preşedintele Traian Băsescu i-a invitat, ieri, pe investitorii străini să se implice mai mult în explicarea realităţilor economice, spunând că sunt substituiţi la televiziuni "de tot soiul de neaveniţi care îşi apără un business mărunt cu găini sau măcelării". "Am un singur regret privind în sală că cei care vorbesc despre economie la televiziunile din România nu sunt în sală şi sunteţi substituiţi în abordări de tot soiul de neaveniţi, din politică şi din economie", a declarat Traian Băsescu, citat de Mediafax.

Unul dintre lucrurile de mare ajutor pe care reprezentanţii asociaţiei l-ar putea face, în opinia domniei sale, ar fi să se implice mai mult în explicarea realităţilor economice. "Sunt convins că s-ar atinge un obiectiv esenţial dacă dumneavoastră aţi fi purtătorii de mesaje economice şi nu cei care nu ştiu despre ce vorbesc, dar au o treabă de făcut la televizor. Avantajul ar fi că populaţia ar redeveni optimistă, ar vedea profesionişti vorbind despre economie şi soluţiile lor şi nu neaveniţi care-şi apără un business mărunt, fie că e cu găini, fie că e cu măcelăria", a mai spus şeful statului, menţionând că este doar o sugestie.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Nu ma surprinde priceperea in economie, dupa ureche, a actualului presedinte.Nu-i mai pomenesc numele. In ceea ce priveste asa zisa gasca, numita Consiliul Investitorilor Straini,este putin probabil ca sa urmareasca altceva decat MAXIMIZAREA profitului intr-o tara secatuita de resurse financiare.Unde statul permite incasarea asigurarilor de viata ale romanilor unor profitori bancari verosi,inclusiv unor IFN-uri despre care nu stii ai cui bani ii gestioneaza. In timp ce acelasi stat,condus dupa ureche,isi epuizeaza putinele resurse platind ajutoare de somaj celor care au platit asigurarile de viata la cei pomeniti mai sus.Este de-a dreptul o ticalosie la adresa romanilor.Promovata de actuala putere.Personal,autorul opiniei a vazut ce rol rezerva gasca de investitori straini Romaniei.Una echivalenta unei tari bananiere! De aici si indignarea ce razbate din continutul opiniei! D-lor guvernanti sa le fie clar: Romania se poate dezvolta si iesi din criza cu resurse proprii. Stopand jaful financiat citat mai sus. Din pacate n-ai cu cine sa te intelegi. Asa ca sunt necesare alegeri anticipate. Prezidentiale si legislative. Iar votul uninominal,propus de gasca liberala, sa-i fie pus, la viitorul catafalc, autorului. Adica asa zisei societati civile.Stipendiata de Soros.Si viitoarei suspendate ONG,pentru tradarea intereselor romanesti, Prodemocratia!

    Nu ma surprinde priceperea in economie, dupa ureche, a actualului presedinte.Nu-i mai pomenesc numele. In ceea ce priveste asa zisa gasca, numita Consiliul Investitorilor Straini,este putin probabil ca sa urmareasca altceva decat MAXIMIZAREA profitului intr-o tara secatuita de resurse financiare.Unde statul permite incasarea asigurarilor de viata ale romanilor unor profitori bancari verosi,inclusiv unor IFN-uri despre care nu stii ai cui bani ii gestioneaza. In timp ce acelasi stat,condus dupa ureche,isi epuizeaza putinele resurse platind ajutoare de somaj celor care au platit asigurarile de viata la cei pomeniti mai sus.Este de-a dreptul o ticalosie la adresa romanilor.Promovata de actuala putere.Personal,autorul opiniei a vazut ce rol rezerva gasca de investitori straini Romaniei.Una echivalenta unei tari bananiere! De aici si indignarea ce razbate din continutul opiniei! D-lor guvernanti sa le fie clar: Romania se poate dezvolta si iesi din criza cu resurse proprii. Stopand jaful financiat citat mai sus. Din pacate n-ai cu cine sa te intelegi. Asa ca sunt necesare alegeri anticipate. Prezidentiale si legislative. Iar votul uninominal,propus de gasca liberala, sa-i fie pus, la viitorul catafalc, autorului. Adica asa zisei societati civile.Stipendiata de Soros.Si viitoarei suspendate ONG,pentru tradarea intereselor romanesti, Prodemocratia!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

06 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9728
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4760
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3165
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.6244

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb