LA NOUĂ LUNI Veniturile Astra din prime brute subscrise au scăzut cu 31%, la 555 milioane lei

Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 16 ianuarie 2015

Veniturile Astra din prime brute subscrise au scăzut cu 31%, la 555 milioane lei

Astra Asigurări, aflată sub administrare specială, a avut în primele nouă luni ale anului trecut venituri din prime brute subscrise de 555,22 milioane lei, în scădere cu 30,8% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2013, şi un profit de 54,6 milioane lei, mai mic cu 7,4%, potrivit KPMG Advisory.

Pe segmentul asigurărilor generale, volumul primelor brute subscrise s-a redus cu 31%, la 547,15 milioane lei, de la 792,14 milioane lei în primele nouă luni din 2013, potrivit rezultatelor aflate în curs de revizuire de către auditorul statutar al societăţii.

Compania a obţinut din primele brute pe segmentul asigurărilor de viaţă venituri de 8,07 milioane lei, în scădere cu 7,4%.

Compania se află în curs de finalizare a formalităţilor legale de înregistrare a operaţiunii de majorare a capitalului social din luna octombrie 2014. Imediat după finalizarea acestei faze, Administratorul Special, KPMG Advisory, urmează să demareze a doua operaţiune de majorare de capital, oferta fiind adresată atât acţionarilor actuali, cât şi investitorilor strategici.

Preşedintele ASF, Mişu Negriţoiu, a declarat în decembrie 2014, că un număr de 3-4 investitori străini au accesat informaţiile din banca de date deschisă în procesul de atragere a unui investitor pentru capitalizarea Astra Asigurări, care s-ar putea încheia până la finele primului trimestru din 2015

După prima etapă de majorare, structura acţionariatului "Astra Asigurări" includea The Nova Group Investments România - 72,75% şi Epsilon Estate Provider SRL- 27,01%, alături de mai multe persoane fizice şi juridice, cu o participaţie reprezentând 0,22% din capitalul social. Epsilon Estate Provider este controlată de omul de afaceri Dan Adamescu.

Programul de reasigurare pentru 2015 al companiei arată plasarea riscurilor aferente activităţii de subscriere numai către reasigurători de top la nivel internaţional, potrivit comunicatului KPMG. Riscurile aferente poliţelor de asigurare a locuinţelor şi altor tipuri de imobile au fost plasate numai către reasigurători cu rating A, Sirius International fiind liderul tratatului de reasigurare, conform KPMG.

Limita tratatului, de 210 milioane euro, a fost stabilită în baza unui model de predicţie a riscului catastrofic pe o perioadă de 800 de ani, de patru ori mai mare decât perioada minimă recomandată de noile reguli prudenţiale Solvency II.

"Implementarea unui program de reasigurare solid a fost şi rămâne o componentă esenţială a mandatului dat de către Autoritatea de Supraveghere Financiară", se precizează în comunicatul KPMG Advisory.

Potrivit acestora, activitatea de subscriere a Astra se desfăşoară în condiţii normale pe toate liniile de business, o atenţie specială fiind acordată în ultima perioadă implementării noilor norme emise de către ASF cu privire la poliţele de răspundere civilă auto.

Autoritatea de Supraveghere Financiară a instituit, în a doua parte a lunii februarie 2014, procedura de redresare financiară prin administrare specială a companiei Astra, a suspendat acţionarii şi conducerea şi a numit firma KPMG ca administrator special, după ce a constat că asigurătorul are nevoie de capital suplimentar.

Prin instituirea procedurii de redresare financiară, ASF a solicitat asigurătorului majorarea capitalului social cu 490 milioane de lei în 12 luni, din care 70 milioane de lei într-o primă fază.

La începutul lunii octombrie, Astra şi-a majorat capitalul cu 65,1 milioane de lei, la 257,8 milioane de lei, în urma derulării unei oferte de vânzare de acţiuni noi către acţionarii existenţi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb