LA O SĂPTĂMÂNĂ DUPĂ CE A DEPUS JURĂMÂNTUL CA SENATOR, Dan Voiculescu a demisionat din Senat

F.A.
Ziarul BURSA #Politică / 29 ianuarie 2013

Dan Voiculescu a demisionat din Senat

Senatorul Dan Voiculescu a demisionat, ieri, din funcţie, la mai puţin de o săptămână după ce şi-a depus jurământul ca senator.

În faţa Parlamentului, şi-a motivat gestul prin faptul că în ultima perioadă au existat "speculaţii" cu privire la faptul că imunitatea parlamentară pe care o presupune statutul de senator ar împiedica "actul de justiţie", în cazul dosarului său.

"Am o scurtă declaraţie legată de faptul că în ultimul timp se speculează foarte mult că imunitatea a devenit o piedică în realizarea actului de justiţie, fie că e vorba de imunitatea parlamentară, fie că e vorba de imunitatea prezidenţială. Pentru că există un dosar în justiţie în care am fost implicat, a fost inclus numele meu în acest dosar, am luat decizia ca începând de astăzi, 28 ianuarie 2013, să renunţ la imunitatea parlamentară, astfel încât justiţia să poată să-şi facă datoria, ca atare demisionez din Senat", a declarat Voiculescu, citat de Mediafax.

Preşedintele Senatului Crin Antonescu a precizat că a luat act de demisia lui Voiculescu.

Dan Voiculescu este inculpat în cazul privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare (ICA), proces ce va fi reluat în 31 ianuarie de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), care a admis cererea procurorilor anticorupţie de urgentare a judecării cazului.

Demisia lui Voiculescu determină mutarea procesului său de la instanţa supremă, competentă să judece parlamentari, la Tribunalul Bucureşti. Voiculescu a recurs la un gest similar şi la finalul legislaturii trecute.

Antonescu, la jurământul lui Voiculescu: "Acum suntem toţi"

Senatorul Dan Voiculescu şi-a depus jurământul de credinţă în urmă cu o săptămână, mai precis pe 22 ianuarie, după ce a câştigat, în urma alegerilor din 9 decembrie 2012, un mandat de senator în Colegiul 8 din circumscripţia 42 Bucureşti.

Acesta a depus jurământul în cadrul unei şedinţe solemne, care a debutat cu intonarea Imnului naţional.

"Acum suntem toţi", a spus, după depunerea jurământului, preşedintele Senatului Crin Antonescu, care a anunţat că numărul total de membri ai acestei Camere legislative este 176, cvorumul de lucru fiind de 89 de senatori.

În dosarul privind presupuse fapte de corupţie în legătură cu privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare, Dan Voiculescu este judecat alături de Gheorghe Mencinicopschi şi de alte 11 persoane.

Procesul privind privatizarea ICA s-a judecat din luna iulie 2012 la Tribunalul Bucureşti, după ce în 29 iunie instanţa supremă a admis cererea lui Dan Voiculescu de declinare a cauzei, în condiţiile în care acesta şi-a depus demisia din funcţia de senator începând cu data de 25 iunie, anul trecut.

Ungureanu: "Demisia lui Voiculescu este un gest incalificabil"

Liderul Forţa Civică (FC) Mihai Răzvan Ungureanu a declarat, ieri, că demisia lui Dan Voiculescu din Senat are ca scop "întârzierea întâlnirii cu justiţia", menţionând că este un gest "incalificabil" şi că formaţiunea pe care o conduce îl va susţine pe Iulian Crăciun la alegerile parţiale din colegiul acestuia.

Ungureanu a precizat: "Este proba foarte evidentă a felului în care este tratată o instituţie foarte importantă pentru democraţie, e vorba de Legislativ, şi în special Senatul. Este o bătaie de joc fără margini şi lucrul acesta ne îndeamnă să credem că această şedinţă a plenului arată ca şi cum ar fi fost aranjată pentru a-l vedea pe domnul Voiculescu încercând să scape de justiţie. Este incalificabil, nu am crezut că o să putem ajunge într-o ţară care se doreşte europeană să asistăm la un asemenea joc, pe cât de transparent, pe atât de lipsit de morală".

Mihail Neamţu vrea să candideze în colegiul senatorial lăsat liber de Voiculescu

Mihail Neamţu, preşedintele Noua Republică, a anunţat, pe pagina sa de Facebook, că doreşte să candideze ca independent la alegerile parţiale care vor fi organizate în colegiul senatorial 8 din Bucureşti, în urma demisiei lui Dan Voiculescu.

Acesta a precizat: "Bucureştenii au nevoie de o reprezentare decentă: nu foşti informatori, nu spoliatori, nu propagandişti bolşevici. Intenţionez să candidez ca independent, susţinut de Noua Republică, în colegiul senatorial numărul 8 din Bucureşti. Sper ca data alegerilor să fie anunţată cât mai repede".

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. renunta la imunitate! ce emotionant! daca doar n-ar mai minti atata!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb