LA ORA 14, Prezenţa la referendum scade, faţă de locale

F. A.
Politică / 29 iulie 2012

Prezenţa la referendum scade, faţă de locale

UPDATE 7: BEC estimează o prezenţă de 21,37%, la referendum

Biroul Electoral Central a anunţat, la ora 15:30, o prezenţă de 21,37%, până la ora 14:00, în cadrul referendumului, cu o marjă de eroare de 3%.

Prin comparaţie, la alegerile locale din iunie, până la ora 14:00 votaseră 27,69% dintre cei înscrişi pe listele de vot.

---------------------------------

UPDATE 6: O deputată PD-L, amendată după ce a reclamat un incident electoral care nu s-a confirmat

Deputata democrat-liberală Doiniţa Chircu a fost amendată cu 1.000 de lei după ce a sesizat autorităţile în legătură cu faptul că un membru al comisiei electorale de la o secţie de votare din localitatea Eselniţa, din judeţul Mehedinţi, ar fi introdus mai multe buletine de vot în urnă, iar acuzaţiile ei nu s-au confirmat, potrivit HotNews.

-----------------------------

UPDATE 5: PD-L a depus plângere penală pentru fals în documentele Biroului Electoral

Partidul Democrat Liberal a depus plângere penală împotriva preşedintelui secţiei de votare nr. 476 din comuna Siliştea Crucii pentru că a completat personal datele de identificare a persoanelor aflate pe lista urnei mobile, conform unui comunicat de presă.

Dobre Petre a trecut datele lipsă din cererile de votare pentru urna mobilă folosindu-le pe cele de pe listele permanente. Totodată acesta a şi aprobat cererile de votare cu urna specială deşi documentele erau incomplete şi nu respectau hotărirle BEC cu privire la folosirea acestei metode de votare, mai menţionează comunicatul.

----------------------------

UPDATE 4: Peste 60 de incidente electorale, în prima parte a zilei

62 de incidente electorale au fost reclamate la referendum, până la ora 14:00, 16 dintre ele fiind de natură penală, a declarat, astăzi, purtătorul de cuvânt al Ministerului Administraţiei, Marius Militaru, într-o conferinţă de presă.

-----------------------------

UPDATE 3: Tăriceanu: Fiecare are o obligaţie civică, o obligaţie democratică de a vota

Fostul prim-ministru, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, după ce şi-a exercitat votul: "Fiecare cetăţean trebuie să înţeleagă că, pe lângă dreptul pe care îl are de a vota, are şi o obligaţie, o obligaţie civică, o obligaţie democratică, în final, şi anume aceea de a-şi exercita votul pentru soarta ţării", potrivit HotNews.

"Am votat pentru normalitate, pentru libertate. Am votat pentru ca România să reintre pe drumul european şi să fie respectată", a precizat preşedintele interimar al PNL, Daniel Chiţoiu.

După ce a votat, preşedintele interimar, Crin Antonescu, a afirmat: "Mă bucur să vă văd în această zi atât de frumoasă. Am votat pentru că sunt cetăţean al României şi este o zi importantă. Vreau ca noi, cetăţenii României, să decidem. Sper ca la sfârşitul acestei zile să cunoaştem şi apoi să aplicăm voinţa cetăţenilor. Sper că va fi o prezenţă decisivă".

----------------------------

UPDATE 2: PD-L acuză turism electoral

PD-L a sesizat Poliţia în legătură cu mai multe autocare cu ajutorul cărora USL transportă oameni din afara judeţului în vederea votului multiplu, potrivit unui comunicat.

Astfel, autovehiculele cu numerele de înregistrare CT 12 PAN şi DJ 10 RHN se află în acest moment în zona Pieleşti, iar B 91 KDI a intrat de mai multe ori în Craiova, potrivit comunicatului.

PD-L a sesizat Poliţia în vederea stopării turismului electoral în judeţul Dolj.

Cele 80 de echipaje de mobile PD-L supraveghează în continuare drumurile de acces în judeţ şi cele care fac legătura între Craiova şi restul judeţului, monitorizând turismul electoral organizat de USL. Toate autocarele sunt fotografiate şi filmate, iar PD-L pune la dispoziţia organelor abilitate aceste materiale.

De asemenea, PD-L monitorizează listele suplimentare, astfel încât în această seară vom fi în măsură să depunem plângeri penale pe numele tuturor persoanelor care au votat multiplu la acest referendum.

------------------------

UPDATE: PDL a depus plângeri penale pe numele a 21 de preşedinţi de secţii de votare

Partidul Democrat Liberal a depus plâneri penale pe numele a 21 de preşedinţi de secţii de votare care au aprobat în mod nelegal mai multe cereri pentru urna mobilă, deşi cele mai multe persoane nu au nevoie de aceasta, arată un comunicat de presă.

O dovadă în acest sens este şi faptul că la alegerile locale de acum o lună, la secţiile de votare respective nu s-a depus nicio cerere pentru urna mobilă. Comunicatul mai precizează că o parte din persoanele care au fost trecute pe lista netransportabililor s-au prezentat la vot pe propriile picioare, neştiind că pe numele lor au fost depuse astfel de cereri.

---------------------------

Prezenţa la vot la referendumul de demitere al preşedintelui a fost de 9,05% până la ora 10:00, potrivit datelor Biroului Electoral Central, anunţate la ora 11:30.

Comparativ cu alegerile locale din iunie, prezenţa este cu 0,6 pp mai mare.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb