LA ŞASE LUNI, Profit net în creştere cu 2% pentru Raiffeisen Bank

A.C.
Piaţa de Capital / 16 august 2017

Profit net în creştere cu 2% pentru Raiffeisen Bank

Raiffeisen Bank a înregistrat un profit net de aproximativ 55 milioane euro, în primul semestru din acest an, în creştere cu 2% comparativ cu perioada similară din 2016, potrivit unui raport transmis, astăzi, Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

În comunicat se precizează: "Activele totale au crescut cu 6%, până la 7,32 miliarde euro de la 6,89 miliarde euro (iunie 2016). Creditele au crescut cu 3% faţă de iunie 2016, în timp ce depozitele au crescut cu 14%. Costul cu provizioanele aferente portofoliului de credite a scăzut de la 26 de milioane euro, în iunie 2016, la 20 milioane euro în iunie 2017, excluzând efectul unor evenimente ne-recurente (Darea în Plată şi campania de conversie a creditelor denominate în CHF). Rata creditelor nete raportate la depozite s-a îmbunătăţit, de la 0,81 în 2016 până la 0,73, în 2017'".

Conform sursei, portofoliul de credite nete al băncii a crescut în ultimele 12 luni cu 3%, până la 4,32 miliarde euro. Creditele nou-aprobate în această perioadă au fost de 1,4 miliarde de euro, mai mult de o treime fiind acordate segmentului persoanelor fizice.

În comunicat se menţionează: "Pentru clienţii persoane fizice, banca a continuat simplificarea ofertei de servicii de tranzacţionare şi a reuşit optimizarea costurilor şi chiar acordarea de costuri zero în premieră pe piaţa românească la o paletă extinsă de produse şi servicii, prin includerea în pachetele de cont curent a soluţiilor de finanţare şi economisire. S-a observat astfel creşterea utilizării lunare a serviciilor electronice, în special mobile banking (+125%), iar circa o treime din produsele de economisire au fost deschise digital".

Potrivit sursei citate, în mai 2017, Raiffeisen Bank a semnat două noi acorduri cu Fondul European pentru Investiţii (EIF), în valoare totală de 387 milioane euro, sub programele COSME şi Iniţiativa pentru IMM-uri, în vederea facilitării accesului la finanţare a IMM-urilor în următorii trei ani. În prima parte a anului 2017, soldul creditelor acordate întreprinderilor mici şi mijlocii a crescut cu peste 10%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb