LA SCURT TIMP DUPĂ CONDAMNAREA LUI TENDER, "Prospecţiuni" vrea să închidă sucursalele din Singapore, Mauritius şi Tadjikistan

A.A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 24 iunie 2015

"Prospecţiuni" vrea să închidă sucursalele din Singapore, Mauritius şi Tadjikistan

Compania doreşte să prelungească facilităţi de credit de 5 milioane de euro

Acţionarii "Prospecţiuni", companie de servicii geofizice şi geologice, controlată de omul de afaceri Ovidiu Tender, au fost convocaţi, pe 27 iulie, să decidă închiderea entităţilor companiei din Tadjikistan, Mauritius şi Singapore.

Propunerea vine la scurt timp după ce Ovidiu Tender a fost condamnat la 12 ani şi şapte luni de închisoare, în dosarul CAROM, în care a fost acuzat de înşelăciune, instigare la abuz în serviciu contra intereselor persoanei în formă calificată şi continuată, constituirea şi apartenenţa la un grup de criminalitate organizată şi spălare de bani în formă continuată

Decizia Curţii de Apel Bucureşti a venit cu doar o zi înainte de a se prescrie faptele de care sunt acuzate persoanele implicate în acest dosar.

Potrivit deciziei judecătorilor, Ovidiu Tender, Marian Iancu şi ceilalţi inculpaţi din dosar trebuie să achite un prejudiciu de aproape 44 de milioane de euro produs companiei RAFO-CAROM.

"Prospecţiuni" a decis, în septembrie 2013, să deschidă o subsidiară în Singapore, în vederea derulării unor activităţi specifice în domeniu. Anterior, compania hotărâse deschiderea unei subsidiare în Serbia, după ce în septembrie 2012 aprobase extinderea în Mauritius, iar în 2010, intrarea în Senegal.

Acţionarii "Prospecţiuni" vor mai decide, la Adunarea Generală, şi prelungirea unor facilităţi de împrumut de 5 milioane de euro şi a unor garanţii de 3 milioane de euro.

Astfel, pe ordinea de zi, se regăsesc aprobarea prelungirii overdraftului de 2 milioane de euro obţinut de la BCR şi facilităţii de credit pentru acoperirea deficitului temporar de numerar necesar activităţii curente, în valoare de 13,5 milioane de lei, de la EximBank, pentru o perioadă de un an. Totodată, acţionari vor hotărî şi asupra extinderii valabilităţii acordului de garantare de la BCR, pe o perioadă de trei ani şi diminuarea plafonului acestuia de la 4 milioane de euro, la 3 milioane de euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb