Laboratorul digital inteligent pentru elevi, SmartLab, construit şi la Călăraşi

A.P.
Miscellanea / 18 noiembrie 2020

Laboratorul digital inteligent pentru elevi, SmartLab, construit şi la Călăraşi

Elevii de clasele I-XII din toate şcolile şi liceele din judeţul Călăraşi au de acum la dispoziţie un laborator digital inteligent care a costat 100.000 de euro, şi care este dotat cu tehnologie de ultimă generaţie, potrivit unui comunicat de presă.

Dotarea laboratorului, făcut prin proiectul SmartLab include 30 laptopuri cu licenţe şi softuri de design grafic, o tablă inteligentă, 30 de ochelari VR, 2 roboţi educaţionali multifuncţionali, 2 scannere 3D, 30 de creioane 3D, 6 imprimante 3D, dintre care una multicoloră şi 5 monocolore.

Ȋn costul proiectului intră şi mobilier modern, design de interior al sălii, sesiuni de instruire pentru profesori şi consumabile pentru primul an de funcţionare.

Preşedintele Consiliului Judeţean Călăraşi, Vasile Iliuţă, a spus: ,,Mă bucur că avem şi noi, la Călăraşi, un loc unde putem implementa educaţia viitorului. Abia aştept să ȋncepem şcoala, fizic, să revenim la normal şi să văd sala asta plină de copii, care descoperă echipamentele şi ȋnvaţă să le folosească. E foarte important acest pas pentru elevii noştri, SmartLab este un loc unde putem să creştem performanţa. Toţi porii acestui laborator vorbesc despre tehnologie".

SmartLab Călăraşi este al cincilea laborator de acest gen din ţara noastră. Costurile pentru realizarea sa au fost suportate de către Consiliul Judeţean Călăraşi, iar de implementare s-a ocupat Asociaţia INACO-Iniţiativa pentru Competitivitate, de altfel şi iniţiatoarea proiectului.

Andreea Paul, fondatoarea INACO a spus: ,,2020 ne-a arătat tuturor cât de importantă este alfabetizarea digitală şi cât de mare nevoie avem să fim conectaţi la tehnologie. Chem autorităţile locale şi companiile private să ne sprijine pentru a putea construi un SmartLab ȋn fiecare şcoală din România, să putem asigura, împreună, accesul gratuit al tuturor copiilor la educatie digitală inteligentă".

Laboratorul este amplasat ȋn clădirea Bibliotecii Judeţene "Alexandru Odobescu" din municipiul Călăraşi. Astfel, aceasta a devenit prima bibliotecă din Uniunea Europeană dotată cu un SmartLab.

Laura Munteanu, Directoarea Bibliotecii Judeţene Călăraşi a spus: ,,Tehnologia a devenit o parte a vieţii noastre. Aceasta a schimbat educaţia într-un mod care a fost inimaginabil cu câteva decenii în urmă. Nu ne putem întreba decât cum va fi în viitor. Dar un lucru este sigur. Tehnologia în educaţie este o inovaţie importantă, aceasta nefiind doar o simplă tendinţă. Foarte important este ca acest ritm al schimbării adus de procesul tehnologic să fie menţinut şi la nivel pedagogic, astfel profesorii să îmbrăţişeze această schimbare şi să evolueze odată cu mediul în care trăiesc".

Ȋn România, ȋn ultimul an şi jumătate, au fost deschise 4 SmartLab-uri ȋn: Şcoala nr. 45, "Titu Maiorescu", Sector 3, Bucureşti, Liceul Teoretic "Alexandru Ioan Cuza", Sector 3, Bucureşti, Măgurele Science Park, Măgurele, Ilfov şi Liceul Teoretic "Grigore Moisil", Sector 6, Bucureşti.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb