"Lagardere" a ieşit din acţionariatul EADS

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 10 aprilie 2013

EADS a avut vânzări de 56,5 miliarde euro în 2012.

EADS a avut vânzări de 56,5 miliarde euro în 2012.

Compania franceză a vândut 7,4% din EADS pe 3 miliarde dolari

Conglomeratul media francez "Lagardere" SCA şi-a înstrăinat deţinerea de 7,4% din compania aerospaţială "European Aeronautic Defense & Space" Co. (EADS), lansând astfel mult anticipatul proces de modificare a structurii acţionariatului EADS, compania-mamă a "Airbus" SAS.

"Lagardere" a informat că a obţinut 2,3 miliarde euro (3 miliarde dolari) din vânzarea deţinerii la EADS, iar EADS - că a cheltuit 500 de milioane de euro pentru răscumpărarea a 1,6% din titlurile sale. Analiştii şi-au exprimat surprinderea faţă de faptul că EADS nu a răscumpărat mai multe acţiuni. Totuşi, aceştia spun că este posibil ca pentru EADS să fie prioritară creşterea lichidităţilor.

"Société Générale" şi "Bank of America Merrill Lynch" s-au ocupat de vânzarea deţinerii "Lagardere". În cadrul operaţiunii au fost plasate 61,1 milioane de acţiuni EADS, la un preţ de 37,35 euro fiecare, cu 3,5% mai mic decât cursul de închidere al acestor titluri la data de 8 aprilie, pe piaţa franceză (38,71 euro).

"Lagardere", companie care are deţineri la editura de carte Hachette şi reviste precum Elle şi Paris Match, a precizat că va utiliza sumele obţinute din vânzarea deţinerii la EADS pentru reducerea datoriilor şi acordarea unui dividend special acţionarilor.

Ieşirea "Lagardere" din acţionariatul EADS va fi urmată de o măsură similară din partea companiei auto germane "Daimler" AG. De la momentul creării EADS, în anul 2000, guvernele francez şi german au avut un drept de veto efectiv privind deciziile de management strategic al companiei. Conform noii structuri a acţionariatului, Franţa şi Germania deţin, fiecare, 12% din EADS, iar Spania controlează 4 procente.

Anul trecut, EADS şi-a majorat cu 19% profitul net, la 1,2 miliarde euro, iar vânzările - cu 15%, la 56,5 miliarde euro. Compania a propus un dividend de 60 de eurocenţi/acţiune, faţă de 45 de cenţi în 2011.

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb