Laurenţiu Neculaescu, AFM: În cadrul programului Casa Verde Fotovoltaice 2024 vor fi finanţaţi şi acumulatorii necesari sistemului fotovoltaic

F.D.
Miscellanea / 30 iulie

Laurenţiu Neculaescu, AFM: În cadrul programului Casa Verde Fotovoltaice 2024 vor fi finanţaţi şi acumulatorii necesari sistemului fotovoltaic

Laurenţiu Neculaescu, preşedintele Administraţiei Fondului pentru Mediu (AFM), a luat cuvântul în cadrul Conferinţei hibrid UPGRADE ROMANIA: Impactul marilor investiţii ale anului 2024 unde a făcut cunoscute cele mai recente modificări din Programul Casa Verde Fotovoltaice 2024, relatează DCNews.ro.

"Sesiunea de anul trecut este în implementare. Discutăm de un buget de 1,7 miliarde de lei - anul trecut. Astfel, oamenii beneficiază astăzi de instalarea de panouri fotovoltaice pe casă şi, bineînţeles, de o factură mult mai redusă la energia electrică. Anul acesta suntem aproape gata cu începerea sesiunii pentru 2024, unde avem un buget mai mare decât anul trecut. Discutăm de 2 miliarde de lei alocaţi doar pentru Casa Verde Fotovoltaice pentru persoane fizice.

Ce se schimbă

De data aceasta vom veni cu o mică modificare în cadrul Ghidului de finanţare, în sensul în care vom finanţa şi acumulatorii necesari sistemului fotovoltaic pe care fiecare persoană îl instalează. Cel mai probabil, în decurs de câteva zile, Ghidul de finanţare va apărea în transparenţă publică pentru a fi cunoscut de către toţi cetăţenii care doresc să participe în cadrul acestui program. Şi, probabil undeva până la sfârşitul lunii august, vom demara efectiv acest program şi persoanele fizice se vor putea înscrie în aplicaţia informatică pusă la dispoziţie de AFM.

Estimăm o finanţare undeva în jur de 30.000 de lei pentru fiecare persoană fizică, sumă la care vor trebui să vină cu o contribuţie. Aşteptăm cât mai mulţi oameni să se înscrie. Ştim că a fost cerere foarte mare şi în sesiunea de anul trecut şi ne aşteptăm să fie la fel şi anul acesta.

Tot legat de Casa Verde Fotovoltaice am avut o sesiune dedicată unităţilor de cult şi instituţiilor publice sau entităţilor juridice non-profit care au gestionat activităţi sociale - cămine de copii, de bătrâni ş.a.m.d. - care, la fel, au putut beneficia de instalarea de panouri fotovoltaice în funcţie de consumul fiecărei instituţii" a explicat Laurenţiu Neculaescu.

Cine poate beneficia de Programul Casa Verde Fotovoltaice

Programul în sine are ca scop creşterea eficienţei energetice, îmbunătăţirea calităţii aerului şi reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, prin utilizarea sistemelor de panouri fotovoltaice cu o putere minimă de 30 kW şi maximă de 200 kW, pentru producerea de energie electrică necesară consumului propriu şi livrării surplusului în sistemul energetic naţional.

Pentru anul 2024, bugetul alocat sesiunii de finanţare este de 250 de milioane de lei. Înscrierea în cadrul programului se realizează prin intermediul aplicaţiei informatice puse la dispoziţie de AFM, prin completarea unor câmpuri predefinite şi încărcarea în aplicaţie a documentelor necesare prevăzute în ghidul de finanţare. Înscrierile în aplicaţie se vor realiza în limita a 200% din bugetul alocat.

Cuantumul finanţării este de maximum 1.000.000 lei şi se acordă în procent de 100% din contravaloarea cheltuielilor eligibile. Valoarea maximă acordată cu titlu de finanţare, de 1.000.000 lei, este cea corespunzătoare unei puteri maxime instalate de 200 kW.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Sigh. Si iarasi va fi tombola terminata in 2 minute.

    Pe bune, macar daca era coada vedeai oamenii impingandu-se. Ii vedeai pe aia cu pile cu intra pe usa din spate. Macar stiai cine a mai depus. 

    Asa cu serverache... beeep! Eroare! Fonduri insuficiente! Mai votati peste 4 ani si incercati din nou la anul. Nu uitati de platiti taxele. 

    E bine ca au trecut pe acumulatorii rombat, nu au rapas pe bateriile chinezesti. :)

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb