LAURENŢIU ŢENŢ, FOSTUL ŞEF AL CASEI DE PENSII ACUZĂ: Fantezii imposibile şi fake news la Ministerul Muncii

GHEORGHE IORGOVEANU
Ziarul BURSA #Politică / 29 aprilie 2020

Laurenţiu Ţenţ

Laurenţiu Ţenţ

Violeta Alexandru, ministrul Muncii, a reuşit "performanţa" să demită doi şefi ai Casei Naţionale de Pensii Publice în numai cinci luni. Prima demitere a avut loc la finalul anului trecut, când Alexandru a renunţat la serviciile lui Ioan Petru Căprariu, pentru a-l numi pe Laurenţiu Ţenţ, cel care era director executiv al Casei Naţionale de Pensii Publice din judeţul Bihor. De la numirea lui Ţenţ au trecut patru luni şi Alexandru a decis că este momentul să ceară înlocuirea lui din funcţie din cauza neîndeplinirii indicatorilor de performanţă, fără însă a specifica despre ce indicatori este vorba sau nivelul la care ar fi trebuit să ajungă activitatea depusă de cel numit în funcţia de şef al CNPP în decembrie 2019, precum şi din cauza mesajelor de la pensionari care i-au relatat "situaţii inaceptabile din teren".

În urma demiterii, Laurenţiu Ţenţ a declarat că ministrul de resort nu i-a dat nicio explicaţie cu privire la decizia luată şi că nu i s-a reproşat ceva concret legat de activitatea desfăşurată în ultimele patru luni.

Ţenţ susţine că a fost demis deoarece "nu a executat toate fanteziile imposibile" ale ministrului Violeta Alexandru. Surse din cadrul Ministerului Muncii susţin însă că în mandatul lui Laurenţiu Ţenţ ar fi crescut numărul dosarelor care trebuiau rezolvate, dar şi numărul solicitărilor de pensii internaţionale şi al email-urilor de la pensionari care reclamau diverse probleme, lăsate fără răspuns. O altă problemă nerezolvată ar fi fost softul folosit de Casa Naţională de Pensii Publice, pentru care a expirat contractul de mentenanţă, document care nu a fost reînnoit de fostul preşedinte.

În legătură cu aceste informaţii, Laurenţiu Ţenţ a spus: "Simple aberaţii. Softul a fost blocat la nivelul ministerului şi chiar există o corespondenţă în acest sens. De asemenea, precizez că numărul de dosare şi nici de petiţii nesoluţionate nu a crescut. Pot demonstra ambele lucruri cu documente. (...) Nu am executat toate fanteziile imposibile ale doamnei ministru. Nu am putut să susţin lucruri false, neadevărate pe care ea le-a spus în presă referitor la activitatea Caselor de Pensii. Fake-news-ul cu arhiva este unul dintre acestea. Erau lucruri pe care le furniza publicului fără o consultare prealabilă şi care provocau derută".

Referitor la neîndeplinirea unor indicatori de performanţă, Ţenţ a precizat: "Nu ştiu la ce indicatori de performanţă face referire doamna ministru. Aceştia, în mod normal, ar trebui să fie obiectivi şi măsurabili. În ceea ce priveşte mesajele pensionarilor, există un număr de nemulţumiri îndreptăţite din partea acestora, dar care nu pot fi rezolvate decât sistemic. Cele mai multe sunt legate de cuantumul mic al pensiilor, dar acest lucru nu ţine de Casa de Pensii. (...) Nu înţeleg unde este nemulţumirea referitoare la indicatorii măsurabili. Nu au fost întârzieri la plata pensiilor, nu au existat probleme deosebite în această perioadă. Nu ştiu care este motivaţia concretă, măsurabilă, şi nu ştiu care sunt faptele la care se face referire".

El a mai spus că a avut o relaţie tensionată cu ministrul Violeta Alexandru, din cauza unor solicitări "care nu puteau fi îndeplinite peste noapte".

Referitor la afirmaţiile fostului şef al Casei Naţionale de Pensii Publice, surse politice din cadrul PNL susţin că este foarte greu de lucrat cu Violeta Alexandru, care ia decizii fără să se consulte cu colaboratorii, iar multe dintre acestea au fost în detrimentul Ministerului Muncii.

"Una dintre aceste decizii a fost renunţarea la serviciile şi competenţele oferite de doamna Doina Pârcalabu, singura care ştia ce se întâmplă la Casa de Pensii, un profesionist adevărat. Violeta Alexandru a îndepărtat-o fără să calculeze consecinţele negative ale unui astfel de gest, iar haosul din acest moment este un efect al deciziei sale. Din păcate, nimeni din PNL nu îi poate reproşa nimi,c deoarece Alexandru este impusă de premierul Ludovic Orban, are sprijinul şefului Guvernului care o consideră o persoană ambiţioasă, dornică să înveţe. Din păcate, ambiţia şi dorinţa de a învăţa nu ţin loc de profesionalism într-un domeniu atât de delicat, precum al muncii, al asigurărilor sociale şi al asistenţei sociale", au precizat, pentru Ziarul BURSA, surse din cadrul formaţiunii politice liberale.

Laurenţiu Ţenţ se va întoarce la funcţia de director executiv adjunct la Casa Judeţeană de Pensii Bihor.

Atribuţiile lui Ţenţ au fost preluate de Tomiţă Murgoci, secretar general în cadrul Casei Naţionale de Pensii, numit anterior de PSD. El va exercita funcţia de şef al Casei Naţionale de Pensii până când premierul Ludovic Orban va numi o altă persoană.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. O sustine Orban fiindca e ambitioasa,dornica sa-nvete.Cand te cocoti in fruntea unui minister trebuie sa fii gata invatat.Nefiind pregatita d.p.d.v. profesional are un complex de inferioritate.in plus,cand nu stii nimic ti se pare ca totul e posibil.Un om inteligent isi da seama in timp ce invata cat de putine lucruri cunoaste.Cand nu stii nimic,nu stii cat de multe cunostinte trebuie sa ai intr-un anumit domeniu fiindca nu ai cheia cu care sa deschizi usa spre domeniul cunoasterii.Cum sa scrii daca nu stii alfabetul?

    Sa nu uitam zicala plina de intelepciune: CINE SE ASEAMANA SE ADUNA!

    izoleta, catu, somerul....tripleta de aur a liberalismului romanesc!....wow....

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb