Lazăr Comănescu s-a întâlnit cu ministrul de stat pentru Europa din MAE german

Andrei Stan
Politică / 4 februarie 2016

Ministrul afacerilor externe, Lazăr Comănescu, a avut astăzi o întrevedere cu ministrul de stat pentru Europa din MAE al Republicii Federale Germania, Michael Roth, cu prilejul vizitei efectuate de oficialul german la Bucureşti, potrivit unui comunicat al MAE.

Potrivit sursei citate, în cadrul discuţiilor a fost evidenţiat "caracterul privilegiat al relaţiilor bilaterale, marcat de intensificarea şi substanţierea, în ultima perioadă, a dialogului politic bilateral".

"De asemenea, a fost reconfirmat interesul reciproc atât pentru o coordonare aprofundată pe subiecte centrale ale agendei europene, cât şi pentru extinderea cooperării economice, pe fondul actual favorabil în care relaţiile comerciale bilaterale au cunoscut o dezvoltare substanţială, iar Germania şi-a consolidat poziţia de prim partener economic al României. Cei doi oficiali au avut un schimb aprofundat de opinii pe subiecte prioritare ale agendei europene, cu accent pe evoluţiile în problematica migraţiei, renegocierea relaţiilor dintre Marea Britanie şi Uniunea Europeană, precum şi asupra relaţiilor cu statele din Vecinătatea Estică şi din Balcanii de Vest", se arată în comunicat.

Lazăr Comănescu a evidenţiat disponibilitatea României de a contribui de o "manieră constructivă şi solidară la eforturile comune", depuse în plan european, pentru identificare de soluţii eficiente la probleme cu care se confruntă Uniunea în prezent.

MAE precizează că au fost discutate şi oportunităţile de colaborare între diplomaţiile de la Bucureşti şi Berlin pe fondul deţinerii, de către Germania, a Preşedinţiei în Exerciţiu a Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE), precum şi al exercitării de către România, în intervalul 1 ianuarie - 31 decembrie 2016, a Preşedinţiei Comitetului de Securitate al OSCE.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

10 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9742
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5050
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3163
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9016
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.8761

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb