Leader Team Broker a lansat Asigurarea Titlului de Proprietate

F.D.
Bănci-Asigurări / 8 iulie 2022

Răzvan Rusu, fondatorul Leader Team Broker

Răzvan Rusu, fondatorul Leader Team Broker

Leader Team Broker a lansat Asigurarea Titlului de Proprietate (Title Insurance), produs ce se adresează persoanelor fizice şi/sau juridice ce achiziţionează clădiri sau terenuri, inclusiv clădiri istorice, şi vor să se protejeze de riscul unor pagube provocate de eventuale nereguli din dreptul de proprietate sau litigii apărute ulterior, potrivit unui comunicat de presă.

Conform sursei citate, această poliţă plăteşte costul "perfectării" drepturilor de proprietate şi oferă despăgubiri în cazul în care noul proprietar pierde terenul sau clădirea achiziţionate.

"Situaţia proprietăţilor în România este de multe ori neclară, din cauza istoriei zbuciumate şi a numeroaselor legi stufoase care reglementează acest domeniu şi care, de multe ori, se bat cap în cap. De aceea, chiar şi la mai bine de 30 de ani de la apariţia legislaţiei privind retrocedarea terenurilor şi clădirilor confiscate de comunişti şi în lipsa unui Registru Cadastral bine pus la punct, piaţa imobiliară este expusă ambiguităţii şi nesiguranţei privind drepturile de proprietate.

Încă întâlnim cazuri în care cineva cumpără o proprietate, documentele de proprietate sunt, aparent, în regulă, iar după câţiva ani, noul proprietar află că acea proprietate este revendicată de altcineva, care de multe ori o şi câştigă în instanţă. Situaţia este extrem de sensibilă în special în cazul terenurilor sau imobilelor cu valoare mare. Pentru a elimina acest risc, am venit cu o soluţie care asigură practic titlul de proprietate pentru cei care achiziţionează imobile şi terenuri. < < Title Insurance > > se adresează tuturor persoanelor fizice şi juridice care vor să-şi pună la adăpost dreptul de proprietate asupra noii achiziţii, fără teama că, într-un interval oarecare de timp, vine un terţ şi revendică în instanţă proprietatea lor.

De asemenea, dacă ulterior apar dovezi de fraudă, de fals sau de încălcări ale proprietăţii, care nu sunt cunoscute de către cei care cumpără o asemenea proprietate, aceştia vor fi despăgubiţi, dacă au încheiat o astfel asigurare la achiziţia imobilului", a declarat Răzvan Rusu, fondatorul Leader Team Broker.

Asigurarea Titlului de Proprietate despăgubeşte daune şi costuri legale care pot apărea într-o varietate de situaţii, inclusiv pierderea parţială sau totală a titlului de proprietate, costuri de demolare sau de consolidare/renovare a clădirilor, pierderi cauzate de întreruperea activităţii/repunerea în funcţiune, în cazul firmelor, deprecierea valorii imobilului/activului sau plata oricăror despăgubiri şi costuri de judecată, în cazul unor decizii stabilite de instanţă.

Încheierea poliţei de asigurare a titlului de proprietate se face în momentul achiziţionării proprietăţii şi acoperă fie proprietarul, fie creditorul care a finanţat ipoteca. Asigurarea Title Insurance este valabilă până la revânzarea proprietăţii şi poate fi transmisă mai departe viitorului proprietar.

Poliţa de asigurare a titlului de proprietate emisă de Leader Team Broker se poate încheia nu numai în România, ci şi pe teritoriul altor ţări din Uniunea Europeană, caz în care se aplică legislaţia ce reglementează proprietatea din statul respectiv.

Title Insurance se adresează tuturor proprietăţilor cu o valoare mai mare de 500.000 de euro, atât pe segmentul rezidenţial, cât şi comercial, se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb