Leanpay, start-up-ul fintech BNPL, la mai puţin de 1 an în România: 100 de comercianţi parteneri şi peste 25.000 de interacţiuni cu utilizatori finali

T.B.
Companii / 24 aprilie

Leanpay, start-up-ul fintech BNPL, la mai puţin de 1 an în România: 100 de comercianţi parteneri şi peste 25.000 de interacţiuni cu utilizatori finali

Leanpay, unul din furnizorii de servicii Buy Now Pay Later 3.0 (BNPL) din Europa Centrală şi de Est, prezent în România din luna mai anul trecut, după o investiţie de 1 milion de euro, a atras un portofoliu de 100 comercianţi online şi offline, se arată într-un comunicat al Leanpay, remis redacţiei. Aceştia au raportat o creştere medie de 35% a valorii coşului de cumpărturi după implementarea soluţiei Verfică limita , serviciu dezvoltat şi adaptat de Leanpay pentru piaţa din România, prin care utilizatorii finali au opţiunea de a afla, în avans, ce sumă pot accesa în mai puţin de 1 minut, adaugă sursa.

Leanpay România este parte din Grupul Leanpay, activ din 2018 şi fondat de Mi¹a ®ivić - CEO, Janko Medja - CBO şi Tilen Zugwitz - CFO, ce oferă soluţii de plată în rate pentru comercianţi şi consumatori, având peste 100 de mii de utilizatori finali, credite de consum emise în valoare de peste 170 milioane de euro şi circa 800 de comercianţi parteneri.

Leanpay România a început să opereze pe piaţa locală în mai 2023, iar până în aprilie 2024, compania a atras în portofoliu 100 de comercianţi online şi offline, din domenii precum IT&C, mobilier, optică, articole sportive, cât şi cursuri de recalificare în zona de IT. Majoritatea business-urilor care au integrat Leanpay au cifre de afaceri de peste 10 milioane euro şi au raportat o evoluţie medie de circa 35% a coşului, după implementarea soluţiei BNPL, se mai arată în comunicat.

Potrivit sursei menţionate, "Leanpay este pionier în dezvoltarea unei soluţii BNPL 3.0 cuprinzătoare, iar eficienţa s-a resimiţit imediat în vânzările partenerilor noştri. Plata în rate la comercianţi este disponibilă utilizând un flux complet digital, rapid, simplu şi transparent, responsabil faţă de client. În mai puţin de 1 an pe piaţa din România am ajuns deja la un portofoliu impresionant, care numără nume reprezentative pentru retail-ul online şi offline, de la Flanco, la PC Garage, iStyle, Lensa, Rombiz, Bose, Staer, Klap.ro, GoIT, Premium Store", declară Vlad Răduţu, Country Manager Leanpay România.

Potrivit Country Manager-ului Leanpay România, compania are ca obiectiv atragerea a până la 500 de comercianţi parteneri la finalul lui 2024. Leanpay România a contribuit semnificativ şi la evoluţia volumului de credite acordate de grupul Leanpay în ultimul an, care s-a ridicat, per total la 170 milioane euro, transmite compania.

25.000 de clienţi finali au interacţionat cu serviciile Leanpay în primele 9 luni

În ceea ce priveşte utilizatorii care au folosit seviciile Leanpay România, peste 25.000 au accesat serviciul Verifică limita, iar cei care au ales să cumpere în rate cu Leanpay au raportat o plată medie la comercianţii parteneri de 5000 de lei, achitată în 28 de rate, transmite sursa citată.

Conform datelor din comunicat, "Primul trimestru al anului 2024 a început în forţă pentru noi, atât în ceea ce priveşte rata de adopţie în rândul comercianţilor, dar şi a opţiunii de creditare pentru utilizatori. Primele trei luni ale anului au generat mai bine de 30% din totalul creditelor acordate de când am demarat activitatea în România. Este un indicator important care ne arată în primul rând că diferenţiatorii soluţiei Leanpay sunt eficienţi în rândul românilor. Mă refer aici în special la opţiunea de a afla, în avans, ce sumă pot accesa în mai puţin de 1 minut, prin serviciul Verifică limita. Astfel, înainte de achiziţia finală, clienţii au posibilitatea de a estima, într-un mod transparent, ce buget lunar pot aloca pentru achiziţionarea produselor dorite. În plus, un client nou poate accesa o achiziţie în rate în mai puţin de 5 minute, completând câţiva paşi simpli, iar un client deja înregistrat în sistem poate accesa o nouă achiziţie în rate fixe în mai puţin de 30 de secunde", explică Vlad Răduţu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb