Lech Walesa: "Putin va porni Al Treilea Război Mondial"

Valentin Busuioc
Internaţional / 18 martie 2015

Preşedintele rus Vladimir Putin este pe cale să pornească Al Treilea Război Mondial, a declarat ieri Lech Walesa, liderul mişcării sindicale poloneze "Solidaritatea", care a dus la prăbuşirea comunismului în Polonia, potrivit Mirror.co.uk.

Primul preşedinte al Poloniei post-comuniste a declarat: "Putin a început un război cu toată lumea civilizată. El încalcă tratate, înţelegeri, garanţii. Lumea nu poate sta cu mâinile în sân. Dacă se întâmplă asemenea lucruri, există o singură soluţie: forţa. Cum putem câştiga, dacă el boxează, iar noi jucăm şah? Acest tip de luptă vine dintr-o altă epocă, una condamnată să fie înfrântă. Nu am nicio îndoială că libertatea şi democraţia vor învinge. Dacă Rusia îşi asumă riscul să atace Polonia sau alte state, va fi un război pe care Rusia îl va pierde, se va fărâmiţa. Desigur, vor fi ucişi un milion de oameni, poate zece milioane. Un astfel de război nu trebuie să aibă loc".

La revenirea după o absenţă publică de zece zile, Vladimir Putin a ordonat dispunerea, în Crimeea, a unei flotile de bombardiere strategice Tupolev 22-M3, dotate cu rachete nucleare.

În acelaşi timp, surse militare au declarat că mai multe sisteme de rachete Iskander (despre care se spune că ar putea penetra scutul american antirachetă) au fost desfăşurate în regiunea Kalinigrad, la graniţa cu Polonia şi Lituania.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Adam Bielan, un europarlamentar conservator polonez a spus: “I am surprised that only now we are noticing that Walesa is not in control of what he says and that he has views that are far from being politically correct.”

     

    Adică, "Sunt surprins că doar acum observăm că Walesa nu mai are control asupra a ceea ce comunică și că are puncte de vedere care sunt departe de a fi corecte politic". 

     

    În ce context s-a spus asta? Când probabil senilizatul Walesa a spus canalului polonez TVN, preluat pe 3 mar 2013 de către The Independent (UK): 

     

    "Ei trebuie să știe că sunt o minoritate și că trebuie să accepte lucruri mărunte. Nu să spere către înălțimi mari ... stricând socotelile altora și luând de la majoritate" 

     

    Cine sunt ei? Minoritatea sexuală în contextul în care în acea perioadă, doi polonezi autodeclarați minoritari au ajuns parlamentari în 2011. 

     

    Iar The Independent comentează: "The 69-year-old said they did not deserve to be the front benches in parliament, and should instead be relegated to the back or “behind a wall”" 

     

    Traducerea este de prisos, dar opinia lui Walesa despre minorități este că ar trebui să nu ocupe locuri în primele rânduri ci în spate, eventual în spatele unui zid. 

     

    Nu este de mirare că șovinismul, xenofobia sunt la cote înalte în Polonia. Și istoria ne indică faptul că și-au purificat etnic teritoriul, inclusiv prin schimburi de populație sau chiar sprijinul tacit sau chiar participativ la pogromuri pe care astăzi nu le recunosc.

    Cine tot ataca, hartuieste si are atitudine bullish are toate sansele sa declanseze razboiul. Pe de alta parte si tracasarea nervoasa de pe urma hartuielii poate duce, la soldatul de rind, la o cedare nervoasa, cu un foc tras aiurea, ce va duce inevitabil la interpretarea ca fiind o agresiune si raspuns PRO activ (tipic politicii NATO care ni se tot serveste in ultima vreme) de declansare propriuzisa a razboiului, dar cu asa zisa "legitimitate" de partea NATO (agresor de facto).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb