LECŢII DE ANATOMIE Pe lângă carotida naţională

MAKE
Ziarul BURSA #Politică / 25 iunie 2012

Sarcasm involuntar. Într-o emisiune B1 TV de ieri, sub Mihaela Tatu, titlul era "Topul destinaţiilor romantice", iar deasupra scria "Adrian Năstase ar putea fi dus la Rahova".

Sarcasm involuntar. Într-o emisiune B1 TV de ieri, sub Mihaela Tatu, titlul era "Topul destinaţiilor romantice", iar deasupra scria "Adrian Năstase ar putea fi dus la Rahova".

Sinuciderea este un protest faţă de lume, întotdeauna, chiar şi atunci când sinucigaşul o face pentru ca urmaşii lui să-i încaseze poliţa asigurării de viaţă.

La fiecare sinucidere, suntem vinovaţi toţi cei şapte miliarde de oameni ai Planetei care rămânem în viaţă, pentru că n-am reuşit să fim o lume în care acela să vrea să traiască.

Cu atât mai mult, ar trebui să ne simţim vinovaţi noi, românii, că un om care ne-a reprezentat ca premier, ca ministru de externe şi ca preşedinte al Senatului, a decis să se sinucidă - astfel, el ne-a acuzat, implicit, că i-am aplicat o justiţie strâmbă, care i-a fabricat cazul la comanda lui Traian Băsescu, cel pe care l-am preferat (în locul lui) drept preşedinte al României şi care şi-a folosit puterea pe care i-am dat-o aşa, ca să-l hărţuiască timp de opt ani, să-l compromită şi în final, să-l smulgă din familie şi să-l bage la închisoare.

Acesta este mesajul sinuciderii lui Adrian Năstase, indiferent ce ar fi scris el în testamentul politic, pe care fiul său nu ni l-a mai citit.

Chestia asta ar fi fost validă, dacă Adrian Năstase, Doamne fereşte!, ar fi murit.

Dar, Adrian Năstase, mulţumes­cu-ţi Doamne!, nu a murit, este stabilizat, operat şi în afara oricărui pericol letal, cu poliţiştii la uşa rezervei sale de la Spitalul Floreasca, aşteptând cele două săptămâni de recuperare, ca să-l bage la pârnaie perfect sănătos.

Este interesant - oamenii nu te judecă dupa intenţii, ci după situaţia creată.

Astfel că, în loc să ne cutremurăm, ca naţiune, de vinovăţia că am împins o personalitate a României dincolo de pragul sinuciderii, mulţi dintre noi îl batjocorim.

Acum, cinicii spun: "Vânătorul numărul unu al României a ratat ţinta!" (Adrian Năstase este preşedintele Asociaţiei vânătorilor).

Sau: "Trage acum, că mă doare pielea gâtului de cât am întins-o!"

Sau, într-un sarcasm macabru: "Adrian Năstase nu a reuşit nici cât Mădălina Manole!" (pe motiv că amândoi au comis-o primăvara-vara, constatat statistic drept "sezonul sinuciderilor" şi amândoi, în preajma zilei de naştere).

Sau, oribil: "Sunt cel mai bun prieten al lui, trebuia să mă lase pe mine să-l asist".

Sau: "Acum o să numere ouăle la puşcărie!" şi răspunsul deşănţat ca "Nu, s-a sinucis când a aflat că-l bagă într-o celulă, singur".

Sau: "Sinuciderea i-a fost concepută de consilierul lui de imagine, genialul Garcea", ( aluzie la faptul că soţii Năstase s-au afişat cu, atât de popularul printre mahalagii, Mugur Mihăescu, în calitate de "prieten de familie", cel care, cu un umor pentru analfabeţi, joacă rolul de poliţist cretin, imaginabil în parodia scenei sinuciderii).

Omul e făcut de băcănie, cu mult mai tare decât dacă s-ar fi lăsat filmat încătuşat.

Naţiunea răsuflă uşurată că a scăpat de agresiva învinovăţire de autor (sau co-autor) moral a ceea ce ar fi putut fi moartea unui fost premier.

Dacă, Doamne fereşte!, Adrian Năstase ar fi murit, atunci lucrurile s-ar fi complicat: ar fi devenit imposibil de explicat adevărul că, în calitatea sa de premier, nu numai că nu a făcut nimic să îndepărteze corupţia şi să restructureze Justiţia, astfel încât să avem cu toţii parte de Dreptate, ci, dimpotrivă, s-a folosit de ea ca de o prostituată, afundând-o în viciu.

Ar fi fost imposibil de explicat că, de fapt, este vorba despre o dublă sinucidere - una directă, cu propria mână şi alta ocolită, prin propriul sistem judecătoresc.

Ar fi fost imposibil.

Ştiţi de ce?

Pentru că nici o explicaţie nu este mai convingătoare ca moartea.

Moartea înlătură puterea argumentelor.

Amintiţi-vă cum femeia din Piteşti care, deţinând un apartament, a şantajat primăria ca-şi dă foc, ca să-i mai aloce încă unul; prin accident, chiar a luat foc, a ars şi a murit.

Cu greu a mai îndrăznit cineva să-i evidenţieze perversitatea şi oricum, nu a mai contat.

Chiar dacă n-are dreptate, chiar dacă s-a înşelat şi ne înşeală şi în moarte, mortul este dincolo de asta.

Deşi nedrept, ne-am fi simţit vinovaţi.

Aşa că glonţul lui Adrian Năstase a trecut, de fapt, pe lângă carotida noastră.

Mulţumim, Adrian Năstase!

Trăiască Dâmboviţa!

Opinia Cititorului ( 9 )

  1. Pe vremea lui Ceausescu ori de cate ori venea vorba despre o boala de care ar suferi, toti spuneam: sa nu-i fie boala degeaba !

    Mult mai rapid decat Ceasca (caruia i-au trbuit multi ani ca sa fie urat de popor), din cauza arogantei si lacomiei sale fara margini Nastase 4 case, a devenit cel mai detestat om din Romania.  

    1. Mai circula o dorinta a poporului iubitor, dupa nenumaratele dovezi de dragoste netarmurita fata de geniul din Carpati, aplicabila si pentru marele om de stat Adrian Nastase: sa ni-l dea la pupat !

    Politica si coruptia nu sint pentru cei slabi de inima; sint precum taritele: daca intri te maninca porcii.

    1. adica, nastase, cind a vrut sa se sinucida, s-a autocanibalizat.

      ce gandire plina de profunzime si desteptaciune

    Observatie agera, nuanta importantă, bravo !

    Imaginea cu femeia care si-a dat foc imi staruie si acum in minte. Inconjurata de o armata de gura - casca si de reporteri avizi sa transmita in direct tragedia, femeia si-a dus pana la capat nebunia, fara sa fie impidicata de cineva.

    Acum asistam la ceva similar, si, dupa margine, ne amuzam si comentam ceea ce i se intampla Romaniei, inconstienti ca flacarile ne vor cuprinde in curand pe toti !

    1. Si-a dat foc din greseala, doar ameninta, nu avea de gind sa o faca.

      Barbatul ei statea pre in spate, avea pregatita o patura, dar a trebuit sa strabata rindurile reporterilor nemiscati - toti au preferat sa filmeze, decit sa incerce sa o salveze - si a ajuns prea tirziu. 

      Un horror live: "Presa zombi". 

      Va mai amintiti exclamatia lui Victor Ciutacu, in primele secunde dupa ce colegul sau Radu Tudor a anuntat (pe surse guvernamentale!?) ca Nastase a incercat sa se sinucida? 

      "Doamne, Dumnezeule!"

      Presa zombi incearca sa zombifice telespectatorii. 

      M-am simtit vinovata pentru faptele altora o singura data in viata :cand a fost ucis Ceausescu! Aveam o dorinta de al vadea mort incat am simtit ca un glonte i l-am tras chiar eu. Dar cand am eealizat ca a fost o manipulare m-am simtit vinovata. In cazul lui nastase, mi-a mai trecut, am avut senzatia ca e o piesa pusa in scena de un regizor de telenovele.Am multe argumentesi intuitia nu ma inseala.Spectacol ridicol.Chiar daca murea avem aceleasi remuscari pe care le-avut el pentru suferintele mele.Nastase se afla printre romanii care au facut averi fabuloase din politica, ori pentru astfel de personaje , eu nu am mila.Din politica se traieste decent, se traieste chiar bine dar in mod corect nu se face avere . Sa fim seriosi. Daca voia cu adevarat sa moara , murea fara gesturi teatrale, fara televiziune, fara scrisori necitibile , fara circ. Se moare decent. In opinia mea e o zdeantza, o zdreantza spalata, apretata, parfumata dar tot carpa se chiama. O singura problema aveam:i-au ramas "bebelourile" intacte? Mileurile sunt la locul lor?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb