Legea asigurării obligatorii de locuinţe va deveni operaţională la 1 iulie 2009

N.I.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 8 octombrie 2008

Legea privind asigurarea obligatorie a locuinţelor va deveni operaţională la 1 iulie 2009, dacă va trece azi de votul final din Camera Deputaţilor, care este forul decizional, a spus ieri Radu Popescu, consilier în cadrul Ministerului Internelor şi Reformei Administrative (MIRA), citat de NewsIn.

"Proprietarii trebuie să contracteze poliţe de asigurare obligatorie de locuinţe începând cu 1 iulie 2009", a explicat Popescu, care a adăugat că legea va intra în vigoare la 120 de zile de la publicarea ei în Monitorul Oficial.

Actul normativ a fost adoptat luni, pe articole, de Camera Deputaţilor, urmând să primească votul final azi, după ce a trecut de Senat în noiembrie 2007.

El a amintit că proprietarii care nu îşi asigură locuinţa riscă o amendă de 500 lei, în condiţiile în care prima obligatorie este de numai 10 euro în cazul locuinţelor tip B şi de 20 euro în cazul locuinţelor tip A.

Potrivit proiectului, suma maximă asigurată este de 20.000 euro pentru locuinţele tip A şi de 10.000 euro pentru locuinţele tip B.

Popescu a arătat că legea are un puternic caracter social, deoa­rece persoanele care nu pot plăti această poliţă vor fi subvenţionate de Guvern.

Pe de altă parte, persoanele care vor să-şi asigure locuinţa la valoarea reală pot încheia o poliţă de asigurare facultativă, complementară celei obligatorii.

Asigurarea obligatorie a locuinţelor urmează să fie gestionată de o societate pe acţiuni - Poolul de Asigurare Împotriva Dezastrelor (PAID) - la care acţionari vor fi firmele de asigurare autorizate să încheie asigurări obligatorii pentru locuinţe împotriva dezastrelor naturale.

Potrivit legii, tipul A este o construcţie cu structura de rezis­tenţă din beton armat, metal, ori lemn sau cu pereţi exteriori din piatră, cărămidă arsă sau din orice alte materiale rezultate în urma unui tratament termic şi/sau chimic şi tipul B este o cons­trucţie cu pereţi exteriori din cărămidă nearsă sau din orice alte materiale nesupuse unui tratament termic şi/sau chimic.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb