Legea pensiilor, fundamentată pe principii "dureroase"

C.D.
Ziarul BURSA #Politică / 23 septembrie 2009

Premierul Emil Boc a declarat, ieri, la Palatul Cotroceni, cu ocazia lansării raportului Comisiei prezidenţiale pentru analiza riscurilor sociale şi demografice, că Executivul va promova o lege a sistemului de pensii, care va avea la bază "principii sănătoase, chiar dacă dureroase".

Potrivit NewsIn, Emil Boc a explicat: "Legea sistemului de pensii este vitală, de bun-simţ. Vă asigur că va fi promovată de Guvern, va avea la bază principii sănătoase, chiar dacă dureroase. Cel mai important principiu este cel al contributivităţii. Adică în măsura în care contribui la sistemul de asigurări sociale, poţi să speri să ai o pensie mai mare sau mai mică în funcţie de această contribuţie, şi nu de privilegiile pe care sistemul le-a creat în decursul celor 20 de ani în funcţie de influenţele pe care diversele categorii sociale le-au avut la nivelul legislativ"".

Premierul a subliniat şi nevoia unui Cod al asistenţei sociale, menit să reformeze întregul sistem care, în acest moment, nu este îndreptat spre persoanele care au într-adevăr nevoie de asistenţă.

Băsescu: Pact naţional pentru protecţia socială, după alegeri

Raportul comisiei prezidenţiale atrage atenţia asupra faptului că resursa umană din zona politicilor sociale a fost adesea de slabă calitate în structurile în structurile administraţiei locale, iar la vârf, la nivelul ministerelor, agenţiilor, direcţiilor, decidenţii s-au schimbat continuu, pe criterii politice şi nu de competenţă.

Preşedintele Traian Băsescu a semnalat fraudarea sistemului de protecţie socială, spunând că există sute de mii de oameni care beneficiază de pensii de invaliditate pentru că au oferit "unor medici generoşi" "ori un pachet de ţigări, ori o sticlă de whiskey" şi a propus o verificare a sistemului.

Şeful statului a mai avansat propunerea adoptării unui Pact Naţional pentru protecţia socială care să fie însuşit de toate partidele şi de societatea civilă.

Dezbaterile în jurul acestui proiect ar urma să înceapă în luna ianuarie, şeful statului precizând că e nevoie "să ne limpezim cu alegerile prezidenţiale".

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Si permierul si presedintele au dreptate: reforma sistemului de pensii trebuie sa fie "dureroasa" pentru cei care si le-au asigurat cu japca; deci diminuarea acestora (sunt sigur ca nu vor reusi ) , vor avea grija politicii si cei care finanteaza sa-si asigure in continuare malaiul.

    Ar fi foarte trist daca declaratiile facute de catre cei doi au ca scop amanarea (amagirea) in vederea obtinerii voturilor de la electorat; altfel de ce nu au avut curajul "sa ia taurul de coarne" acum. Daca vor insela asteptarile unui electorat consistent cum este cel al pensionarilor, vor dispare definitiv din preferintele acestuia. Sau....cine stie, doar suntem romani. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb