Legea privind modificarea statutului cadrelor militare, promulgată

F.D.
Politică / 22 noiembrie 2022

Legea privind modificarea statutului cadrelor militare, promulgată

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, marţi, actul normativ de modificare a Legii nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare care prevede că vor putea deveni ofiţeri în Ministerul Afacerilor Interne, în grad de sublocotenent, şi persoanele care deţin o licenţă în specializări necesare structurilor MAI şi care absolvă programe de master profesional organizate în scopul formării ofiţerilor, potrivit Agerpres.

"În Ministerul Afacerilor Interne, ofiţerii în activitate provin şi din absolvenţi ai programelor de studii universitare de master profesional organizate în scopul formării ofiţerilor la instituţiile de formare profesională care pregătesc personal pentru nevoile instituţiei, destinate candidaţilor care deţin o licenţă în specializări universitare necesare structurilor instituţiei", prevede textul legislativ.

Conform proiectului, acestora li se acordă gradul de sublocotenent.

Numirea în funcţii şi avansarea în grad a cadrelor militare în activitate cărora le sunt incidente reglementări profesionale specifice, stabilite la nivel naţional, se realizează în baza prezentului statut, cu respectarea condiţiilor stabilite prin reglementările respective.

Preşedintele a promulgat şi legea privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 49/2022 pentru completarea Ordonanţei Guvernului nr. 41/1994 privind autorizarea plăţii cotizaţiilor la organizaţiile internaţionale interguvernamentale la care România este parte, stabilirea unor măsuri organizatorice la nivelul aparatului de lucru al Guvernului şi pentru modificarea unor acte normative.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Iohanis ese un politician fara scrupule care a condamnat psd pt a castiga al doilea iar dupa ce sa vazut cu sacii in caruta a adus psd la guvernare si nu mai are nimic impotriva psd desi pana la alegeri iesea zilnic la televizor condamnand ciuma rosie . Daca astai om inseamna ca eu sunt extraterestru . De frica intrebarilor incomode ale jurnalistilor care l-ar putea intreba de ce a adus psd la guvernare iohannis nu a mai tinut o conferinta de presa de cand a facut acest gest de ticalosie lasa

    & Salamul de Sibiu și priapismul militar, ?

    Domnule presedinte,

    Politistul este "politist" si nu cadru militar. Ca altfel exista si reversul si va trebui sa ne platiti si pe noi, cadrele militare ca si pe politisti.  

    Politistii au un statut al lor. Astfel in privinta politistilor exista Legea 360 din 2002, privind Statutul Politistului.  

    Asa ca este o "treaba" romaneasca, ca prin actul normativ de modificare a Legii nr. 80/1995 " privind statutul cadrelor militare" sa se prevada probleme privind politistii, respectiv prevederi care stabilesc că............ vor putea deveni ofiţeri în Ministerul Afacerilor Interne, în grad de sublocotenent, şi persoanele care deţin o licenţă în specializări necesare structurilor MAI şi care absolvă programe de master profesional organizate în scopul formării ofiţerilor. ... 

    In Ministerul Afacerilor Interne, ofiţerii în activitate provin şi din absolvenţi ai programelor de studii universitare de master profesional organizate în scopul formării ofiţerilor la instituţiile de formare profesională care pregătesc personal pentru nevoile instituţiei, destinate candidaţilor care deţin o licenţă în specializări universitare necesare structurilor instituţiei...  

    Oare acest Parlament, acest guvern si acest Presedinte nu stiu despre existenta legii 360/2002? 

    Si sa o modifice daca vor. 

    Ori daca nu, daca politistii sunt cadre militare si cadrele militare sunt politisti, nu domnule Presedinte?

    Cine stie ce matrapazlacuri stau si in spatele acestei afaceri.  

    1. Foarte corect....

      Exista si MAI persomal cu sttut de militari

      EX. JANDARMII

      PERSOMALUL iSU 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb