Leipzig, Salzburg şi Budapesta - trei noi destinaţii în oferta Wizz Air

George Marinescu
Ziarul BURSA #Companii / 13 martie

Leipzig, Salzburg şi Budapesta - trei noi destinaţii în oferta Wizz Air

English Version

Compania aeriană Wizz Air a inclus în ofertă, începând din această primăvară, trei noi destinaţii de călătorie pentru pasagerii care vor pleca din Bucureşti, au anunţat ieri, într-o întâlnire informală cu presa, reprezentanţii operatorului de transport aerian.

Astfel, de la 1 aprilie vor fi operate curse aeriene pe ruta Bucureşti-Salzburg şi retur, din 17 iunie 2024 va fi operaţională cursa Bucureşti-Budapesta şi retur, iar din 20 iunie 2024 călătorii vor putea să ajungă în Germania şi prin intermediul cursei Bucureşti-Leipzig.

Referitor la destinaţiile din Germania amintim că în urmă cu o lună, compania WizzAir a lansat oferta pentru suporterii echipei naţionale a României care doresc să participe pe stadion la meciurile pe care selecţionata noastră le va susţine la turneul final al Campionatului European 2024. Zborurile vor fi operate de la Bucureşti şi Cluj-Napoca în zilele de 17, 22 şi 26 iunie spre Munchen, Koln şi Frankfurt - localităţi în care naţionala de fotbal a României va disputa partidele din grupa E de la Euro 2024. Fanii fotbalului care doresc să susţină echipa naţională pe stadion pot cumpăra de astăzi bilete la preţ fix pe website-ul Wizz Air şi aplicaţia pentru mobil a companiei aeriene.

De la lansarea ofertei şi până în acest moment am vândut un număr foarte mare de bilete la zborurile cu plecare din Bucureşti şi din Cluj Napoca şi îi îndemnăm pe suporterii care doresc să meargă la turneul final Euro 2024 să cumpere rapid aceste bilete pentru că mai sunt foarte puţine rămase în stoc, ne-a transmis Valeria Bragarenco, Corporate Communications Manager at Wizz Air.

În cadrul întâlnirii informale la care a participat, pe lângă alţi reprezentanţi ai Wizz Air, şi Andras Rado, Senior Manager Corporate Communications al companiei respective, a fost prezentat bilanţul activităţii pe anul trecut al operatorului de transport aerian, document din care reţinem că au fost transportaţi 60,3 milioane pasageri cu cele 201 aeronave din dotare, că firma numără peste 8000 de angajaţi şi că este într-o continuă dezvoltare a activităţii. Numărul pasagerilor transportaţi de Wizz Air în cursul anului trecut este cu 32% mai mare decât în 2022, în 2023 au fost deschis 100 de rute noi, au fost preluate 32 de noi aeronvae Airbus 320 şi Airbus 321 şi s-a înregistrat o rată de 99,31% privind realizarea efectivă a curselor programate. Mai mult, compania afirmă că emisiile de carbon au fost reduse cu 6.8% comparativ cu anul 2022, existând o emisie de 53,8 grame pe fiecare pasager transportat, ceea ce situează firma WizzAir pe primul loc în Europa cu privire la sustenabilitatea transportului aerian, depăşind cu mult marile companii aeriene, gen Lufthansa, British Airways sau companii similare cum este de exemplu Ryanair. Andras Rado a precizat că în acest moment combustibilii sustenabili sunt de patru ori mai scumpi decât combustibilul utilizat de companie, că aceştia sunt produşi în cantităţi mici, insuficiente consumului flotei deţinute de operatorul de transport aerian, dar cu toate acestea anul trecut Wizz Air a folosit un mix de combustibili din care 33% era combustibil eco, pe şase aeronave care sunt operate la Budapesta, iar cursele aeriene au fost efectuate în condiţii optime

În ceea ce priveşte cursele aeriene operate de Wizz Air în ţara noastră, din bilanţul pe anul trecut reţinem că au fost transportaţi 13,7 milioane pasageri, număr cu 25,5% mai mare faţă de anulo 2022, au fost efectuate 66.000 de zboruri (+27% faţă de anul 2022), ceea ce înseamnă aproximativ 5600 de zboruri lunar, că operatorul respectiv deţine o cotă de piaţă de aproape 51%, toate aceste lucruri fiind făcute cu doar 1600 de angajaţi, din care 1500 sunt însoţitori de bord şi piloţi.

Legat de destinaţiile de călătorie, cele mai multe (58%) sunt făcute către locul de muncă sau pentru vizitarea familiei ori a unor rude, dar procentul acestora este în scădere cu 2% comparativ cu anul 2022, ceea ce arată că o parte dintre călători s-au reîntors în ţară sau şi-au reîntregit familia. 20% din numărul călătoriilor reprezintă city-break-uri, iar restul sunt călători turistice sau de afaceri.

Compania Wizz Air a observat şi o schimbare a destinaţiilor turistice în anul 2023. Astfel, dacă în vara anului 2022 cetăţenii români plecau în vacanţă în Israel, Malta şi Emiratele Arabe Unite, în vara anului 2023 destinaţiile turistice preferate au fost Cipru, Grecia, Portugalia şi Norvegia. În ceea ce priveşte vacanţele de iarnă, românii care au călătorit în 2023 cu Wizz Air au preferat să ajungă în Emiratele Arabe Unite, Grecia, Cehia şi Elveţia, spre deosebire de iarna lui 202 când destinaţiile turistice preferate au fost Belgia, Cipru, Danemarca şi Israel.

În ceea ce priveşte anulările sau reprogramările unor curse aeriene, începând din luna aprilie compania Wizz Air va pune în funcţiune o aplicaţie bazată pe Inteligenţa Artificială care, în caz de perturbare serioasă a traficului aerian sau a anulării unor zboruri, va suna pasagerii care şi-au achiziţionat bilete de pe site-ul firmei de transport aerian pentru a îi informa cu privire la evenimentele respective şi car eîi va informa în legătură cu drepturile pe care aceştia le au în funcţie de fiecare situaţie (ex. - rambursarea costului biletului, reprogramarea zborului, asigurarea cazării la un hotel până la următoarea cursă aeriană efectuată de companie, etc.).

Mai mult, reprezentanţii companiei ne-au transmis că Wizz Air a demarat un amplu proces de achiziţie a unor aeronave de rezervă care să poată fi utilizate imediat în cazul în care o cursă programată nu poate decola din diferite motive tehnice. De exemplu în următoarea perioadă vor intra în flota aeriană a Wizz Air peste 30 de aeronave noi Airbus, care au rolul de a le înlocui pe cele aproape 40 de aeronave care se află la sol, din diferite motive tehnice.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7742
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3721
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9774
Gram de aur (XAU)Gram de aur415.3204

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
thediplomat.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb