Lemnul pentru foc s-a scumpit cu 20%

A.G.R.
Ziarul BURSA #Companii #Agro-alimentar / 4 septembrie 2008

Preţul lemnului pentru foc a crescut, în prima parte a acestui an, cu circa 20%, influenţat de creşterea preţurilor la gaze, dar nu va mai înregistra alte modificări în decursul acestui an, a declarat, ieri, noul director general al Regiei Naţional a Pădurilor Romsilva, Dorel Nicolae Oros. Lemnul pentru industrializare va continua să crească şi în partea a doua a anului, ţinând cont că are încă un preţ foarte scăzut, în medie de 700.000 lei/mc, deşi variază în funcţie de sortiment. "Printr-un ordin al ministrului nu se va mai face diferenţa lemnului în funcţie de tipul de tăiere, ci doar de calitatea lui. Preţul lemnului este mic comparativ cu valoarea lui, dar şi a concurenţei negative făcute de privaţi. Privaţii vând prea ieftin, dar vom încerca să organizăm concomitent licitaţiile, la privat şi la stat, astfel încât privaţii să poată primi mai mulţi bani", a menţionat directorul general al regiei" a mai spus Oros, citat de Agerpres.

Iniţial, pentru anul 2008, din pădurile proprietate publică a statului administrate de Romsilva, a fost aprobată recoltarea unui volum maxim de lemn pe picior de 9,82 milioane metri cubi, dar după apariţia noului cod silvic - Legea 46/2008 - volumul total de masă lemnoasă ce poate fi recoltat, în limita posibilităţii anuale, a fost majorat la 10,136 milioane m.c.

Potrivit datelor Romsilva, până la finele semestrului I 2008, s-a exploatat un volum de masă lemnoasă de 4,328 milioane mc, din care 2,16 milioane mc s-au exploatat de agenţi economici atestaţi, în cadrul contractelor de vânzare a masei lemnoase pe picior. Alte 1,45 milioane mc s-au exploatat prin prestări de servicii de exploatare, efectuate de agenţi economici atestaţi, iar 712.800 mc în regie proprie, de către unităţile şi subunităţile Romsilva.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

05 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9711
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4799
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2926
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8959
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.4717

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb