Lenovo a primit aprobarea pentru listarea la Shanghai

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional / 6 octombrie 2021

Lenovo a primit aprobarea pentru listarea la Shanghai

Furnizorul chinez de computere personale (PC-uri) Lenovo Group Ltd., cel mai mare din lume, a primit, la finele lunii septembrie, aprobarea pentru listarea pe Star Market - platformă a Shanghai Stock Exchange, creată în 2019, în Shanghai, după modelul american Nasdaq -, unde va lansa CDR-uri (Chinese Depositary Receipts).

Potrivit Nikkei Asia, Lenovo vrea să atragă prin această listare secundară 10 miliarde de yuani (1,6 miliarde de dolari), iar compania are în plan să vândă până la 10% din capitalul său. Fondurile obţinute vor fi utilizate pentru finanţarea dezvoltării afacerilor care nu au legătură cu segmentul hardware, precum operaţiunile cloud şi de inteligenţă artificială.

Încă de la începutul anului curent, Yang Yuan­qing, preşedintele - director executiv al Lenovo, declara: "Această ofertă va contribui la valorificarea în continuare a companiei Lenovo prin intermediul pieţei de capital din China - aflată în plină expansiune -, permiţându-ne să facem investiţii mai mari în tehnologii şi inovaţii, şi să impulsionăm transformarea digitală şi inteligentă între industrii".

În 2020, vânzările globale de PC-uri au sporit cu 13,1% faţă de 2019, acesta fiind cel mai puternic avans din ultimul deceniu, susţinut de munca la distanţă, în contextul pandemiei de Covid-19. Potrivit firmei de cercetare International Data Corporation, Lenovo s-a aflat pe poziţia de top anul trecut, cu o cotă de piaţă de 25%.

Prin listarea secundară la Shanghai, Lenovo se alătură listei de firme de tehnologie care utilizează piaţa Star pentru obţinerea de fonduri. Compania Lenovo este listată la Bursa din Hong Kong din anul 1994, când IPO-ul său a atras circa 30 de milioane de dolari SUA. Încasările din acea ofertă au fost utilizate pentru finanţarea birourilor de vânzări ale companiei din Europa, America de Nord şi Australia, pentru extinderea şi îmbunătăţirea producţiei, cercetării şi dezvoltării, şi pentru creşterea capitalului de lucru. Ieri, preţul acţiunilor Lenovo a urcat cu 4,9% la Hong Kong, la 9,64 dolari HK, valoarea de piaţă a companiei trecând de 116 miliarde de dolari HK (15 miliarde de dolari SUA).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb