Lenovo finalizează preluarea Motorola Mobility de la Google, în valoare de 2,91 miliarde dolari

E.D.
Companii #Telecomunicaţii / 30 octombrie 2014

Lenovo şi Google au anunţat finalizarea achiziţionării de către Lenovo a Motorola Mobility de la Google printr-o tranzacţie de 2,91 miliarde dolari, preluare care transformă Lenovo în al treilea producător de smartphone-uri din lume, arată un comunicat remis redacţiei.

În urma achiziţiei, Lenovo va prelua marca Motorola şi portofoliul său de smartphone-uri inovatoare precum Moto X, Moto G, Moto E şi seria DROIDTM, precum şi seriile viitoare de produse Motorola (inclusiv ceasul Moto 360).

Lenovo va administra Motorola ca pe o divizie deţinută integral, al cărei sediu va rămâne la Chicago. Odată cu această preluare, Lenovo primeşte o nouă companie de portofoliu cu aproape 3.500 de angajaţi în întreaga lume - aproximativ 2.800 în SUA - care proiectează, construiesc, vând şi oferă suport pentru dispozitive Motorola.

"Astăzi am atins un prag istoric pentru Lenovo şi pentru Motorola. Împreună suntem pregătiţi să fim competitivi, să creştem şi să câştigăm pe piaţa globală a smartphone-urilor. Prin construirea unui competitor puternic aflat pe locul trei şi a unui challenger credibil pentru poziţiile unu şi doi, vom oferi pieţei ceea ce aceasta doreşte - varietate, competiţie şi o nouă scânteie a inovaţiei," a declarat Yang Yuanqing, preşedinte şi CEO, Lenovo. Potrivit domniei sale, "Acest parteneriat a fost mereu o potrivire perfectă. Lenovo are o strategie clară, o dimensiune globală şi o excelenţă operaţională dovedită. Motorola aduce cu sine o prezenţă puternică în SUA şi pe alte pieţe, relaţii excelente cu operatorii, o marcă celebră, un portofoliu IP puternic şi o echipă incredibil de talentată. Este combinaţia câştigătoare."

"Motorola este pe mâini foarte bune la Lenovo, o companie devotată realizării unor produse extraordinare," a declarat Larry Page, CEO, Google.

Liu Jun, vice-preşedinte executiv Lenovo Mobile Business Group, va fi preşedinte al Consiliului de Conducere al Motorola. Rick Osterloh, un veteran al Motorola, va rămâne preşedinte şi COO al Motorola.

"Motorola a construit deja o prezenţă puternică pe piaţă, iar rezultatele recente arată încântarea clienţilor faţă de produsele lor de excepţie, remarcabile prin design şi simplitate," a declarat Liu Jun, vicepreşedinte executiv Lenovo Mobile Business Group. "Prin combinarea forţelor celor două companii ne aşteptăm să vindem peste 100 de milioane de dispozitive în acest an - inclusiv telefoane şi tablete - cu ajutorul poziţiei Lenovo de lider pe piaţa smartphone-urilor din China, prin ritmul impus de noi pe pieţele emergente şi prin poziţionarea solidă a Motorola pe pieţe mai mature precum cea din SUA."

Google va păstra în proprietatea sa o mare parte din portofoliul de patente Motorola Mobility, în timp ce Motorola va primi o licenţă pentru acest portofoliu şi alte drepturi de proprietate intelectuală. Motorola va păstra peste 2000 de componente ale unor patente şi un mare număr de acorduri cross-license pentru patente, precum şi marca şi portofoliul Motorola Mobility.

Preţul total de achiziţie la finalizare a fost de aproximativ 2,91 miliarde dolari (preţ supus unor ajustări ulterioare), care include aproximativ 660 milioane dolari în numerar şi 519.107.215 acţiuni Lenovo nou emise, cu o valoare agregată de 750 milioane dolari, ceea ce reprezintă aproximativ 4.7 procente din acţiunile Lenovo, care au fost transferate către Google la finalizare. Restul de 1,5 miliarde dolari vor fi plătite către Google sub forma unui angajament pe o durată de trei ani. O compensaţie separată în numerar de aproximativ 228 milioane dolari a fost plătită de către Lenovo către Google pentru numerarul si capitalul deţinut de Motorola la momentul finalizării.

Tranzacţia îndeplineşte toate cerinţele şi condiţiile legale, inclusiv aprobările din partea autorităţilor de reglementare a concurenţei de piaţă din SUA, China, UE, Brazilia şi Mexic, precum şi din partea Consiliului Investiţiilor Străine din SUA (CFIUS). Este a cincea oară din 2005 când Lenovo primeşte aprobarea CFIUS pentru a achiziţiona o companie americană.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb