"Lenovo" vrea să lanseze smartphone-uri în România până la sfârşitul lui 2013

ALEXANDRU SÂRBU
Ziarul BURSA #Companii #IT / 27 mai 2013

"A trebuit să facem posibilă des-cărcarea de aplicaţii de către viitorii utilizatori", a explicat Aurel Neţin.

"A trebuit să facem posibilă des-cărcarea de aplicaţii de către viitorii utilizatori", a explicat Aurel Neţin.

"Lenovo" intenţionează să îşi lanseze seria de smartphone-uri în ţara noastră până la finele acestui an, a declarat, pentru ziarul BURSA, Aurel Neţin, General Manager pentru România, Bulgaria şi Republica Moldova în cadrul companiei chineze.

Lansarea trebuia să aibă loc la jumătatea acestui an, însă amânarea a fost determinată de realizarea unui ecosistem care să permită funcţionarea în parametri optimi a telefoanelor, ne-a explicat domnia sa.

"A trebuit să facem posibilă des-cărcarea de aplicaţii de către viitorii utilizatori, pentru că, fără aceste aplicaţii, un smartphone nu se deosebeşte de un telefon obişnuit", a precizat Aurel Neţin.

"Lenovo" a obţinut, în anul fiscal care s-a încheiat la 31 martie 2013, un profit de 635 milioane dolari, pe fondul unor vânzări anuale record de 34 miliarde dolari, în creştere cu 15% faţă de anul precedent. Relativ la rezultatul net realizat în anul fis-cal precedent, profitul din acest an a urcat cu 34%. Profitul anual înainte de impozitare a crescut cu 38%, la 801 milioane dolari.

În al patrulea trimestru fiscal, "Lenovo" a avut venituri record de 7,8 miliarde dolari, în creştere cu patru procente faţă de perioada similară a anului anterior. Profitul pre-impozitare a fost de 166 milioane dolari în acest trimestru fiscal, în creştere cu 63%, comparativ cu al patrulea trimestru al anului fiscal precedent.

În condiţiile în care piaţa a scăzut cu peste 13%, în ultimul an, "Lenovo" a evoluat cu 14 puncte procentuale faţă de restul pieţei, reuşind, astfel, să depăşească evoluţia pieţei pentru al 16-lea trimestru consecutiv, potrivit reprezentanţilor companiei.

Consiliul director al "Lenovo" a stabilit un nivel al dividendelor de 1,81 cenţi USD pe acţiune pentru anul fiscal încheiat la 31 martie 2013.

Cel mai mare volum de vânzări al "Lenovo", reprezentând 40% din total a fost realizat pe piaţa chineză. Zona Asia Pacific/America Latină este responsabilă pentru 21% din vânzări, Europa, Orientul Mijlociu şi Africa, pentru 24%, iar America de Nord, pentru 15%.

Yang Yuanqing, preşedinte şi CEO Lenovo, a delcarat: "În ciuda unui mediu macro-economic dificil şi o transformare permanentă a industriei de PC-uri, Lenovo a avut o performanţă remarcabilă în anul fis-cal 2012/13. Nu numai că am fost compania cu cea mai mare creştere dintre cei mai importanţi jucători din piaţa de PC-uri, cu cotă de piaţă, venituri şi profitabilitate record, ci, mai ales, componenta de telefoane inteligente şi tablete Lenovo a cres-cut dramatic".

În anul fiscal 2012-2013, livrările de PC-uri "Lenovo" au crescut cu 10,2%, comparativ cu o scădere a industriei de 8,1% în aceeaşi perioadă.

Vânzările consolidate de laptopuri "Lenovo" la nivel global au scăzut în al patrulea trimestru fiscal cu două procente faţă de anul anterior, până la 4,2 miliarde USD, reprezentând 53 la sută din vânzările companiei. În aceeaşi perioadă, livrările de PC-uri "Lenovo" au crescut cu 0,4 procente, în contextul unei scăderi a industriei de 14,2 procente.

În al patrulea trimestru fiscal, livrările de desktopuri Lenovo s-au menţinut constante, în contextul unei scăderi a industriei de 12,2 procente la nivel global. Vânzările de desktop-uri Lenovo reprezintă 30 la sută din vânzările totale globale.

În al patrulea trimestru fiscal, "Lenovo" a introdus Horizon, un computer all-în-one de tip Table-PC, şi primul "PC interpersonal", un dispozitiv multi-modal, cu display multi-touch, pentru utilizare casnică.

O creştere puternică a înregis-trat-o segmentul de produse Mobile Internet Digital Home (MIDH). Livrările de telefoane inteligente "Lenovo" au crescut cu 206% în al patrulea trimestru fiscal, o distanţare importantă faţă de piaţă chineză, unde creşterea a fost de 117 procente. Vânzările de produse din gama MIDH au crescut cu 74 procente, până la 736 milioane USD, nouă procente din vânzările totale ale companiei. "Lenovo" a lansat mai multe telefoane inteligente în al patrulea trimestru fiscal, vârful de gamă fiind noul K900, un telefon premium de 5,5 inci, cu o grosime de 6,9 mm, cu o cameră foto-video de înaltă performanţă şi bazat pe un procesor Intel Atom.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb