Leroy Merlin contribuie cu 400.000 euro la construcţia noului Campus Preuniversitar Profesional Bookland din Argeş

F.D.
Companii / 19 septembrie

Leroy Merlin contribuie cu 400.000 euro la construcţia noului Campus Preuniversitar Profesional Bookland din Argeş

Leroy Merlin, retailer specializat în construcţii, decoraţiuni şi grădinărit, contribuie, în calitate de partener principal, cu 400.000 euro la construcţia noului Campus Profesional în sistem Dual Bookland, din Vultureşti, Argeş, proiect anunţat oficial printr-un eveniment ce a avut loc pe 18 septembrie în locaţia campusului, conform unui comunicat de presă remis Redacţiei.

Noua unitate de învăţământ, cu o suprafaţă totală de 72.000 metri pătraţi, îşi propune să le ofere copiilor din judeţul Argeş un acces mai facil la educaţie, dar şi la cursuri vocaţionale, menite să îi ghideze pe elevi în carieră.

Campusul Bookland va funcţiona într-un sistem de învăţământ dual, oferind elevilor, pe lângă materiile de bază, oportunităţi de formare profesională în diverse meserii. Începând din clasa 0, aceştia vor avea acces la cursuri specializate, menite să le faciliteze dezvoltarea competenţelor şi orientarea către o carieră, fără a fi necesară relocarea din comunitatea locală.

Odată finalizate studiile, Asociaţia Bookland îşi propune să le ofere absolvenţilor locuri de muncă, direct la angajator, fiind un avantaj competitiv pentru tinerii aflaţi în mediul rural.

"Ne pasă şi ne implicăm activ în dezvoltarea comunităţilor din România. Colaborarea cu Asociaţia Bookland este un exemplu concret de cum mediul de afaceri poate sprijini iniţiativele educaţionale acolo unde este cea mai mare nevoie. Suntem mândri că putem contribui la îmbunătăţirea condiţiilor pentru copiii din mediul rural şi să le oferim o şansă reală la un viitor mai bun. Grija pentru mediu, incluziunea şi accesul egal la educaţie sunt pilonii pe care se bazează viziunea noastră pe termen lung, iar parteneriatele strategice ne ajută să creăm un impact pozitiv în comunitate", a declarat Mihaela Voinea, Lider Dezvoltare Durabilă Leroy Merlin România.

Noul centru educaţional va oferi toate ciclurile de învăţământ - primar, gimnazial, liceal şi postliceal - cu cadre didactice care vor preda conform unor programe moderne, adaptate cerinţelor pieţei muncii. Obiectivul este formarea de specialişti calificaţi, în conformitate cu certificările şi competenţele solicitate de agenţii economici locali.

Campusul din Argeş va fi dotat cu toate spaţiile şi facilităţile necesare desfăşurării activităţii educaţionale. Cei circa 300 de elevi care vor învăţa în noua unitate educaţională anual vor avea acces la ateliere de lucru, laboratoare, bibliotecă, amfiteatru, sală de spectacole, terenuri de sport, spaţii de relaxare, cantină, cafenea, brutărie, spălătorie, frizerie, mini-fermă de animale, livadă, seră şi o grădină de legume.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb