Leul, la minimul ultimelor 21 luni

ALEXANDRU SÂRBU
Ziarul BURSA #Macroeconomie / 16 martie 2012

Leul, la minimul ultimelor 21 luni

Pe piaţa valutară, cursul a atins 4,39 lei/euro

Moneda europeană a atins, ieri, valoarea de 4,3672 lei/euro, cea mai mare din ultimele douăzeci şi una de luni. La data de 30 iunie 2010, cursul euro/ron a fost de 3,688 lei/euro.

Este interesant faptul că tendinţa monedei locale s-a potrivit cu cele ale monedelor din regiune, deoarece aceasta s-a dovedit rezistentă în faţa presiunilor de depreciere spre sfârşitul anului trecut şi, de asemenea, nu s-a alăturat tendinţei de apreciere de la începutul acestui an, se arată într-o analiză a "ING Bank". Potrivit grupului bancar, nivelurile rezervei valutare de pe parcursul ultimelor luni sugerează că fluxurile speculative au ocolit leul în mare parte. De asemenea, lipsa unor evenimente care ar atrage atenţia asupra unor astfel de fluxuri indică faptul că mişcarea de depreciere de ieri a fost probabil rezultatul unor factori domestici, precizează analiştii "ING Bank".

Pe piaţa valutară, cursul a deschis, ieri, la 4,3670-4,3690 lei/euro, urcând, apoi, până la valoarea de 4,39 lei/euro, ne-au declarat surse din piaţă. La finalul şedinţei, intervalul de tranzacţionare a fost 4,3810-4,3840 lei/euro. Valutele din regiune au avut o evoluţie opusă faţă de moneda naţională, apreciindu-se faţă de euro.

Dealerul unei bănci a spus: "Străinii mizau pe intervenţia băncii centrale, însă paritatea a continuat să urce, iar unii jucători au început să-şi închidă poziţiile pe leu".

"Cursul a urcat până la 4,39 lei/euro, iar la acest nivel banca centrală a intervenit prin vânzarea de euro. Astăzi (joi, n.r) s-au înregistrat printre cele mai mari volume din acest an".

Ratele de dobândă practicate ieri de către băncile comerciale pentru depunerile pe o zi au fost de 1,59% pentru depozitele atrase, respectiv 2,09% pentru sumele plasate. Dobânzile la plasamentele pe o săptămână, precum şi cele la depozitele pe o lună, au crescut la 2,43% de la 2,38%, respectiv 3,96% de la 3,91%. În schimb, plasamentele pe trei şi şase luni au s-au făcut la dobânzi în uşoară scădere: 4,25% faţă de 4,29% la depozitele pe trei luni, respectiv 5,33% faţă de 5,34%, la depozitele pe şase luni.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. WAZZUB intenţionează să fie un "rival" pentru companii precum Google sau Facebook care produc miliarde de dolari în fiecare an doar pentru că noi le utilizăm serviciile și promite să împartă profitul cu membrii înregistraţi până la data lansării oficiale.

    Nu ai nimic de pierdut. 

    Inregistrează-te folosind următorul link:

    signup.wazzub.info/?lrR ef=76739790 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7317
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3535
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9743
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.9099

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb