LHOTTE (BRD):  "Legea dării în plată îi va avantaja pe speculanţi, nu pe clienţi sau statul"

Ioana Dogaru
Bănci-Asigurări / 11 februarie 2016

Legea dării în plată va avantaja speculanţii, nu clienţii sau statul, şi va duce la închiderea programului "Prima casă", a afirmat, joi, directorul general al BRD, Philippe Lhotte, într-o conferinţă de presă.

"Ezit între termeni, pentru că situaţia ne face să ne gândim la o poziţie între suprarealism şi absurd. Este de neînţeles în afara României această lege. Banca Centrală Europeană nu înţelege pur şi simplu şi se nelinişteşte. Toţi experţii Uniunii Europene nu înţeleg de ce această lege în România. Va servi la ce această lege? Ce se va obţine prin ea? Nicio altă ţară nu are o astfel de lege. Sigur că această lege a fost gândită pentru cazurile sociale, dar, la sfârşitul anului 2015, după cum stau lucrurile, putem să ne întrebăm dacă nu cumva legea va avea un efect negativ asupra economiei", a declarat Philippe Lhotte.

În opinia acestuia, Legea dării în plată nu aduce multe avantaje, cu atât mai puţin pentru clienţii băncii.

"Dacă Legea dării în plată va trece, programul 'Prima casă' va fi suprimat şi persoanele particulare nu vor avea niciun avantaj. Nimeni nu va mai obţine o casă, investitori care să construiască noi case nu vor mai veni. Deci, cine are de câştigat din această lege? Răspunsul meu la această întrebare este: nu ştiu. Eu am o mică idee: va avantaja speculanţii şi pe nimeni altcineva. Nici clienţii noştri nu vor beneficia, nici statul, nici clienţii care sunt de condiţie socială modestă", a explicat directorul general al BRD.

Lhotte a afirmat că programul "Prima casă" nu poate exista în paralel cu Legea dării în plată, fiind antinomice. În plus, el consideră că este posibil să fie redactată o lege care să aibă un caracter social.

"Ascult politicienii care încep să evolueze în felul în care gândesc şi au un fir logic în ceea ce spun. Am văzut opinia exprimată de PSD la congresul de la Braşov sau Sinaia. Idei inteligente. Pesediştii spuneau acolo de ce să nu avem o lege care să fie într-adevăr rezervată pentru cei care au o singură locuinţă în care stau", a spus Philippe Lhotte.

Potrivit acestuia, mai pot fi adăugate şi alte condiţii la această lege, cum ar fi valoarea locuinţei respective.

"Cred că opinia partidelor politice va evolua. Am văzut această evoluţie în rândul PSD-ului. Sper că şi PNL-iştii vor evolua. În sânul PNL-ului nu s-a ajuns la o idee coerentă exprimată. Eu sunt convins că diferitele partide se vor exprima fiecare la rândul său, îşi vor exprima o opinie realistă, neuitând nicio clipă faptul că România trebuie să îşi respecte angajamentele europene. România nu este o ţară în care să existe legi cu aplicare retroactivă şi toate legile care trebuie dezvoltate trebuie să fie în favoarea economiei, să fie susţinută creşterea economică, nu inversul acesteia", a subliniat acesta.

Opinia Cititorului ( 12 )

  1. legea darii in plata va avantaja clientii vostrii,de care a-ti uitat ,clienti birjeriti de sistemul mafiot,clienti care s-au saturat de abuzurile comise de banci asupra lor.Legea darii in plata va avantaja si statul,pt ca romanii decat sa plateasca mai mult bancii,pot folosii banii ramasi pentru consum.Asta cu speculantii ,este manipulare jegoasa.Un speculant nu se imprumuta la banca pentru a cumpara case.....

    1. Asta vrea sa ne pacaleasca cu "doar in cazurile sociale" si "doar pt cei care au o singura locuinta" - bate seaua...Legea este buna daca se aplica persoanelor fizice, pt orice tip de credit gajat cu ipoteca.Bancile sunt mana in mana cu speculatorii imobiliari-asazisii dezvoltatori, din cauza lor am intrat cu totii in rahat.Uitati-va la preturile din imobiliare - cele ale dezvoltatorilor, parca nici nu fost criza.Iar vorbesc cu sutele de mii de euro.De unde dracu sa platesti constant 30 ani, dintr-un salariu in lei si nesigur?Tot bancile ii finanteaza pe speculanti.

      BRD = Banca retardatilor deviationisti !

      Francezu s-a trezit ca-i fuge leul de sub picioare....ia sa vedem cum aplica programele alea de gestionare a riscului cind intra in vigoare legea darii in plata ! 

    La fel de neconceput sunt si conditiile de creditare de la noi, preturile f mari din imobiliare, ratele de profit, si numarul f mari de prosti care se indatoreaza pana la pensiopnare cu 60% din venit. Dar toate astea va convin. Divide et impera!!!

    1. Pretul actual la imobile, sau pretul la un moment dat e pretul care se formeaza in acel moment.

      Ce treaba are un eventual credit cu pretul imobilelor ? 

      Ce o sa facem o sa facem mercurial la preturi la case ?

      Sa piarda aia care vand, particulari de exemplu ? 

      Da cum se formeaza pretul la case stii ?

      Dar rolul bancii care este in urcarea pretului la case il stii ?

      Mai rumega o carte decit sa postacizezi p-aci  

      Daca bancile ar credita dulciurile, ar finanta si detine fabricile de zahar, ar duce preturile prajiturilor vechi, uscate si cu salmonela aproape de nivelul unui Logan full option. Ar finanta media sa incurajeze consumul de dulciuri, le-ar promova drept cele mai sanatoase produse de pe piata, la care s-ar adauga si posibilitatea obtinerii de randamente superioare depozitelor.

      Cloacele au fost finantate cu credit, sunt nenumarate exemple in care bancile au acordat credite pentru 2 camere de dormitor ceausist in care au pus in spate alte dormitoare ceausiste si veniturile rudelor de spița a șaptea. Exact așa se formează prețul imobilialelor și de asta o cloacă de 10000 euro poate fi evaluata si de 10 ori prețul. 3-5 venituri medii anuale reprezinta prețul sustenabil al unei locuințe de confort mediu. Restul e țeapa sistemului mnafiot financiar-bancar, iar analfabetii economic pun boticul. :))))))))) 

    In Spania este.

    Prima casa nu aveti nevoie, nu a fost inainte de criza, veniti cu picioarele pe pamant. 

    Ca sunteti buni in ceea ce faceti?

    Vad ca se tot vorbeste dar nimic concret.

    Sunt 800 000 oameni in executare inteleg, asta inseamna 800 000 famili afectate. 

    Bancile vad ca nu vor sub nici o forma.

    Iccj poate sau curtea Europeana de Justitie? 

    vorbeste seful BRD....astia cu creditul dat lui Truica ,la soferul lui,lui Udrea.....vere ,banca pe care o reprezinti,e printre cele mai corupte din piata.....despre ce vorbim?....

    BRD cu mata in sac are Si pareri e chiar ingrijoarata de soarta Romaniei ! Mai sa fie! Cu șpăgile sub preș de la dezvoltatorii imobiliari si cu credite neperformante date pe ochi frumoși, maxim tupeu ! Ar trebui BRD sa fie incantata de legea dării in plata, asa ar fi ordine si disciplina in măreață banca in mod natural nu ar mai trebui sa isi scoată managementul pe poarta din spate !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb